Uzdravená Dementěvová se vrací

27. 7. 2010, 14:10
Aktuality 2
Na téměř dva měsíce zmizela Jelena Dementěvová z okruhu WTA. Uzdravená šestá hráčka světa se vrací zpět tento týden ve Stanfordu, kde obhajuje loňské semifinále. Alespoň jsem se mohla připravit na tvrdý povrch, okomentovala svou vynucenou pauzu Ruska, která musela vynechat i Wimbledon.
Profily hráčů
Jelena Dementěvová

Dementěvová sice zahájila sezonu vítězstvím na svém prvním turnaji a za měsíc přidala další titul, ale na těch nejdůležitějších podnicích štěstí neměla. S French Open se rozloučila skrečí v semifinále a zraněné lýtko ji připravilo o možnost hrát ve Wimbledonu, kde chtěla znovu zaútočit na vysněný grandslamový titul.

"Nedívala jsem se, protože jsem byla moc zklamaná, že jsem tam nebyla. Nechtěla jsem ani vědět, kdo to vyhrál," vzpomíná na nepříjemné období Dementěvová, která se po dvou měsících objeví na kurtech v americkém Stanfordu. Olympijská vítězka, která až do letoška hrála na každém grandslamovém turnaji od roku 1999, prý ale neztratila nic ze své touhy vítězit.

"Prohrávat není nikdy jednoduché. Miluju tenis a vítězství a z každé prohry jsem zklamaná. Možná to teď snáším o něco lépe, ale to neznamená, že mi na tom nezáleží," říká světová šestka.

Poslední letošní šanci uspět na grandslamovém turnaji bude mít ruská tenistka za měsíc, kdy začíná US Open. Tam chce osmadvacetiletá Dementěvová ještě vylepšit svůj výsledek z roku 2004, kdy se v New Yorku dostala do finále.

"Byl to vhodný čas na pauzu, alespoň jsem se mohla připravit na tvrdý povrch," dodala Dementěvová.

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jsem zvědav v jaké formě se Elenka uvede a konečně bych jí přál triumf na grandslamu, mohla by to mít o něco jednodušší pokud Serena nakonec nestihne US Open, come on Elena!!
Reagovat
skott
Super, vypada to, ze Stanford je mistem navratu;-) Jen mi tady chybi alespon malicka zminka jeste o jednom velmi zajimavem comebacku, ktery si zalsouzi pozornost vyjma Dinary, ktera uz ma svuj zapas zasebou (bohuzel neuspesne) a Leny.Krome nich se na kurty znovu vraci take Ashley Harkleroad po materstvi a kratickem mihnuti letos na jare v Miami, aby si uchovala svuj ¨protected ranking¨.Tentokrat ovsem natrvalo a i kdyz jsem nikdy nebyl jejim velkym fanouskem, jsem moc rad, ze ji zas budu moct vidat na turnajich...takze C'MON ASH a at se dari!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist