V Bad Gasteinu končí jednička Görgesová a po debaklu i Birnerová

13. 6. 2012, 10:43
Aktuality 0
WTA BAD GASTEIN - Dva týdny před Wimbledonem se do kalendáře turnajů WTA vešla také soutěž na antuce v Bad Gasteinu, kde však program výrazně narušuje déšť. Když už se na kurt dostala Eva Birnerová, nezdržela se na něm ani hodinu a po debaklu vypadla. Překvapivě už skončila také nejvýše nasazená Němka Julia Görgesová.
Eva Birnerová

V roce 2007 si Eva Birnerová v premiérovém ročníku turnaje Bad Gasteinu zahrála ve 2. kole, letos se ale do něj nedostala. Ve svém úvodním zápase proti o dva roky mladší Němce Sarah Gronertové si nevypracovala jediný brejkbol a za pouhých 52 minut podlehla hladce 2-6 0-6.

Sedmadvacetiletá Birnerová ale v Rakousku ještě kufry balit nemusí, neboť ji čeká čtyřhra, ve které obhajuje loňský titul. Před rokem vítězství vybojovala po boku krajanky Lucie Hradecké, která letos poprvé v Bad Gasteinu chybí a po pěti triumfech v pětileté historii tak šestý titul nepřidá.

Birnerová letos startuje po boku Nizozemky Richel Hogenkapmové, která se v úterý postarala o velké překvapení ve dvouhře. Dvacetiletá tenistka, jež si postupem z kvalifikace zajistila premiérový start v hlavní soutěži turnaje WTA, zdolala po setech 3-6 6-3 6-3 nejvýše nasazenou Němku Julii Görgesovou.

"Dnes jsem hrála absolutně bez tlaku. Snažila jsem se, abych to soupeřce udělala co nejtěžší a teď jsem šťastná, že jsem vyhrála," řekla Hogenkampová po vyřazení šampionky z roku 2010, kterou nezachránilo ani 15 es.

Ostatní nasazené tenistky v úterý postoupily a byla mezi nimi i sedmička Alize Cornetová z Francie, jež zdolala dvakrát 7-5 Rumunku Edinu Gallovitsovou. "Měla jsem hrát už včera a čekala jsem celý den. Konečně jsem dočkala a vyhrála jsem ve dvou setech," komentovala Cornetová deštivé počasí v Bad Gasteinu. "Jsem spokojená, ale myslím, že nás tu náročné podmínky čekají celý týden, tak musím být připravená."

Druhou českou zástupkyní ve dvouhře je v Rakousku Zuzana Ondrášková. Tu ve středu čeká Američanka Chichi Schollová.

- WTA INTERNATIONAL BAD GASTEIN -
(Rakousko, antuka, 220.000 dolarů)
úterní výsledky (12. 06. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Gronertová (Něm.) - Birnerová (ČR) 6:2, 6:0, Hogenkampová (Niz.) - Görgesová (1-Něm.) 3:6, 6:3, 6:3, Wickmayerová (2-Belg.) - Duqueová-Marinová (Kol.) 6:3, 6:4, Suárezová (4-Šp.) - Domachowská (Pol.) 6:4, 7:5, Cornetová (7-Fr.) - Gallovitsová (Rum.) 7:5, 7:5, Jonesová (Austr.) - Bejgelzimerová (Ukr.) 4:6, 6:3, 6:1, Cabezaová - Pousová (obě Šp.) 3:6, 6:3, 6:3, Minellaová (Luc.) - Tomljanovičová (Chorv.) 6:3, 6:4.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist