US Open: V roce 2017 se bude hrát o 50 milionů dolarů

20. 3. 2013, 10:23
Aktuality 16
Ohromujících 50.000.000 dolarů si za čtyři roky rozdělí mezi tenisté na US Open, který měl loni dotaci ve výši poloviny této částky. Oznámili to zástupci grandslamového turnaje, podle kterých si hráči výrazně polepší už letos.

Zatímco před rokem si ve Flushing Meadows mezi sebe tenisté rozdělili 25,5 milionu dolarů, letos k už dříve ohlášenému zvýšení dotací o čtyři miliony přidají pořadatelé ještě dalších 4,1 milionu dolarů. Dohromady se tak bude hrát o 33,6 milionu.

Změny zástupci US Open představili tenistům na hráčském zasedání ATP v Key Biscayne. Oficiálně podrobnosti zveřejní ve středu, podle informací agentury AP novinky zahrnují i termínové změny. Od roku 2015 by se mělo vrátit finále mužské dvouhry z kritizovaného pondělí na nedělní termín.

O přesném rozložení dotací ještě není rozhodnuto. Na lednovém Australian Open, kde se částka na prize money zvedla o 4,2 milionu na 31 milionů dolarů, připadla většina z letos přidaných peněz hráčům vyřazeným v prvních třech kolech.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Stakhovsky konečně vyhádal něco pořádnýho :)
Reagovat
Padme
:D
Reagovat
Bob
Stakhovsky stejně zase nic lepšího neuhraje, tak jemu to může být celkme jedno ;)
Reagovat
Fandina
Jestli se nepletu, tak Stakhovsky právě mluví o zvýšení odměn pro nižší kola a tam většinou je. Jinak rozumím tomu, že někdo za tenisty takhle jako on mluví.
Reagovat
smazaný uživatel
já se tam teda přihlásím...
Reagovat
PetaM
Kdyby si radši pořídili kurt se zatahovací střechou ... Nebylo by to výhodnější .. ?
Reagovat
Titan
To prý nejde, muselo by se zbourat celé hlediště, toto nemá dostatečnou nosnost. De facto by se musel udělat nový centr...
Reagovat
PetaM
Já vím, tak jsem to myslel .. :D Celý nový kurt ze střechou :) :)
Reagovat
Titan
Největší atrapa mezi grandslamy si myslí, že napumpování peněz ovlivní jejich zoufalé počasí a bídnou pozici v kalendáři...
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Len dufam ze to nedelne finale v roku 2015 nebude nasledovat po sobotnych semifinale. Nebolo to spravne z pohladu hracov ale zase to pridalo na zaujimavosti pre fanusikov.
Reagovat
MirecSVK
idem sa dat v 28 rokoch na tenis,v roku 2017 som tam v plnej forme :)
Reagovat
carolyn
Když budeš chtít, dokážeš to :-D
Reagovat
smazaný uživatel
po precitani clanku som si to pomyslel tiez este aj ten vek sa zhoduje:)
Reagovat
MirecSVK
Carolyn budes mi robit trenerku? .)
vlasak1985: tak pod do toho tiez a dame aj spolocnu stvorhru :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist