US Open chce patnáctiletou Gauffovou v hlavní soutěži. Pořadatelé budou pravděpodobně muset udělat výjimku v pravidlech

19. 7. 2019, 10:37
Aktuality 137
Pořadatelé závěrečného grandslamu sezony US Open s největší pravděpodobností budou muset udělat výjimku v pravidlech. Teprve 15letá senzace Wimbledonu Cori Gauffovou totiž už letos vyčerpala všechny tři divoké karty a na domácím grandslamu by musela do kvalifikace. Tomu se chtějí organizátoři vyhnout a nejspíše s požehnáním WTA udělí domácímu talentu, který si v All England Clubu získal srdce mnoha fanoušků, volnou vstupenku do hlavní soutěže.
Profily hráčů
Cori Gauffová

Teprve 15letá Američanka Cori Gauffová v průběhu Wimbledonu šokovala a pobláznila tenisový svět. V tenisovém svatostánku se stala nejmladší kvalifikantkou v historii nejslavnějšího turnaje světa a v hlavní soutěži vyřadila pětinásobnou šampionku Venus Williamsovou, předloňskou semifinalistku Magdalénu Rybárikovou a ještě Polonu Hercogovou. Její jízdu až v osmifinále zastavila pozdější vítězka Simona Halepová.

V žebříčku WTA se ze 313. příčky vyšvihla na 141. místo, na domácím US Open by ovšem s tímto žebříčkovým postavením musela do kvalifikace, pokud by jí pořadatelé neudělili divokou kartu.

A to je právě problém, protože Gauffová kvůli pravidlu o věkovém omezení, které má zamezit fyzickému přetížení mladých talentů, už všechny tři volné vstupenky letos vyčerpala (Miami, kvalifikace French Open a Wimbledonu).

Pravidlo o věkovém omezení ctí i Americká tenisová asociace (USTA). Podle jejího ředitele Chrise Widmaiera ale Gauffová v hlavní soutěži US Open nebude chybět, protože se USTA chystá udělat výjimku v pravidlech.

"Očekáváme start Coco v hlavní soutěži US Open. Ve Wimbledonu si získala srdce amerických tenisových fanoušků. Takové výkony od 15leté hráčky nejsou časté," uvedl Widmaier.

WTA už se k celé situaci vyjádřila, pořadatelům nebude stát v cestě. Podle pravidla o věkovém omezení může Gauffová mezi 15. a 16. rokem odehrát jen deset profesionálních turnajů, Turnaj mistryň, nebo WTA Elite Trophy a fedcupová utkání. "US Open, coby grandslam, má nárok se naším pravidlem neřídit a nabídnout hráčce divokou kartu," uvedl mluvčí WTA.

Po parádní wimbledonské jízdě Gauffové se ozvalo hned několik tenisových osobností, které žádali změnu pravidla, mezi nimi i Roger Federer. "Naprosto chápu, že WTA nechce mladé hráčky přetěžovat, ale navrhl jsem, aby pravidlo zmírnila. Pamatuju si na výkony mladé Martiny Hingisové, to byla paráda," řekl Federer.

US Open startuje 26. srpna. Uvidíme, zda WTA v budoucnu pravidlo změní.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

137
Přidat komentář
Torresek
Docela očekáváná situace že toto nastane ale není se čemu divit. Cori je opravdu velmi talentovaná tenistka a pořadatelé US Open ji rádi uvidí na turnaji. Navíc je super a i kdyby vypadla v prvním kole tak posbírá další zkušenost.

Jediné z čeho mám strach je aby další nával mladých talentů nechtěl hnedka mezi dospělé a to jak muži tak ženy. Ten rozdíl je veliký a bylo by to zbytečné jich několik odrovnat.
Reagovat
FulnekUltras
Doktor Muratoglu má nového masa zřejmě ještě široký výběr.
Reagovat
smazaný uživatel
tak,mame urcite pravidlo,v tomto pripade obmedzeny pocet turnajov pre 15-16rocne dievcata aby neboli pretazene,pri prvej spornej situacii zacneme udelovat vynimky,takze cele pravidlo je k smiechu,nech To radsej zrusia,sasovia
Reagovat
smazaný uživatel
dokonca ani nie spornej,situacia je jasna,s tym pravidlom sice prilis nesuhlasim,ak niekto chce odpalit 15rocny talent je to jeho problem,na to sa To cele asi vymyslalo:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Zajímavé na téhle diskusi je, že se v ní najde tolik lidí bez elementárního citu pro spravedlnost. Pokud v nějakém oboru lidské činnosti platí nějaká pravidla, měla by se dodržovat a výjimky by měly být jen ve výjimečných a morálně ospravedlnitelných případech. Protože udělením výjimky z pravidel nutně musí být vždy někdo, kdo pravidla respektuje, poškozen, a to je nespravedlnost. Taková nespravedlnost by se měla opírat o sakra silné důvody, kterými pro mne vyšší zisk pořadatelů nebo podpora hrdosti a sebevědomí Američanů tedy rozhodně není. Podle mne jí mají víc než dost a US open se nepotácí na hraně bankrotu. Já třeba nerozporuju její talent a ani neřeším její etnicitu (jen jsem upozornil na to, že by se nepochybně velmi agresivně řešila v případě neudělení té výjimky), tu WC bych jí samozřejmě rád dal, pokud by to bylo v souladu s pravidly a nikdo tím nebyl poškozen.

Takhle je to pro mne v zásadě totéž, jako když je třeba v nemocnici pořadník na životně důležitou operaci a místo někoho, kdo je právě na řadě, vedení nemocnice na operaci pošle neteř ředitele a zdůvodní to tím, že má ve škole jedničku z biologie a jednou by z ní mohla být výborná lékařka.
Reagovat
FulnekUltras
+1, pane kolego

moc to nedělám, ale proč si taky jednou nepřicmrdnout... ;-)))
Reagovat
D@nny
Hezky a necekane. Ted "pane kolego" zhodnotte osmi lete pusobeni Baracka Obamy(coby prvniho cernosskeho prezidenta USA). Jen aby bylo jasno jaky jste doopravdy ksindl.
Reagovat
FulnekUltras
jako všichni jeho bílí předchůdci - předvolební charizma, povolební jásání příznivců, a pak celou dobu funkce jen figurka ušáckých zbrojařů, agentů a generálů, toho nejryzejšího agresivního ksindlu, jaký si jen umíš představit
Reagovat
FulnekUltras
jako skoro všichni - jeden "méně poslušný" to ve funkci nepřežil
Reagovat
D@nny
Tim jsi ale neodpovedel na to, ze jsi vlastne rasisticky zm.rd. To nevadi, tak jsem to napsal za tebe.
Reagovat
FulnekUltras
hlavně že je ti ve své černobílé jednoduchosti líp
Reagovat
FulnekUltras
tak dojemně prostinké mileniální holátko bych opravdu nechtěl mít na svědomí
Reagovat
D@nny
Copak, byt verejny rarista ti nevoni?
Reagovat
FulnekUltras
To je pouze tvoje neoliberální fikce, chudáčku.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve funkci to nepřežili čtyři.
Reagovat
FulnekUltras
od 2. světové je to vzhledem k současnosti relevantní
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, je to protěžovačka. Ale borka, kterou v pořadníku přeskočí, na to určitě nezhyne. Takové drama to zas není.

Bylo by ale lepší, kdyby to věkové omezení USTA rovnou zrušila, místo aby "dělala výjimku", protože tak by dostaly šanci i jiné mladé borky po Coco, což by tomu místo nespravedlnosti dodalo punc nějaké jakž takž progresivní změny, která může do budoucna pomoci řadě hráček.

Tahle to fakt vyznívá blbě.

Osobně si nemyslím, že by ona sama ztropila randál, kdyby ji nedostala. Je ale možné, že by si na tom přihřál polívčičku nějaký profiaktivista. To už má ale s ní jako takovou společné jen málo.
Reagovat
Stan_Borowitz
No,o život opravdu nejde, ale zase úplná malichernost to taky není. Startovné jen za první kolo je tuším letos 58 000 USD, to není úplně málo peněz. K tomu body a tak. Čili v našich penězích seberou nějaké holce minimálně mega a čtvrt a dají ho jiné holce, která na to podle pravidel nemá nárok.

Nemluvě o tom, že každou výjimkou ze zásad se ty zásady oslabují a dávají vyšší legitimitu jakémukoli dalšímu porušení...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ved v pravidlách stojí, ze si USO moze vymedzit pocet volných kariet..
Reagovat
smazaný uživatel
Četl jsi to? Ona má ve svém věku nárok maximálně na tři ročně. Pokud jí USO udělí WC, je to v pořádku, ale USTA musí udělat výjimku z pravidla o věkovém omezení.
Reagovat
Aresko123
Talent na USOpene dostane nakladačku od nejakej zobracky a bude po celej bubline. A už sa tu nemusíme hádať. Staci chvíľu počkať, idem na dovolenku a v septembri to tu máme
A už po nej nestekne ani pes.
Reagovat
smazaný uživatel
Napadlo tu niekoho, ze to má prd so Serenou, ale že to je rozhodnutie žehnajúce tenisu??..

To su fakt Cesi a Slováci takí zatrpknutí človiečikovia?..Plní negativizmu?..
Reagovat
FulnekUltras
ganc richtich - čaputka by u nás neprošla ani omylem ;-)
Reagovat
blixa
Sice nevím, jak to souvisí, ale v tom máš pravdu. Tady může projít jen naprostý magor. Kdokoliv normální nemá šanci.
Reagovat
FulnekUltras
ze západu předplacené mediální produkty prostě gómeme zavčas
Reagovat
blixa
Možná bys měl kandidovat. Při míře tvého magorství bys jistě nebyl bez šance.
Reagovat
rybicka
:-))
Reagovat
FulnekUltras
není čas na hrdinství - tady jde o život ;-)))
Reagovat
Jon61
Docela Američany chápu, Serenin sportovní důchod se blíží, tak vyhlížejí její nástupkyni. Snad aspoň nebude mít její charakter. Objevilo se mnoho talentů, ale nakonec se z nich nestali špičkoví hráči. I náš Jirka Veselý byl považován za velký talent, očekávání nenaplnil, občas porazí top hráče, ale také dokáže totálně propadnout, i když u něho je to spíše způsobeno psychikou.
Reagovat
paddy
jde hlavně o sledovanost alias peníze
Reagovat
Jon61
Jak zpíval Pražský výběr: Že peníz všady pán je, tos povídal... Prachy, jenom prachy... Bohužel, peníze vládnou světem.
Reagovat
turista
Ano, ano.
Reagovat
Aresko123
Hahaha takéto nazory sú tu. Co ste sa zbláznili ? Veď nič nedokázala, možno časom ale teraz nie. Mala.stastie na los keď prešla cez prestarnutu Venus a cez Rybarikovu ktorá vyhráva 2-3 zápasy za rok.... Je čierna, je z úžasnej ameriky a zúfalo chyba v ženskom tenise po odchode Sereny nejaká osobnosť. Tak zúfalo hľadáme talent.
Reagovat
dunphy
Tady někdo soutěží o rekord v nejrychlejším banu od doby založení účtu :))
Reagovat
Aresko123
Co som také napísal že si to zaslúži ban?
Reagovat
dunphy
Obsahově zatím nic, ale je tam patrná kadence.
Reagovat
rybicka
Preventivně do vazby, - k soudci: zatím nic neudělal, ale vypadá to, že udělá...

:-))
Reagovat
Grape
Jojo, v prvních dvou kolech Venus a Magda, to je přesně ten los, který na Wimbledonu všichni chtějí. Ale oceňuji tvou snahu zde stále dokola obhajovat takové bláboly a dělat ze sebe čím dál většího joudu - málokdo by měl takovou výdrž :-)
Reagovat
annah
Já teda žádný talent nehledám, a už vůbec ne "zúfalo", ale ta Gauffová mě zaujala. Jak se na ženský tenis moc nedívám, její zápasy jsem sledovala s velkým zájmem. Podobně jako na IW zápasy Kanaďanky Andrescu.
Že je Cori talentovaná, o tom nemůže být žádných pochyb, a je samozřejmě otázka, co s tím talentem dál provede. To ostatně všichni uvidíme. A můžeme se těšit na odpověď - třeba hned na USO.
Měnit pravidla by kvůli ní podle mě neměli, ale když je změní, tak aspoň třeba bude na USO větší sranda... :-)
Reagovat
safi1313
Čtu názory tenisových dementu tady na TP a jejich trapné otázky proč je talent:D .. protože v 15ti prošla nejen kvalifikaci wimbledonu ale dostala se do osmifinále wimbledonu.. to myslím ze kazdymu průměrně inteligentními dítěti pomocný školy postačí jako argument :))
Reagovat
annah
+l
Reagovat
FulnekUltras
čo, na Gerlach ste sa vybrali?
Reagovat
Aresko123
Dementi si tu len ty sám
Reagovat
smazaný uživatel
A má to!
Reagovat
annah
Páni! Chudák holka, patnáct let - a už tolik nenávistné lávy tekoucí z Česka...Co ji asi ještě čeká...
Reagovat
FulnekUltras
Na stoku ve stylu "anti" je třeba si v kapitalismu zvykat. Všude.
Reagovat
slacker
nikdo uz nestoji o dalsi nafoukanou Serenu
Reagovat
Patik
Ono chúďa dievča začína byť nenávidené lebo sa narodila v nesprávnej krajine ktorú reprezentuje taktiež jedna menej príjemná staršia tenistka..keby sa Gauffová narodila trebárs v nemecku mala by aj trebárs inú farbu pleti a prirovnávali by ju ku Grafovej..všetci by ju milovali..takto má smolu.... (ľudia sú hlúpi)
Reagovat
Patik
Nehovoriac o tom keby reprezentovala českú krajinu iné názory by tu padali.
Reagovat
rybicka
Nebo Slovensko... :-))
Reagovat
Patik
Alebo..Keby sa hral nejaký grandslam v česku a mala by nastúpiť 15 ročná Kvitová to by tu chceli všetci zrazu ohýbať pravidlá.
Reagovat
rybicka
... a také by to tu cizinci řádně proklepli, že áno?
Reagovat
rybicka
A jen tak mimochodem. Já dnes fandila Viktorce a fandila bych jí i proti Krejčíkové. To pro ujasnění osobních postojů k různým národnostem.
Reagovat
Patik
Mne to je jedno či je niekto čierny biely žltý zelený..američan afričan eskimák..premňa je dôležitý jeho tenis..a pôsobenie v tenisovom priemysle.
Reagovat
horska.kraslice
Jestli se toto mediální šílenství děje i v jiných krajinách, tak bude Cori do USO natolik psychicky zdeptaná, že se snad bude bát vyjít na kurt. Zejména pokud si pořadatelé vydyndají tu (podle mě nesmyslnou) mimořádnou kartu pro ni. Chudák holka.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě se to jinde neděje. To jen v současném eurozapadákově bují taková lehce rasistická paranoia, takže když někdo tmavší získá nějakou výhodu, rada starších odtuší, že jde o pozitivní rasismus a cítí potřebu se vůči tomu vymezit. Ono se to časem uklidní, až lid setřese strach, že mu přistěhovalci znásilní ženy, vypálí kostely a sežerou děti.
Reagovat
Aresko123
Presne sme my väčšina v takom stave lebo sú medzi nami ľudia ako ty. Slnieckar vypatlany
Reagovat
Aresko123
Kiež by si mal za suseda nejakého takeho akých ohajujes
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem popravdě řečeno obhajoval lid, jako jsi ty. Takže nechápu, čím jsem si zasloužil, aby mi někdo přál tak příšerné sousedy.
Reagovat
Vlk-v-trave
správně, moje řeč... je třeba ty slabé intelektuální jedince konečně poslat do háje...

Čechy Čechům, nejen na internetových portálech.
Na TP portálu by se mělo psát česky, a hosté ze zahraničí, když chtějí něco říct, tak ať se vyjadřují také česky...jdu příkladem. Máme tu jednoho ortodoxního cigána, ten jde příkladem, neb píše česky, jako slabě, ale neotravuje romštinou, ani sloveštinou, bulharštinou, nebo hatmatilkou z Afriky...

Šprávně to říkáš...díky těm sluničkářů se napakuje do každé země nějakej ten příživník...pijavice...nebo na nějaký portál. Děs běs...

Moje řeč...slovensko slovákům. Žádne bratření...nějaké pofiderní eurozóny,...každý pěkně na svým. žádnou měnu v eurech nechci. stará dobrá koruna.

Takže jak to říkají brńáci...zacófej staré pedále do tého svého betléma a nekal vodu na TP ty mošno:)

http://tenisovysvet.takurcitee.sk/
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Aresko123
Presne. Pekne ich umravnit
Reagovat
Vlk-v-trave
Koukám, že hantecu moc nerozumíš.:)
Tak nám aspoň napiš komu fandíš...¨
Nadalovi, Federerovi, nebo Djokovičovi?
Reagovat
smazaný uživatel
Losna, Mažňák nebo Široko?
Reagovat
slacker
ale treba Bahnak
Reagovat
Vlk-v-trave
...tak za mně pochopitelně Rychlonožka.
Reagovat
Marduch
Strach nebo moudrost zkusenosti neopakovat chyby jinych?
Reagovat
smazaný uživatel
Nezájem. Jakože o tuhle debatu.
Reagovat
Marduch
Ja ji nezacal.
Reagovat
rybicka
Já myslím, že zdejší portál ani nezaregistruje :-). A jinak je vychovaná "po americku" - velmi sebevědomě. Takže šplechty zde snad nepřejících, jí určitě nedorazí ani do hlavy, natož aby kvůli tomu byla chuderka.
Reagovat
Patik
A ideálne pretlačiť ju do finále so Serenou..
Reagovat
Krisboy
Nasadit rovnou do finále. Vítězka regulérního US Open si bude moci zahrát s tímto ultrasupermegatalentem.
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
brixner
Pardón, ale tahle hadička je mi fakt u prdele a vůbec si nemyslím, že by se, byť jen přiblížila, úspěchům velkých hadiček.
Co se týče toho umetávání...Je to prostě "Američanka" s původem kdoví kde a Amerika už tuší(nebo i ví), že velké hadičky to už za chvíli zabalí a další hadička není na obzoru(pominu-li Stephenson, ale ta je cik-cak). Amerika "potřebuje" zase nějakou monstr hadičku, no kam by ten svět spěl, kdyby ty nejlepší pozice okupovaly jen nehadičky, žáno! Takže se to zkouší na USO, což je asi OK, jinde by na ty umetávače vyndali pořádnou hadici.
A nevím, zda zrovna Jen Capriati někdo umetával cokoli, co vím je, že má 3 Grandslamy a že jí tam nikdo nikdy nedaroval jediný míček a svého času jí bylo velice obtížné porazit!
Reagovat
FulnekUltras
jj, pořádnou hadici na ně - a kropit pěkně pod tlakem ;-)))
Reagovat
tommr
a pro Američany obecně a Afroameričany zvlášt platí jen když se jim to hodí do krámu. A když ne tak se prostě obejdou nebo změní. Gauffová bude v tomhle ohledu opravdu důstojnou nástupkyní Sereny ...
Reagovat
Aresko123
Tak pre upresnenie že táto nula je talent. Prvý argument že prešla 3 kola vo W - ok, ale to že je talent som čítal už pred zápasom s Venus takže tento argument si štvrté do pr... Druhý argument je že vyhrala juniorský RG - tiež argument o ničom nakoľko to nehovoríme o žiadnom juniorskom víťazovi GS za posledných 10 rokov - takže aj tento argument si štvrté do pr.... Tak prečo je teda TALENT ?????? Možno preto lebo je čierna a mala ťažké dectvo? Hmmmmm
Reagovat
Grape
Co by prosímtě měla patnáctiletá holka dokázat, abys uznal, že je talent? Mít vyhraný grandslam mezi dospělými?
Jinak tomu, jak jsi vyvrátil první argument, jsem se opravdu od srdce zasmál. "Ano, máte pravdu, ale tvrdili jste to už předem, takže to neuznávám". To je fakt moc :D :D
P.S. To není žádná obhajoba Cori, pravidla by měla platit pro všechny, takže se mi to také moc nelíbí. Na druhou stranu je to opravdu největší talent za dlouhou dobu - teď je na ní, aby jej zužitkovala.
Reagovat
Aresko123
Áno. Hingis ho v 15 vyhrala a Jennifer aj Steffi
Reagovat
Grape
Jiná doba. Kolik máš za posledních cca. 10-15 let patnáctiletých osmifinalistek Wimbledonu?
Reagovat
Krisboy
celé US Open. Nejtrapnějsí GS ve vesmíru.
Reagovat
FulnekUltras
a nahradit travnatým India Open... ;-)
Reagovat
Marduch
Amerika uz se trese vidinou naslednice Sereny, a to zdaleka nejen po strance ciste tenisove.. Ivánek by rekl, s tou bude nejspis jeste prdel:)
Reagovat
Aresko123
Ja tomu fakt nerozumiem. Preco je talent? Ved nic nedokazala, dokonca nevyhrala ani GS medzi juniorkami. Preco je talent? To neikto povedal a teraz to vsetci opakuju? Hingis prisla, vyhrala GS medzi dospelymi a potom to este velakrat zopakovala. Ano Hingis bola talent ale preco tato bezvyznamna dievcina???? ked nieco dokaze , suhlasim a poviem Ano je to talent. Ale preco ho vsetci vravite TERAZ ??????????
Reagovat
Grape
Samozřejmě, že to není žádný talent. Vždyť dostat se v 15 letech do osmifinále Wimbledonu se povede každoročně hned několika hráčkám že? :D
Reagovat
dunphy
Vždyť loni vyhrála juniorské RG. Ještě ve čtrnácti letech. Proč si lidi jako ty nic předem nezjistí a pak akorát urážlivě blábolí?
Reagovat
Nenela
OK, tak je talent. Ale takovych talentu bylo vic a musely jit standardni cestou. Protezovani americke hvezdicky se mi nijak nelibi, ale oni to Amici proste jinak neumi. Vsichni jsme si rovni, ale nekteri rovnejsi.
Reagovat
dunphy
To si piš jinam, ne pode mě. Vyjadřuju se tu úplně k něčemu jinému.
Reagovat
FulnekUltras
a bylo ti odpovězeno naprosto přesně
Reagovat
Grape
Přijde mi, že tu směšujete do sebe dvě různé věci - jedna věc je, jestli Cori je nebo není talent, kde Aresko dost nesmyslně její talent rozporuje a druhou věcí je, zda je správné udělovat talentu takovéto výjimky. Ale o tom dunphy nic nepsal...
Reagovat
FulnekUltras
Nenela ovšem ano.
Reagovat
dunphy
Ale úplně zcestně. Ať si to napíše jako samostatný příspěvek v novém vlákně.
Reagovat
FulnekUltras
sem to sedlo úplně přesně ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, jednak nemáš pravdu úplně ve všem, co si psal - ale vzhledem k tomu, že je to celkem normální jev, tak je třeba doplnit.

Má 15, uhrála osmifinále Wimbledonu - to tady dlouho nebylo a vše umocňuje fakt, že je to Američanka.

A jak znám Američany, tak pokud ještě Gauff řekne v rozhovoru - God bless America - tak to bude nemilovanější sportovec USA během 24 hodin.
Reagovat
slacker
proc by mel buh zehnat americe? takovy zm-rd buh prece neni aby nadrzoval agresorum c.1
Reagovat
smazaný uživatel
To, že jsou národ jaký jsou je jedna věc.

Ale pokud někdo řekne ať bůh žehná americe, tak je milovaný. Tak to chodí.
Reagovat
rybicka
A já měla za to, že především Bůh je vždy v čele agresí a válek. "Ve jménu Boha", bohů, pro bohy, za bohy...

Ale možná špatně čtu v historii.
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
rybicka
Jakože:

"Neměj strach, je to jen byznys
Najednou všechno došlo tomu cizímu prorokovi
Straka se supem vzali
Pokladničku z jejího místa
A opičák v rohu
Si nakreslil ty obrázky do svého bloku
Hbité, ale kontrolované prsty té dámy
Přeběhly po peněžence
A kapitán poslal denní menu
A v bankách po celém světě
Křesťané, Muslimové, Hinduisté i Židé
A lidé úplně všech ras, vyznání, barev i odstínů pleti
Padli na kolena a začali se modlit" ?
Reagovat
Vlk-v-trave
jakože Waters napsal ironické dílo, se slušnou reflexí, keré mu tehdy dokoce chtěli stahovat někteří ve Státech z prodeje...
Já ti to nedal, abych ti oponoval...nebo něco jiného, jen mě to připomnělo to, co píšeš...:)

..jen až budeš mít chvilku, tak doporučuji celé. Řekl bych nadčasové, neboť podle mně vyjádřil mnoho věcí lépe než kde jaký rádoby historik nebo sociolog...:)

a když se nebude líbit, nevadí.

Krom toho si také myslím jak Laponec výše, že některé diskuse na některé témata na netu..asi opravdu postrádají smysl.
Doba je moc uspěchaná a zbrklá. A asi se opravdu dá psát o plno tématech už pouze za pomocí ironie...a s některými za pomocí drsného cynismu.
Reagovat
Fransoas
Je to kontroverzní rozhodnutí.Jak bylo uvedeno v jedné recenzi - když je tak nadupaná,není důvod si myslet,že nemůže hrát kvalifikaci.Kdyby nevyčerpala zbytečně jednu WC,nedělo by se nic. A hlavně by to bylo pro všechny přijatelné.Odpověď - proč chtějí udělat pořadatelé vyjímku je jednoduchá - Je to Američanka.Jěště jim k tomu dá požehnání WTA.jenom by mi zajímalo,zda by toto platilo i pro jiné hráčky.Nechme se překvapit jaká bude její budoucnost.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, jen bych ten jediný důvod upřesnil - je to Afroameričanka. To "Afro" by sehrálo velkou roli zejména v případě zásadového (a správného) rozhodnutí výjimku neudělit...
Reagovat
FulnekUltras
https://www.super.cz/649082-divoska-bara-strycova-predvedla-v-centru-prahy-striptyz-svuj-wimbledonsky-triumf-oslavovala-jen-v-podprsence.html
Reagovat
Vlk-v-trave
To mi připomíná kolegu v práci, který se mě ptá, jaké má číst české noviny, aby si udržel jazyk, který se tak těžko učil...
...tož já mu říkám, proboha žádné...:D) Raději tam jeď, lidi fajn...hlavně v menších městech a usedlostech, ale jakékoliv české noviny proboha raději nečti.

* Karel Čapek jak by to viděl, tak by mu z toho asi švihlo...
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
Vlk-v-trave
speciálně ho upozorním na Fulnek...:D)
Reagovat
Stan_Borowitz
:-))) Ale i tam jsou určitě fajn lidi, není to město jednoho muže...
Reagovat
rybicka
No ohledně "Češtiny", to je ta Morava ideální. Ale s pravopisem to jde "do kelu" všude. Moje češtinářka, profesorka s velkým "P", ta by to chuderka nerozdýchala. Já si od ní z diktátů pravidelně odnášela nedostatečnou. Neodpouštěla nic. Dnešní novináři by od ní dostávali tak za dvacet :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Dnes už vlastně prakticky žádní novináři neexistují. Nebo by se dali spočítat na prstech jedné ruky neopatrné obsluhy cirkulárky...
Reagovat
George_Renel
Já bych si dal na rychlené zboží vždy pozor.
A jestli už v patnácti ji budou umetávat cestičku, mohou se dočkat také třeba příští Capriatti.
Reagovat
George_Renel
Ještě dodmá. Nedivil bych se kdyby jí "nalosovali" kvalifikantku....
Reagovat
FulnekUltras
"Korektní" mafie bude tak dlouho nasírat lidi, až se jí něco stane samospádem.
Reagovat
paddy
Hercog-Gauff
Hercog neproměnila 2 MB, měla většinu stats lepší a prohrála.

Federer-Djokovič
V bledě modrém.

Nezaujatost se projevila v tom, že Hercog je loser, ale Federer borec, Gauff borec, ale Djokovič klikař.

Kdo chce psa bíti, hůl si vždycky najde.
Reagovat
kada.tom
Federer je taky loser, o borci nemůže být řeč :-)
Reagovat
EllNino
lol
Reagovat
smazaný uživatel
Jablká hrušky.
Reagovat
d@ve
Nechápu, že to WTA dovolí. Nerovné podmínky = nerovný boj.
Když je to takový talent, tak žádnou protekci přeci nepotřebuje...
Reagovat
d@ve
Aha, tak jsem přehlédl podstatnou informaci. :)
"US Open, coby grandslam, má nárok se naším pravidlem neřídit a nabídnout hráčce divokou kartu," uvedl mluvčí WTA."
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak ano GS by měly být nezávislé od ATP, WTA a ITF ...jenže už to tak úplně bohužel není.
Ale v tomhle případě, jak komické, když najednou WTA respektuje USO jako samostatný, nezávislý subjekt...:D)

Jsou to komedianti jak Monfils, Kyrgios, Fognini dohromady.
Reagovat
horska.kraslice
Grandslamy jsou organizovány ITF, pokud se nemýlím. Takže WTA má zda snad jen "poradní" hlas.
Reagovat
blixa
WTA a ATP jsou něco jako "spolupořadatelé". Vliv mají dost velký.
Reagovat
Vlk-v-trave
Koukni na stránky GS, a hlavně nepoužívej prosím českou wikipedii:) Moc děkuji.
Reagovat
Vlk-v-trave
ale ono to je dneska vlastně úplně jedno...GS už dávno nemaj tu nezávislost a lesk...takže...kašli na to:)
Reagovat
smazaný uživatel
Bůh promluvil a pravidlo bude změněno.
Reagovat
Vlk-v-trave
Na čem jedeš.?
Reagovat
smazaný uživatel
Většinou na cestě, někdy i hlíně, zaleží na povrchu dané komunikace.
Reagovat
Vlk-v-trave
To bych se zeptal na čem se obvykle pohybuješ...:)
Drogy bereš?
Reagovat
Nenela
Mam otazku na znalce pravidel bodovani. Dostavaji se body i za postup bez boje?
Diky moc.
Reagovat
kada.tom
Samozřejmě.
Reagovat
Nenela
Dik. Nezni mi to logicky, ale chapu, ze celkove mnozstvi bodu se musi rozdat, aby jim to sedelo.
Reagovat
EllNino
prostě soupeř nebyl v natolik dobré kondici, aby mohl konkurovat, tak vzdal ... s tím ten, kdo postoupí bez boje, nemůže nic dělat ...a samozřejmě na ty body má nárok, protože on ready byl ...
Reagovat
SwissMaestro
Nevím od čeho jsou daná pavidla když se při první příležitosti ohnou....
Reagovat
Kojinho
Hlavně se nejvíce ohýbají na USO. Na postupném úmrtí klasického pátého setu na GS má podle mě největší podíl zavedení tiebreaku v pátém na USO, pak se vytvoří tlak i na ostatní.
Reagovat
Nenela
Cely ten humbuk okolo ni mi prijde zbytecny. Zazarila na jedinem turnaji, na USO muze klidne vypadnout v prvnim kole (a pravdepodobne vypadne) a bude mit akorat oci pro plac kvuli nesplnenym ocekavanim. Nevim, no, je to hodne citlivy vek. Tohle americke tlaceni na pilu mi prijde totalne zbytecne.
Reagovat
rybicka
... a hlavně jí to do důsledku spíše ublíží, než pomůže. Jinak nechť činí co chtějí - ale opět bude jedna tenistka nespravedlivě poškozená. Ve prospěch Cori.
Reagovat
EllNino
Celkem se o holčinu bojím, jak tenhle neskutečný tlak ustojí ...
Reagovat
FulnekUltras
Muratoglův vývojový ústav Global Starline to absolutně nezajímá. Pro sebe a "nezištné dárce" mají tihle šmejdi záchranných člunů dost.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist