V Acapulku obstará semifinále kvarteto nasazených hráček

3. 3. 2017, 10:08
Aktuality 24
WTA ACAPULKO - Letošnímu ročníku podniku WTA International v mexickém Acapulku vládnou favoritky. Nejvýše nasazenou Mirjanu Lučičovou-Baroniovou z Chorvatska a turnajovou dvojku Kristinu Mladenovicovou z Francie v semifinále doplní pátá nasazená Christina McHaleová z USA a sedmička Lesja Curenková z Ukrajiny.
Mirjana Lučičová-Baroniová

Na turnaji WTA International v mexickém Acapulku nedošlo tento týden k žádnému velkému překvapení. Do čtvrtfinále se probojovalo šest z osmi nasazených hráček a letošní ročník tak patří výhradně favoritkám.

Mirjana Lučičová-Baroniová každým zápasem v Acapulku potvrzuje, že její semifinálová účast na letošním Australian Open nebyla žádná náhoda. Čtyřiatřicetiletá Chorvatka zatím postupuje beze ztráty setu a jako nasazená jednička si počíná suverénně. Po výhrách nad Bencicovou a Rogersovou ztratila ve včerejším čtvrtfinále s Pauline Parmentierovou jen pět gamů.

Po dvou předchozích čtvrtfinálových účastech si Lučičová-Baroniová v Acapulku zahraje premiérové semifinále. V něm bude její soupeřkou turnajová sedmička Lesja Curenková. Obě hráčky se spolu naposledy střetly před pěti lety v Brisbane, kde zvítězila o sedm let mladší Curenková. Rovněž Ukrajinka nemusela ani jednou absolvovat třísetovou bitvu a ve čtvrtfinále vyřadila nasazenou trojku Jelenu Ostapenkovou.

Christině McHaleové se v Acapulku náramně daří. V roce 2014 se probojovala až do finále, loni do semifinále a mezi nejlepšími čtyřmi nebude po hladké výhře nad Monicou Puigovou chybět ani letos. Američanku však nyní čeká těžká zkouška, jelikož v semifinále narazí na rozjetou Kristinu Mladenovicovou.

Francouzka, jež získala na začátku února v Petrohradu svůj premiérový titul, nepřipustila žádné komplikace v duelu s Kirsten Flipkensovou a po maratonu, který musela absolvovat v minulém kole proti Watsonové, značně ušetřila síly.

Mladenovicová se v minulosti v Acapulku představila jen jednou před třemi lety. Tehdy ji vyřadila už v prvním kole právě McHaleová. Třiadvacetiletá Francouzka má tak jedinečnou šanci o rok starší Američance porážku oplatit.

• WTA INTERNATIONAL ACAPULKO •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (2. 3. 2017)
Dvouhra - čtvrtfinále
Lučičová-Baroniová (1-Chorv.) - Parmentierová (Fr.) 6-2 6-3
Mladenovicová (2-Fr.) - Flipkensová (Belg.) 6-4 6-3
Curenková (7-Ukr.) - Ostapenková (3-Lot.) 6-3 7-6(5)
McHaleová (5-USA) - Puigová (4-Portor.) 6-2 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

24
Přidat komentář
Fandina
Kiki Mladenovic porazila McHale ve třetím setu 6:2 a v letošní úspěšné jízdě pokračuje a zřejmě vyrovná svoje maximum 25 místo na žebříčku. A jestli ve finále vyhraje, tak by se mohla posunout o dvě místa výš.
Reagovat
smazaný uživatel
Trapný.
Reagovat
smazaný uživatel
je trapný
Reagovat
Krisboy
Tvému poznání se říká "objevit Ameriku". Je to taková stará zažitá fráze.
Reagovat
Nola
Masha asi nedostane volnu kartu na RG....

http://sportky.zoznam.sk/c/159050/byvala-svetova-jednotka-nedostane-nic-zadarmo-na-grandslam-prejde-jedine-cez-kvalifikaciu
Reagovat
skott
Jelena Ostapenko dostala při rozpinku žihadlo:-)
http://www.wtatennis.com/news/article/6367988

Málokdy se stává, že hráčka má medical již během warm upu před zápasem, ale v Acapulcu to vidím tento týden již podruhé. Proti Dance měla ošetření levé ruky před začátkem utkání i Monica Puig.
Reagovat
tommr
Markétu Vondroušovou včera při podání taky obtěžoval nějakej dotěrnej hmyz. Naštěstí to přestála bez úhony ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A Timeu při FC štípla včela :-)
Reagovat
Hector21
úplně s ní soucítím, jauvajs, potvora jedna jakási
Reagovat
skott
ty ksichtíky jaký dělá na lavičce jsou kouzelný:-)
Reagovat
FulnekUltras
tak u ní se to ve vnějším efektu ani moc nepozná... ;)
Reagovat
kada.tom
:-D
Reagovat
janek_da
DEBlL BLBEC DEBlL BLBEC BLBEC BLBEC

:-D
Reagovat
fialka
fíha, ty sa tak podpisuješ? Ja väčšinou iba priezviskom. ;)
Reagovat
dunphy
Blbečku, fakt nechápu, čím ti zrovna ona vadí. Je úplně v pohodě.
Reagovat
EllNino
vyhrála přece Olympiádu ... podle něj nedůstojná vítězka ...
Reagovat
dunphy
Každý, kdo něco vyhraje, si to prostě zaslouží. Toto je akorát tak další důkaz jeho choré mysli a vypovídá to naprosto vše o něm a nic o Puig.
Reagovat
EllNino
néasi ...
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
VlS
asi tak
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak. Těší mě, že Kadlec opakovaně dokazuje, jak se s tím ještě nevyrovnal...
Reagovat
smazaný uživatel
+ 1
Reagovat
EllNino
Mirjana neustává ze svého letošního standardu, je to neuvěřitelné, jak ji to semifinále na GS nakoplo, spousta hráček většinou na takový úspěch nenaváže, ale ona hraje, jako by byla stálou členkou top 30 :) ..

Titul by jí slušel
Reagovat
makro99
Hmm a když si vzpomenu, že sem ji viděl jako patnáctiletou v Brně na výstavišti.. s Kurnikovou a Novotnou :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist