Už ví, jak se cítí Murray. Ale je to příjemné, říká šestý Brit v semifinále grandslamu Edmund

23. 1. 2018, 16:37
Aktuality 5
Kyle Edmund jako šestý Brit v open éře tenisu postoupil do semifinále grandslamu. Na Australian Open se postaral o překvapení, když ve čtyřech setech vyřadil turnajovou trojku Grigora Dimitrova. Jeho úspěch ocenil i zraněný Andy Murray, který se zotavuje z operace kyčle.
Profily hráčů
Kyle Edmund

Třiadvacetiletý jihoafrický rodák Edmund při vítězství 6-4 3-6 6-3 6-4 zaznamenal 46 vítězných úderů, nebezpečný byl hlavně z forhendu. Na rozdíl od Dimitrova vůbec neprojevoval nervozitu. Na proměněný mečbol si musel počkat, protože až Jestřábí oko potvrdilo, že Dimitrovův bekhend skončil v autu.

"Je to skvělý pocit, jsem tak šťastný. Jsem teď plný emocí, že je pro mě těžké to hodnotit. Ale myslím, že důležité bylo na konci udržet nervy. A to se mi povedlo. " radoval se Edmund, který je při absenci pětinásobného finalisty Australian Open Murrayho jediným britským zástupcem v pavouku mužské dvouhry. Už nyní došel nečekaně daleko, což Murray ocenil na svém twitteru výmluvným "Wow!"

Najednou se i Edmund dostává do centra pozornosti. "Už vím, jak se Andy cítil posledních osm let nebo bůhvíjak dlouho," poznamenal. "Ale je to docela příjemný pocit, když mám tu pozornost díky svým dobrým výkonům," řekl šestý Brit v semifinále grandslamu.

"O tomhle nepřemýšlím, jsou to jen statistiky. Hraju tenis a snažím se to dělat co nejlépe. Můžu být na sebe hrdý a doufat, že děti začínající s tenisem to sledují a bude to pro ně určitá motivace," řekl svěřenec švédského trenéra Fredrika Rosengrena. Někdejšího kouče Švéda Robina Söderlinga angažoval po loňské sezoně.



"Pomohl mi zvýšit úroveň mé útočné hry. Loni jsem se přestal posouvat dál a chtěl jsem zjistit, čím to je. Jsem moc rád, že mám teď okolo sebe takový tým," pochvaloval si 49. hráč světa Edmund.

Pokud by postoupil až do finále, předstihl by Murrayho ve světovém žebříčku. Poprvé od roku 2006 by tak Británie měla jinou mužskou jedničku. K tomu by ale Edmund musel ještě porazit přemožitele světové jedničky Rafala Nadala Chorvata Marina Čiliče.

"Teď si chci hlavně odpočinout. Během oběda se na ten zápas (druhé čtvrtfinále mezi Nadalem a Čiličem) podívám. Ale dnešek si chci užít a o dalším zápase budu přemýšlet až zítra," dodal po svém životním úspěchu Edmund.

Poražený čtvrtfinalista Dimitrov dnes nenavázal na výborný výkon z předchozího zápasu s domácím Nickem Kyrgiosem a nesplnil roli favorita. "Dnes byl jeden z těch dnů, kdy jsem prostě nemohl najít správnou cestu," řekl šestadvacetiletý Bulhar, který v Melbourne neobhájil loňské semifinále.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
janek_da
Dantes ...
Reagovat
Nola
ak sa nahodou dostane do finale, tak sa bude citit uplne ako Andy, ak ho vyhra, tak sa zase Andy zrejme velmi dobre citit nebude....snazi sa ziskat tento titul celu karieru
Reagovat
duhove_hovinko
Chtěl bych vidět jejich vzájemný souboj na kurtu :)
Reagovat
Krisboy
:DDDDDDD
Reagovat
blixa
Lépe v kleci MMA ;-) :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist