Už jen jedna výhra. Zakopalová je v Riu ve finále a může ukončit čekání na titul

22. 2. 2014, 20:16
Aktuality 148
WTA RIO DE JANEIRO - Devět let čeká Klára Zakopalová na svůj třetí titul z turnaje WTA a už jen jedna výhra ji od něj dělí na antuce v Rio de Janeiru. Jednatřicetiletá Češka dnes smetla domácí Telianu Pereiraovou a postoupila do finále, v němž se utká s Japonkou Naraovou.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová si letos udržuje velmi solidní formu. Přes první kolo se z pěti turnajů nedostala jen na Australian Open, v úvodu sezony si dokonce zahrála finále v Hobartu. Minulý víkend na antuce ve Španělsku pomohla k postupu českých tenistek do semifinále Fed Cupu a hned v následujících dnech zvládla nečekaně dobře náročný program i přechod na tvrdý povrch na turnaji v Dauhá, kde si vyšlápla na Srbku Ivanovičovou.

Tento týden se jednatřicetiletá Češka vrátila znovu na antukové dvorce a na premiérovém ročníku turnaje v brazilském Rio de Janeiru je papírově největší favoritkou. Roli nasazené jedničky zvládá stále bez potíží, po Kolumbijce Duqueové-Marinové a Španělce Solerové-Espinosaové a Polce Piterová porazil hladce ve dvou setech i domácí naději Telianu Pereiraovou.

Zakopalová první vzájemný zápas s 98. hráčkou světa začala stejně mizerně, jako předchozí dvě kola. Hned v úvodu totiž ztratila servis, napodruhé už však brejk s obtížemi potvrdila a pak začala přidávat jeden game za druhým. Pětadvacetiletá Brazilka bojující o své první finále si dokázala pouze jednou za celý zápas udržet podání a tak česká tenistka měla cestu za vítězstvím 6-2 6-1 hodně usnadněnou.

"Pereiraová je velká bojovnice a měla na své straně publikum. Ale jsem rozehraná i z Fed Cupu a těžím z toho. Nemám co ztratit, necítím žádný tlak," komentovala česká tenistka.

35. hráčka světa Zakopalová se dostala podruhé v sezoně a celkově počtrnácté v kariéře do finále, tituly ale získala pouze dva (v Portoroži a Hertogenboschi) a to už v roce 2005. Den před svými 32. narozeniny si tak zahraje o své třetí turnajové vítězství, které by ji vrátilo ve světovém žebříčku do Top 30.

O trofej z dějiště letních olympijských her 2016 se Zakopalová utká s Kurumi Naraovou. O devět let mladší Japonka, 62. hráčka světového žebříčku, si v neděli zahraje finále poprvé díky dnešní třísetové výhře nad Italkou Nastasjjou Burnettovou. V Brazílii bude pro Zakopalovou další neznámou soupeřkou, s níž se dosud neutkala.

- WTA INTERNATIONAL RIO DE JANEIRO -
(Brazílie, antuka, 250.000 dolarů)
sobotní výsledky (22. 02. 2014)
Dvouhra - semifinále:
Zakopalová (1-ČR) - Pereiraová (Braz.) 6-2 6-1
Naraová (5-Jap.) - Burnettová (It.) 6-4 3-6 6-2
Čtyřhra - finále:
Beguová/Irigoyenová (Rum./Arg.) - Larssonová/Scheepersová (Švéd./JAR) 6-2 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

148
Přidat komentář
slacker
To snad neni pravda
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad příště...
Reagovat
Titan
Dostane tu menší drátěnku...:-)
Reagovat
kada.tom
Tak ten titul zase neklapl :-( snad příště
Reagovat
EllNino
A ještě se ta pinda z Japonska raduje, hanba :), ne sranda, je to první titul, to se promíjí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kláro, je mi líto, že jsi nemocná, ale moc prosím skrečuj a vypadni z toho kurtu... Kazíš úroveň tenisu a o úrovni českých tenisek ani nemluvím :-) můj názor
Reagovat
smazaný uživatel
už se teším, jak se tady objeví obhajující článek, jak Klárce bylo hrozně zle a jakej je to charakter, že ten zápas vůbec dohrála :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť ten článek bude pravdivý :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pravdivej by byl, kdyby tam pošla :-)
Reagovat
smazaný uživatel
běž se léčit...
Reagovat
smazaný uživatel
Maci, ty jsi dnes ale take nemel moc uspesny den, ze? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jsem po dvanáctce :-) :-D..a když vidím tu hrúzu za ty prachy, tak je mi do breku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Smithe: ty musíš být ženská, homosexuál nebo protekční zazobanec, jinak to nevidím :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně vedle :D asi špatně vidíš ;)
Reagovat
smazaný uživatel
asi..nebo patříš do Zakopalovic rodiny :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Možná, kdo ví :)
Reagovat
spaniel
Ten trener je na facku. Nejdriv jsi skvělá Klarinko, úžasná a kdyz hraje, tak porad mela by to skrecovat.
Reagovat
smazaný uživatel
:-) volejbal hadra
Reagovat
Titan
No, za dobu, kterou jedla Klárka tu tyčinku papírové tloušťky mám v sobě středně velký dort...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Já zas upřímně nechápu tento průběh po tragických výkonech japonky!...zlatej chlapskej tenis a to chcou brát ženský stejné peníze jak muži .-)
Reagovat
J.M.
Tak ono to nesouvisí ani tak s těmi výkony (i když ty mohou být příčinou) - ale když se člověk podívá na ty tribuny, je na finále WTA v Riu ještě "víc našlapáno" než na včerejší finále v Dubaji. Prostě sledovanost je v porovnání s ATP tragická, WTA generuje míň peněz a to je skutečný důvod, proč si tenistky zaslouží míň peněz než tenisti. Prostě si na sebe tolik nevydělají. Stejné peníze tak mohou dostávat jen tehdy, když je někdo (chlapi) uměle dotuje ze svého.
Reagovat
smazaný uživatel
Palec hore za příspěvek.. souhlasím!... A tento zápas je tragédie a Klára ještě větší, bohužel
Reagovat
smazaný uživatel
opravdu si myslite, ze na dvojici Granollers-Pujol s Ebdenem (divala jsem se mimoradne pro primer tady na zebricek, jinak me temer nezajima) by si tam prislo ve ctyri odpoledne sednout na rozpalene sedacky vice lidi? :-)
Reagovat
J.M.
Myslím, že o něco ano. Venus je legenda, navíc v Dubaji hrála i Serena a další hvězdy, a stejně tam sledovanost nebyla dobrá. Mužský turnaj byl na většinu dní vyprodaný už před startem toho ženského, zatímco i na ženské finále koukaly poloprázdné tribuny. Prostě WTA je daleko méně atraktivní a sledovaná, a žebříčkové postavení dnešních finalistek, jakkoli ten rozdíl ještě umocňuje, není skutečnou příčinou.
Reagovat
VlS
Kluci, opravdu jste tak praštění pavlačí, že si myslíte, že peníze z tenisu jsou z prodanejch lístků? To by asi pak nebyl problém ( finanční) udělat turnaj v Praze, co?
Reagovat
J.M.
Kde kdo píše, že peníze dostávají z lístků? Jedna z nejspodnějších diskusních praktik je podsouvat někomu něco, co nenapsal, a na základě toho pak na něj být agresivní a hrubý.

(Jinak mimochodem, ano, peníze jsou i z lístků. Spojka "i" tam je a prosím nevynechávat ji.)
Reagovat
smazaný uživatel
klasika :-)
Reagovat
J.M.
Jen tak mimochodem, když se podíváš na dubajskou stránku ohledně vstupenek:

http://www.dubaidutyfreetennischampionships.com/Tickets/Tickets.aspx

tak vyčteš několik věcí. Za prvé, mužský turnaj je už dávno předf startem vyprodaný kromě prvního dne (což samozřejmě neznamená, že budou od začátku do konce plné tribuny), ženský turnaj nemá vyprodaný jediný den. Za druhé, když si vynásobíš ceny vstupenek počtem míst, dojdeš k tomu, že jen na vstupenkách chlapi vydělají kolem 2 milionů dolarů. Pokud si myslíš, že tohle je v odměnách tenistů zanedbatelná položka (vítěz dostane necelého půl milionu), pak bych si snad dovolil odkázat na velmi "vtipnou" poznámku o pavlači.
Reagovat
Fandina
Turnaje WTA a ATP snad nejsou stejně placeny. GS ano, ale to už tady bylo mockrát řečeno, že se to někomu může nebo nemusí líbit, ale stejně je to pořád rozhodnutí a věcí toho, kdo platí, ten nejlíp ví, proč a kam peníze dává.
Reagovat
J.M.
Ano, jistě, ten kdo to na GS platí, to ví. Ale většina lidí to neví, respektive si myslí, že je důvod jiný než ve skutečnosti je (skutečný důvod je ten, aby hlasitým protestujícím demagožkám jako je Serena konečně ucpali hubu a vypadali na veřejnosti dobře, i za cenu toho, že to trošku zadotují ze své kapsy, respektive z výdělků mužů - bylo to zkrátka PR rozhodnutí pod mediálním nátlakem). Samozřejmě je jejich právo se takto rozhodnout. Stejně jako je moje právo tvrdit, že to není fér. Přinejmenším ne vůči tenistům, kteří takto ženské de facto dotují ze svého, ani vůči tenistkám, kterým se takto dává za pravdu, že mají automaticky nárok na stejnou odměnu jako muži bez ohledu na to, jestli si na to vydělají.
Reagovat
VlS
Tak si spočítej celkové náklady. 2 melouny USD jsou v tom marginální záležitost. Hlavní příjmy jsou z přenosových práv a sponzoringu. Naivita s jakou zde opakovaně brečíš kvůli vysokejm odměnám žen je tak trochu trapná. Jakej je rozdíl v nákladech na provozování toho sportu? Mají ženské levnější kurty, haly, trenéry, hotely, oblečení, doktory? Nemají. Trochu zapomínáš, že z vydělanejch peněz holky tohle všechno musí financovat ( kluci taky) . Proč by měly mít principiálně nižší příjmy, když mají stejné náklady? Ano Klára to měla skrečnout, když je jí blbě. Našla by se fůra kritiků, kterým by vadilo že skrečla, ale jí by asi bylo zdravotně líp. Neudělala to, proč ví jen ona.
Reagovat
Fandina
VlS přesně tak. Náklady jsou stejné nez rozdílu pohlaví a jinak je to pořád mnoho povyku pro nic. Kdo platí, rozhoduje, každému jinému to musí být jedno.
Reagovat
J.M.
2 melouny v tom rozhodně nejsou marginální záležitost. Turnaj má rozpočet 2,35 melounu (1,9 melounu na prize money). Samozřejmě má i jiné náklady a zdroje příjmů, ale tvrdit, že 2 melouny jsou ve 2melounovém rozpočtu nepodstatné, je ignoranství. Navíc výdělky za TV práva na tom budou obdobně, WTA prostě netáhne. Stejně tak jako sponzoři daleko radši a víc investují do toho, co má větší popularitu a sledovanost. A mezi ATP a WTA je to jasné.

Jinak jsi opravdu nepochopil, co jsem napsal. Mě nezajímá, jaké mají ženské náklady - to je jejich problém. Nikdo nemá nárok něco vydělávat jenom proto, že s něčím má náklady. Pokud dělá činnost, která se nezaplatí, pak nemá právo po někom požadovat, aby mu za to platil víc než ta činnost generuje. Pokud mu přesto někdo platí (bohatý strýček, sponzor, úspěšnější kolegové jako v tomto případě), pak to samozřejmě možné je. Ale principiálně to v pořádku není tehdy, pokud se z takovéto mimořádné situace (dobrá vůle dárce-medcenáše) dělá samozřejmost či snad nárok. Jsou sporty, které jsou daleko méně sledované než tenis, tudíž i daleko méně honorované, prakticky si to lidi platí ze svého a nic na nich nevydělávají. A přesto jsou to leckdy nákladné činnosti, nákladné koníčky. A jaké právo by měli po požadovat, aby jim jejich náklady na jejich hobby někdo proplatil? Když to nikoho nezajímá a negeneruje to zisk? Ta analogie je jasná. WTA sice lidi zajímá, ale zdaleka ne tolik jako ATP, WTA má dlouhodobě daleko menší roční zisky než ATP. V podstatě WTA na ATP a jejích ziscích parazituje (slučování ženských a mužských turnajů, společný prodej vstupenek na grandslamech, vnucování přenosů WTA v povinném neoddělitelném balíčku lidem předplácejícím si přenosy z ATP Tour z internetové televize atd.) a právě tento parazitismus v kombinaci s drsným mediálním nátlakem demagožek způsobuje i to, že si ženské vydupaly stejné odměny na GS, za tichého skřípění zubů těch, co to musí platit. Tohle považuji za neférové, stejně jako principiální podporování takového počínání.
Reagovat
J.M.
Jakmile někdo napíše o někom, že "musí" (a ještě použije slovo "každý"), je jasné, že jeho myšlenky nejsou čestné. V tomto případě je jasné, že jediným cílem toho, kdo napíše, že to "každému" nařizuje, je snaha oponující názor umlčet, protože svědomí není čisté a pádné protiargumenty nejsou.

Kdo platí, má právo platit, kdokoli ostatní má právo se k tomu vyjadřovat a hodnotit to. Zejména pokud je debata dlouhodobě vedená v demagogickém, neférovém duchu. Podléhání veřejné demagogii považuji za společensky nebezpečnou věc a to je přesně to, k čemu tady došlo (a k čemu obecně v dnešní době dochází často). Považuji za velmi užitečné toto téma zvedat a rozebírat, jakkoli to někomu není příjemné.
Reagovat
J.M.
(oprava: mecenáše)
Reagovat
Fandina
Ono je to o tom, že tady se nerozhoduje o žádných společných penězích. Ty si nepřispěl jedinou korunou na pořádání GS. Takže přeneseně, ti to musí být jedno. Až to budou tvé peníze, tak ti to rozhodně nebude jedno, prototo to musí. Jinak ti chci říci, že v okamžiku, kdy se rozhodne, že budou kluci hrát na dva vítězné sety, tak budou všechny tvé argumenty vniveč. To je totiž jediný rozdíl v tom, proč se o jiných odměnách na GS mluví. A také je x případů, že holky hrají na tři sety jako kluci a někdy i dýl. Takže pořád zůstává to, že náklady mají všichni stejné, s nadsázkou řečeno a je to spíš úsměvné, holky je mohou mít větší. Ale jinak není rozdíl mezi tenisem kluků a holek, všechno je stejné, jen kluci hrají o jeden vítězný set více. Takže mnoho povyku pro nic.
Reagovat
J.M.
To je opravdu hloupá demagogie a argumentační i morální fujtajxl.

Je to totéž, jako tvrdit "tebe nezvolili prezidentem, tak mu nekecej do práce a nekritizuj, co dělá, protože to každému musí být jedno".

Je úplně jedno, kolik kdo hraje setů, jaký výkon podává nebo jaké má náklady. Jediné na čem záleží je, jaký jeho práce generuje zisk, který se v normálním světě řídí podle toho, jakou má jeho práce společenskou poptávku. Podle toho taky je normální jej odměňovat. Pokud dojde k pokřivení tohoto přirozeného vztahu, pak záleží na okolnostech. Pokud má někdo bohatého strýčka či sponzora, který ho podporuje z nadšení i když na tom prodělává, je to skutečně jeho věc (i když i k tomu má kdokoli právo se vyjadřovat). Pokud ale, jako v tomto případě, k takovému uměle navozeného stavu, neodpovídajícímu realitě, dojde na základě dlouhodobé neférové masáže a nemorálního tlaku jedné ze zainteresovaných stran, pak považuji nikoli za přijatelné, ale přímo nutné to kritizovat. Nechci žít ve světě, kde vítězí nemorálnost a imbecilní argumentace. Právo vyjadřovat se k věcem, právo kritizovat, je výsostným právem každého člověka, které mu umožňuje proti takovým jevům vystupovat. Tvrdit, že někomu něco "musí" být jedno i když mu to jedno není, to je fujtajxlové, stalinistické myšlení. Obecně kdokoli, kdo něco dělá veřejně, se dobrovolně vystavuje veřejnému hodnocení svého počínání.

Budu do toho kecat, budu to kritizovat, a pokud mi znovu chceš napsat, že nemůžu, tak bych ti poradil, že by sis ušetřila psaní, kdybys to nepsala, protože to budeš psát zbytečně.
Reagovat
Fandina
Napsala jsem svůj názor na věc a že se ti nelíbí, nevnucuji ti ho. Mám jiný než ty a nesouvisí to s prezidentem, ten totiž je volený a kritizovatelný, sponzor GS ne.
Reagovat
VlS
Jsi schopný doložit čísla, kterými zde házíš?
Reagovat
VlS
Mimochodem, vítěz mužske dvouhry zde v Riu dostane 316 tis, vítězka ženského singlu 43 tisíc.
Reagovat
tommr
ale upřímně řečeno ani nevím jak se jí to podařilo. Klára hraje hrozně, chvílema brečí a sledovat to je za trest ... :(
Reagovat
Titan
Patrně viróza...
Reagovat
kada.tom
Hezky Klára - udolala Japonku a má 2. set, snad to dotáhne k titulu :-)
Reagovat
spaniel
To je ale hnusný zapas. Netalentovana Japonka a ufnukane trucovite děcko. Slyšela někdy o slajzu a drive voleji? Hnus hnus hnus.
Reagovat
spaniel
No vida. Kdyz da kopec Klára, Japonka si jde pro nej a zakončí ze vzduchu. Proc to nedělá ona? Nač tam ma toho "trenéra" ktery ji radi, aby taky hrála kopce?
Reagovat
spaniel
Místo toho tam brble, ze by mela skrecovat. Skvělý trener, za 5 korun drahy.
Reagovat
spaniel
Presne. A za tem výkon dnes (finále!) by meli jeste platit. Úroveň horší nez okresní dorost.
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš Kláro, ty jsi strašná lůza, jdi radši točit porno s tím tvým uřvaným ksichtem
Reagovat
smazaný uživatel
...zas nějakej ubožák, co říct...
Reagovat
smazaný uživatel
jako sorry, ale proč tam leze, když je jí blbě a i tak vypadá??..To je kazení úrovně tenisu
Reagovat
smazaný uživatel
Možná protože může po 9 letch vyhrát titul, to je něco jinýho než 1.kolo...taky se na to nemusíš koukat...
Reagovat
smazaný uživatel
tak ho zase nevyhraje no :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co tam ta Klára dělá? :O
Reagovat
tommr
Klára zatím hraje tragicky. Vypadá to na další finálovej debakl ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
koukám na statistiky, úspěšnost 1.podání 78%...si říkám, že na tak dobrou úspěšnost snad ani není zvyklá že tak hraje...

Zápas ještě neskončil :)
Reagovat
spaniel
Pry celou noc nespala a je ji hodne spatne. A ta Nara hraje neskutecne trapne kopecky. Hnus.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde to říkala? :OOOO na kurtu trenérovi?
Reagovat
spaniel
Jo a je to skoda. Japonská je urcite porazitelna. Nechápu proc si Klára nechodí pro drive voleje z tech smesnych kopců.
Reagovat
EllNino
Už brečí, to je děs, chudák ...
Reagovat
spaniel
Mentalita vítězky...

A rada nad zlato, hraj taky kopce.
Reagovat
EllNino
"You cannot win when you've got tears in your eyes" ...to kdysi někdo řekl o Věrce Zvonarevě ...to je opravdu trápení
Reagovat
EllNino
http://www.youtube.com/watch?v=08WoLJ1NZgI čas 59:00...škoda, je vidět, že je Klárka vtipná a pořád se směje, mohla by si trochu toho nadhledu vzít i na kurt :DD
Reagovat
VlS
Tak nevím Klárko, jestli ten krajíc nebude trochu tlustej. Abys nebyla na IW a Mia úplně vyždímaná. I když možná je lepší strategie sbírat body ( trochu snáz) na menších turnajích, než vypadávat na velkejch v druhým, třetím kole.
V race rankingu je Klárka z Češek nejlepší ( pokud vyhraje bude 13.) Petra je až třetí za Luckou.
Reagovat
tommr
Klára Zakopalová bude hrát v Brazílii i příští týden na turnaji ve Florianopolis kde je nasazená jako trojka. Tentokrát ovšem měla velkou smůlu na los, protože už v prvním kole jí čeká nebezpečná Chorvatka Vekicová ...
Klára tam bude hrát i debla se svojí stálou partnerkou Niculescovou, zatímco další Češka Bára Strýcová se dala dohromady s Američankou Kingovou ...
Reagovat
Frick
Nějak si nakládá. Bych toho debla vynechal.
Reagovat
EllNino
A Barča bude hrát se Schiavone, tak to by mohlo vyjít ta má letos bilanci 0:6 a navíc na hardu :D
Reagovat
tommr
to by nebylo dobrý řešení. Co když vypadne s Vekicovou už v prvním kole? Pak bude ještě ráda, že může na turnaji pokračovat aspon v deblu. A s Niculescovou můžou ten turnaj klidně vyhrát ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vekic letos už porazila a chorvatské děvče letos ještě nic nepředvedlo. Klid :)
Reagovat
EllNino
Mně se pár Metelesku Blesku/Klára moc líbí, a letos mají hodně zajímavý výsledky :D
Reagovat
tommr
jj je to zajímavý spojení a pokud spolu vydrží celou sezónu tak nejsou bez šance na TM kde už bude letos hrát 8 nejlepších párů ... :)
Reagovat
VlS
No tak s Dobou prohraje, no a co? Proboha, baví tě to, furt se děsit koho kdo má v pavoukovi?
Reagovat
tommr
Petra odstoupila z kvalifikace v Aacapulcu a jako oficiální důvod je uvedeno zranění pravýho kolene. Škoda, že jí to muselo potkat zrovna když se dostávala do dobrý formy ... :(
Reagovat
EllNino
To je děs ...tohle už snad ani není možný...no tak snad se dá do kupy na Indian Wells a Miami, jinak v Acapulcu by se konečně měla představit Madam Melzer :D ...fakt nevím, co od ní čekat :)
Reagovat
Rafaeoli25
Andujar životní výkon, klobouk dolu, Rafa ale až na konec třetího setu slabší výkon plný chyb, nedůrazu a špatnýho timinku, oproti mači se Sousou dost temná noc. Tak snad si to dnes vybral, každopádně do IW to chce pořádně potrénovat, aby eliminoval výpadky..
Reagovat
kada.tom
infarktovej 3. set v podání Andujara a Rafy :-D tiebreak to jen potvrdil ... vyhrál šťastnější a já jsem rád, že tím byl Rafa :-)
Reagovat
J.M.
Andujara je mi líto. Tohle je výkon, za který si zasloužil vyhrát, zejména za ta nebojácná zakončení na síti v závěru. Ale prostě proti Rafovi hrát vyrovnané koncovky, tiebreaky, to je vždycky sebevražda. To je pořád dokola to samé. Proti němu musí soupeř zápas vyhrát tak třikrát, aby měl vůbec šanci.
Reagovat
lars
Vitezka bere 280 bodu a 43 000 $
Reagovat
Frick
Myslim si, že je to skutečně "za málo peněz hodně muziky"... Jen o 25 méně než dostala Alize za finále v Dubaji, k čemuž musela porazit S.W.! Klára prostě šla nakoupit akční zboží :-) Konečně. Loni jsem jí měl za zlý, že se bůhví proč v létě cpala na 250k do Palerma (s Italkama) a Bastadu (s Serenou W.), když souběžně se hrály mnohem hůře obsazený 250k turnaje v Budapešti a Gasteinu (kde se do finále dostala dokonce i Andrejka, který se loni příliš nedařilo).... No ale zbývá ještě jeden krok. Jinak tedy: Japato, že dochází k tomuto, kdy je na 250k turnaji jedničkou třeba až 30. hráčka? To je to třeba pro hráčky (třeba) na 15. až 25. místě tak neatrakivní? Vždyť i pro ně je takový 250k turnaj dobrá příležitost něco vyhrát. Na těch prestižnějších turnajích už to přeci spíš "padá do klína" hráčkám z TOP desítky...
Reagovat
Frick
Přičemž tedy i mezi nejhorší hráčkou TOP 10 a nejlepší hráčkou skupiny mezi 15. až 25. místem je bodový rozdíl větší než odměna za výhru na turnaji mistryň (pro zajímavost)
Reagovat
Titan
"Padá do klína" je v ženském tenise úžasné v tom, že opravdu padá, ale častokrát nespadne...:-) Hráčky volí turnaje podle sebevědomí, navíc jsou to mladé holky, které musí pro tenis dost odepsat vlastní mládí, takže není divu, že si vybírají...
Jinak finanční ohodnocení kritizuji už dávno. Kvalifikantka odehraje třeba tři zápasy, aby se vůbec dostala do prvního kola hlavní hry a má za to pár dolarů. Velké turnaje se předhánějí v tom, který dá více prize money, ale myslí jen na vítězky, což ničemu nepomáhá. Myslím, že je třeba dávat více těm, co se snaží vyhrávat (byť kvalifikace), aby měly lepší podmínky k dalšímu růstu. TOP hráčky mají spoustu peněz od sponzorů, takže není důvod navyšovat jejich odměny, ale ty dole potřebují motivaci, protože v začátcích je to hodně drahá záležitost (jen tak uvažuji, kolik stojí letenka do Ria a ubytování včetně případného doprovodu)...
Reagovat
Frick
A od jaký úrovně je to propláceno? Tedy, předpokládám hotel. Letenky asi nikdy, co?
Reagovat
tommr
opravdu nechápu čemu se tak podivuješ? V Dubaji je za stejný umístění zhruba desetkrát větší finanční odměna a dvojnásobný bodový ohodnocení než v Riu takže je naprosto logický, že všechny top-hráčky Dubaj preferujou ... :)
Rio je navíc antukovej turnaj ve vrcholící hardový sezóně a žádná ambiciózní hráčka nebude před IW a Miami zbytečně riskovat změnu povrchu ...
Reagovat
Frick
No jo, ale vem si hráčku jako Klára. Ta si před Riem mohla reálně myslet na titul (jak jinak, když byla no. 1), na co si mohla se "stejnou dávkou reálnosti" mohla myslet v Dubaji? Tak na čtvrtfinále. Ve kterym by dostala 2,8x méně bodů. Jen tedy jsem nenašel, jak se to má s prize money. Je za čtvrtfinále v Dubaji více?
Reagovat
Frick
... ano hráčky TOP 10, třeba, OK. Ale co ty hráčky okolo 20. místa. tam se prostě divim tomu, že je Rio nezajímá...
Reagovat
Frick
a tedy Klára přeci už trochu bojuje o nasazení na RG, ne?
Reagovat
Fandina
Postupem do finále se Klárka posunula z 35 na 32 místo a když vyhraje, tak ještě může o dvě místa na 30. A to je samozřejmě výborné.
Reagovat
tommr
za čtvrtfinále v Dubaji je skoro stejná odměna jako za titul v Riu (34891 dolarů). Finančně se Dubaji prostě nedá konkurovat ...
Jinak pokud Klára v Riu získá titul tak by se dostala někam ke třicátýmu místu což by jí stačilo k nasazení na GS. Aby se tam ale udržela bude muset podávat dobrý výkony i nadále ...
Reagovat
Sonja
hraje zatím hodně dobře, to mu nemůže vydržet:-D A Rafa po nejlepším výkonu předvádí asi svůj nejslabší...?
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaj v Riu jsem prakticky vůbec nesledoval a teď koukám, že v semifinále byla Nastassja Burnett, což se jí povedlo úplně poprvé v kariéře na okruhu WTA. Tak to je super a snad jí to pomůže. Rád bych viděl Nastassju výš v žebříčku, protože je to velká sympaťačka a fešanda. :)
Reagovat
Sonja
https://pbs.twimg.com/media/BhGqN0GIAAAi4O3.jpg :-P
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, tenisti se mají... :D
Reagovat
Rafaeoli25
To by bylo fajne pokud by Rio vyhrála i Klára, pro níž je Rafa největší idol, takže vamos Klári ! :)
Reagovat
Fandina
Také si přeji, aby Klárka vyhrála a to jsem nevěděla, že je pro ní Rafa největší idol. Kde to bylo? Díky.
Reagovat
Rafaeoli25
Říkala to loni při RG, dokonce za ním i zašla pro společnou fotku :)
Reagovat
Fandina
Aha, tak díky za info.
Reagovat
smazaný uživatel
Klare titul preji, ale to s Rafou je zajimave. Holkam se totiz jeho hra obecne nelibi - myslim ve smyslu idolu, technicky je pro ne tezka a tim jim naprosto vzdalena a k idolu sby se snad mely chtit spis priblizit... alespon ja to tak herne citim.. :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Zadej na googlu Zakopalová Nadal foto a vyjede ti ta jejich společná fotka hned jako první :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Klára to tak má, řekla, že jeho hra je geniální, nepřekonatelná a fascinující :)
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak to, že se nedokážeme danýmu jedinci vyrovnat neznamená, že ho nemůžeme obdivovat, Rogerovi a Nolemu se taky stěží někdo vyrovná, takže tak nelze uvažovat :)
Reagovat
smazaný uživatel
aha.. :-) No, kdyz to rika Klara, tak to musi byt pravda.. ;-)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tak :)
Reagovat
Fandina
Tu fotku jsem našla a Klárce to tam s Rafou sluší. A také je tam článek o tom, jak Rafa vloni vyhrál French Open a jak mu kde kdo blahopřál. Klárka i Berďa mezi nimi. Tady to je.
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/174628/svet-se-klani-nadalovi-je-z-jineho-sveta-gratuluji-mu-legendy.html
Reagovat
smazaný uživatel
nemluvim o obdivu, ale ztotozneni se, hrac (podle me) vychazi z vlastni hry a podvedome inklinuje k podobnemu stylu, ale treba se pletu a hlavne je mi to uplne jedno, jen me to zaujalo tim rozporem.. :-)
Reagovat
VlS
No možná sympatie vyvolané společným osudem, oba cítí, že konec kariéry je blízko ;-))
Reagovat
Fandina
VlS :-)
Reagovat
Fandina
Klárka je teď volná, tak třeba to chce dát s Rafou dohromady. Pokus o vtip samozřejmě ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
jeee, opravuji nick.. :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Pevně věřím, že konec zas tak blízko neni, jinak Fandino, která by to s Rafou dohromady dát nechtěla :)
Reagovat
Fandina
Samozřejmě to byla nadsázka, co se týká Klárky a Rafy, na fotce jim to slušelo. Já nevím, kdo by to všechno chtěl dát dohromady s ním. Někdo není volný, někdo má jiný vkus. Třeba mně se líbí tipově jiní kluci.
Reagovat
Fandina
oprava ... typově ... úsměv
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to byla fráze samozřejmě, navíc je zadanej, myslim ale, že ten zástup by byl v jeho případě hódně dlouhej :)
Reagovat
Fandina
I když Rafa je pochopitelně moc hezký kluk.
Reagovat
Fandina
Rafaeoli25 já vím, že je zadaný a už hodně dlouho.
Reagovat
Rafaeoli25
Možná je to tak, že se jí jeho hra líbí a ráda by tak hrála taky, kdyby to šlo, samozřejmě je tu ale i druhá možnost, že se jí líbí jako chlap, případně obojí :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to je mi jasný, že to víš, to bylo jen konstatování hlavního důvodu :)
Reagovat
Fandina
Španělé jsou hodně věrní, to by asi Klárka narazila, i když, teď v Riu jsou oba nasazené jedničky, tak kdo ví, jestli se nedomluvili ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
zacina mi to byt uplne jasne - libi se ji, ale je schopnou diplomatkou.. ;-)
Reagovat
Rafaeoli25
Já myslim, že z obou důvodů :). Jinak její hra zas tak vzdálená jeho stylu neni, oba hrají obouručák a oba jsou běhaví..
Reagovat
VlS
Koukáte na to někdo? David má docela dost problémů s Dogem.
Reagovat
VlS
Už je po problémech, Dog vyhrál.
Reagovat
darek.vrana
Kolo co kolo sázím proti němu s tím, že už ho někdo musí porazit. Dnes už jsem ale rezignoval s tím, že je to neporazitelná mašina... Co na to říct...
Reagovat
Fandina
David to nestihl otočit, viděla jsem jen pár posledních game, snažil se, ale nedotáhl to. Alex tam měl pěkné rány podle čáry. A pak v pohodě dopodával.
Reagovat
smazaný uživatel
coze, Dredy vyradil Davida??? Mne by teda v pohode stacil Fognini.. ;-)
Reagovat
VlS
No zítra ještě vyřadí Rafu a pak zas na 3 měsíce usne.
Reagovat
Fandina
VlS ... :))))) dneska mě hodně bavíš. Díky.
Reagovat
Fandina
Franta Čermák to nezapíchl a bude hrát ve finále deblu v Delray Beach. S Jelginem dneska porazili pár Mirnyj Groth. Tak držím palce.
Reagovat
Fandina
Ta jména se píší bez j, Elgin a Mirnyi.
Reagovat
horska.kraslice
To je pouze věc názoru, jak přepisovat azbuku do latinky. V češtině píšeme běžně Jelcin a ne Elcin, takže analogicky Jelgin. Už jsem zde jednou psala, že ruské (tj. azbukou psané) "E" je měkké, vyslovuje se na začátku slova "Je" a uprostřed slova jako naše e s háčkem. Proto v latince ho v češtině přepisujeme jako Je, případně ě. No a pokud se týká jména Myrnyj, je na konci v azbuce opravdu písmeno "j".
Reagovat
Fandina
Tu rozdílnou výslovnost a psaní jsem sem dala proto, že se to v ofiku píše jinak, než to vyslovujeme. Viz odkaz na přehled zápasu.
http://www.livesport.cz/zapas/p8vogBkF/#prehled-zapasu
Reagovat
J.M.
Nemáš pravdu. Tvoje verze je pouze přepis do angličtiny (anglický přepis není žádné "ofiko" - to, že český server přebírá automatické statistiky zápasu z anglické databáze včetně anglických přepisů jmen, opravdu neznamená, že se to tak v češtině píše). Ti hráči se tak nejmenují. Je naprostý nesmysl v češtině psát ruská či jiná východní jména zkomolená v přepisu upraveném speciálně pro angličtinu, která si kvůli svým omezením, která čeština nemá, musí na rozdíl od češtiny pomáhat náhražkami (které se navíc v češtině ani tak nevyslovují, čili je to dvojitý nesmysl). Tak jako to píšeme v češtině to je tedy prakticky přímá kopie originálu 1:1, tedy v podstatě i slovo "přepis" je zavádějící.
Reagovat
J.M.
Jinak tedy pravdu nemá ani kraslice - tohle není věc názoru. Přepis jmen z azbuky do české latinky je věc, která je jasně daná. Čili Jelgin, žádný Elgin, atd.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Transliterace_rusk%C3%A9_cyrilice_do_latinky
Reagovat
Fandina
Já nikde nepsala, že mám pravdu. Hledala jsem zápis zprůběhu zápasu deblu Franty Čermáka a nahoře jsem ho dala. Jedná se o live skore a je tam uveden Elgin a Mirnyi. I na oficiálních stránkách ATP je to uvedeno Elgin viz dole odkaz. I tady na TP najdeš v přehledu hráčů jeho jméno napsáno anglicky Elgin nikoli Jelgin viz odkaz. http://www.tenisportal.cz/hrac/elgin/
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Mikhail-Elgin.aspx
Reagovat
J.M.
Oficiální stránky jsou v angličtině, proto jsou tam jména psaná anglickým přepisem. To je jediný důvod. Důvod rozhodně není to, že to je "oficiální" tvar jejich jména. Jejich skutečná jména se nepíšou tak, jak se píšou v anglickém přepisu, který je pouhou náhražkou určenou pouze a výhradně pro potřeby angličtiny. Ty odkazy, které sem dáváš, to jsou pouhé počítačem přebrané výsledky z anglické databáze. To není žádný oficiální tvar jejich jmen. Všimni se, že v článcích, které na tomto serveru píše člověk, jsou tato jména psaná česky. Pouze v těch výsledcích vygenerovaných počítačem jsou tady anglické tvary - opět, ne proto, že to je "oficiální" tvar jejich jmen, ale prostě proto, že to jsou počítačově vygenerovaná data, přesená automaticky z anglické databáze, tedy je to pouhé omezení dané technikou. Je to úplně totéž jako když bys tvrdila, že když se tady v těch počítačově generovaných výsledcích objeví "Stepanek", tak je chytré tady opravovat lidi, že nemají psát "Štěpánek", protože "ofiko" píše "Stepanek". Je potřeba chápat věci a trošku být schopen myslet.
Reagovat
Fandina
J.M. dala jsem to sem jen pro zajímavost. Omlouvám se, příště se to nestane.
Reagovat
VlS
odstoupila z kvaldy v Acapulku. V pavouku jí nahradila Amandine Hesse z Francie. Důvod není uveden.
Reagovat
tommr
snad to nebude zase nějaký zranění. To by byla nehorázná smůla ... :(
Reagovat
r176
na wta live ranking je u ní vykřičník ze tam hrát bude
Reagovat
tommr
dneska to bylo ovšem o dost těžší než by se mohlo zdát podle výsledku a Klára se na výhru pořádně nadřela. Vždyt soupeřka měla skoro stejně brejkbolů jako ona - jen je naštěstí nedokázala tolikrát proměnit. Doufejme, že Kláře ještě zbylo dost sil, aby udolala i tu japonskou motorovou myš ve finále... :)
Reagovat
Fandina
Na AO Nara porazila Peng a Rybarikovou, takže to nebude žádný med. Doufám, že bude Klárce víc vyhovovat ta antuka tady.
Reagovat
aligo
Ale Nara nemá ráda moc antuku... klára je na ná přece jenom lepší :)
Reagovat
Fandina
To jsem psala, že Klárce snad víc bude vyhovovat ta antuka tady, ale Nara tady došla do finále, takže to se musí brát také v úvahu. Ale doufám, že Klárka uplatní svou zkušenost a vyhraje. Klárko pojď!
Reagovat
tommr
ve finále to bude souboj zkušenost versus dravý mládí. Klára je jasná favoritka, ale soupeřku nesmí v žádným případě podcenit. Nara je na vzestupu - těsně před turnajem dosáhla nejlepší postavení v kariéře a po turnaji si ho samozřejmě ještě dál vylepší ...
Reagovat
Fandina
Klárka teď prostě musí počítat s tím, že je v nejlepším věku a že se bude potkávat s holčinami o dost mladšími. Minule finále s Muguruzou, teď další mladice. Také doufám, že se s trenérem na finále a tuhle rvavou mladici dobře připraví. Dneska jsem Klárku viděla hrát a také tam bylo mládí proti ní a nakonec to dopadlo pro Klárku celkem v pohodě a ve dvou. Takže držím palce. Klárko pojď!
Reagovat
tommr
finále s Muguruzou skončilo pro Kláru těžkým debaklem - doufejme, že tentokrát to dopadne líp ... :)
Reagovat
Fandina
Také doufám. Muguruza jí přestřílela a hrála úžasně. Doufám, že se to nebude tentokrát opakovat, tahle holčina hodně uběhá, ale samozřejmě moc držím palce, aby to Klárce vyšlo.
Reagovat
Fandina
Gratulka. A ten úsměv ti tak na té fotce sluší. A samozřejmě ti moc přeji, aby byl i po finále. Držím palce ... pojď pojď pojď
Reagovat
Jan
Pěkné. Taky držím palce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist