V Bratislavě jsou ve čtvrtfinále Štěpánek a čtyři Češky

12. 11. 2015, 19:40
Aktuality 19
CHALLENGER / ITF BRATISLAVA - Radek Štěpánek v Bratislavě porazil Bělorusa Ignatika, zajistil si posun do druhé světové stovky a bude bojovat o své první letošní semifinále. V boji o něm může pomstít krajana Jana Šátrala, kterého vyřadil Ukrajinec Marčenko. V soutěži žen se mezi osmičku nejlepších dostaly Andrea Hlaváčková, Karolína Muchová, Jesika Malečková a Markéta Vondroušová.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek, který hrál v sobotu s Tomášem Berdychem semifinále čtyřhry na Masters 1000 v Paříži, dostal od pořadatelů challengeru v Bratislavě divokou kartu a o jeden týden si tak ještě prodloužil sezonu. Do slovenské metropole přicestoval s nejvyššími ambicemi a zatím touhu poúspěchu přeavil ve dvě dvousetové výhry.

Po včerejším skalpu talentované Švéda Eliase Ymera si dnes šestatřicetiletý rodák z Karviné poradil i s Uladzimirem Ignatikem. Běloruského soka porazil 6-3 6-4 a vyhrál tak i druhý vzájemný souboj.

Štěpánek, který po loňském US Open nehrál kvůli zranění zad a lýtka téměř osm měsíců, se nevzdory pokročilému tenisovému věku snaží šplhat světovým žebříčkem zpět vzhůru. Aktuálně mu patří až 219. místo, v Bratislavě si už vybojoval návrat do druhé stovky.

O první semifinále od loňského července, kdy hrál o finále na podniku ATP v Bogotě, si zahraje s druhým nasazeným Iljou Marčenkem. Osmadvacetiletého Ukrajince v jediném vzájemném střetnutí předloni v hale v Orleansu přehrál hladce ve dvou setech.

Marčenko dnes vyřadil Jana Šátrala, kterého porazil 6-4 6-4 a přpravil ho o možnost zahrát si o první challengerové semifinále.

V Bratislavě se souběžně hraje také turnaj ITF dotovaný částkou 25.000 dolarů a do čtvrtfinále se prodraly hned čtyři české tenistky. Druhá nasazená Andrea Hlaváčková dnes smetla 6-4 6-0 Chorvatku Lekajovou a čeká ji souboj s krajankou Jesikou Malečkovou.

Dál pokračuje také Karolína Muchová , kterou zítra vyzve přemožitelka Gabriely Pantůčkové Chorvatka Njiričová. Po boji se ve hře o titul udržela i šestnáctiletá Markéta Vondroušová, jež udolala 3-6 7-5 7-5 turnajovou pětku Dalilu Jakupovičovou ze Srbska. O semifinále si zahraje s domácí Kristínou Schmiedlovou.

• CHALLENGER BRATISLAVA •
Slovensko, tv. povrch / hala, 85.000 eur
čtvrteční výsledky (12. 11. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Štěpánek (ČR) - Ignatik (Běl.) 6-3 6-4
Marčenko (2-Ukr.) - Šátral (ČR) 6-4 6-4
Lacko (4-SR) - Rubljov (Rus.) 6-7(5) 7-6(1) 6-4
Gombos (6-SR) - Gojowczyk (Něm.) 6-3 7-5
Roger-Vasselin (8-Fr.) - Južnyj (Rus.) ... od 20:15
Vatutin (Rus.) - Smirnov (Ukr.) 3-6 7-6(6) 7-6(1)

 

• ITF BRATISLAVA •
Slovensko, tv. povrch / hala, 25.000 dolarů
čtvrteční výsledky českých tenistek (12. 11. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Hlaváčková (2-ČR) - Lekajová (Chorv.) 6-4 6-0
Malečková (8-ČR) - Sekulicová (Něm.) 6-3 7-6(4)
Vondroušová (ČR) - Jakupovičová (5-Srb.) 3-6 7-5 7-5
Muchová (ČR) - Pribylovová (Rus.) 6-0 6-4
Njiričová (Chorv.) - G. Pantůčková (ČR) 6-1 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
George_Renel
to nezvládl a s úbytkem fyzických sil jeho výkon padal strmě dolů. Přitom do půlky 2. setu to měl slušně v rukou.
Reagovat
tommr
smázla slovenskou naději Kristinu Schmiedlovou a postoupila jako druhá česká hráčka do semifinále v Bratislavě ... :)
Díky výhře Markéty je už ted jistý, že v semifinále budeme mít tři hráčky - třetí Češkou v semifinále bude totiž bud Andrea Hlaváčková nebo Jesika Malečková ... :)
Reagovat
tommr
se jako první česká hráčka dostala do semifinále v Bratislavě když dneska jasně porazila Chorvatku Njiricovou ... :)
Díky výhře Karolíny je už taky jistý, že si nějaká česká hráčka zahraje i ve finále. Soupeřkou Karolíny v semifinále bude totiž bud Andrea Hlaváčková nebo Jesika Malečková ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Super ,české dívčí finále v Bratislavě!!
Reagovat
smazaný uživatel
sorry,česká dívka ve finále ,ale kdyby mladá Vondrouš. mákla,tak i obě
Reagovat
tommr
myslím si, že Markéta není úplně bez šance. Ve čtvrtfinále proti Kristině Schmiedlový by dokonce měla bejt mírná favoritka ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Včera jednoznačně zápas dne Lacko - Rubljov. Výborná třísetová bitva, které hodně dodala dobrá atmosféra (fandilo se domácímu) a velká motivace obou hráčů, jakou byste na challengerech obvykle čekali málo. Rubljovovi na tomto zápase hodně záleželo. Když vyhrál první set, začal se bít do hrudi a křičet, jak Djokovič za mlada. Už jenom chybělo roztrhnuté triko, kdoví, jestli by nepřišlo po vyhraném zápase. :) Jinak občas si zanadával, ale takový dement, jak jsem o něm dočetl, podle mě na základě včerejšího chování teda není.
Rubl má velký potenciál, ale musí jednoznačně zesílit. Se svými 68 kg při 188 cm výšky působí jako reklama na hlad a fyzicky určitě nezvládne zápasy na tři vítězné. Dobrý má forhend, pohyb a mentální sílu (při brejkbolech se toho nebál a šel si pro fiftýny), naopak potřebuje zapracovat na servisu a bekhendu.
Včera mě překvapil svou hrou Lacko. Má pověst flinka, ale včera se hodně snažil a bojoval. Seděli za mnou nějací borci a ti úplně hleděli, jak Lacko bojuje, že to u něj není zvykem. Nešlo si nevšimnout jeho parádního bekhendu po lajně, díky němuž získal překvapivě hodně fiftýnů. Navíc i skvěle servíroval. Podle mě včera mohl trefit 25 - 30 es. Rubl občas vůbec nevěděl, jak číst jeho servis.
Jinak, pode mnou seděl Rublevův kouč a trochu nepovoleného koučinku tam bylo. :) A asi je to Lotyš, občas na adresu Andreje zařval Paldies! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď se dívám, že Lackovu bojovnost a výkon vyzdvihl i kouč Karol Beck: ,,Najcennejšie bolo, že Lukáš vydržal bojovať o každú loptu, aj v ťažkých fázach, keď sa mu nedarilo. Rubľov hral oveľa lepšie ako minulý týždeň. Bol to v posledných týždňoch najlepší Lukášov zápas."
Reagovat
George_Renel
Je to takový Rasputin.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak vidíš Štěpánka vs Marchenko..? Dle všemožných analýz by měl být Radek malinko favorizovaný... ?!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, podle včerejšího výkonu bych taky favorizoval Radka. Ten odehrál de facto suverénní zápas. Ignatikovi včera nedal sebemenší šanci, ve výměnách byl o level výš jak Bělorus. Na druhou stranu, Ignatik je typický challengerový hráč bez nějakého potenciálu stoupat žebříčkem, Marčenko je trochu jiné kafé, v hale má dobrou formu, ale včera mě teda vůbec nepřesvědčil. Jeho zápas s Šátralem byl asi nejhorší z celého dne a radši jsem se přesunul na debl a podívat se na Hlaváčkovou, než sledovat tu bídu. :) Možná to je tím, že Marčenko věděl, že Šátral na něho nemá, tak k tomu utkání nepřistoupil s takovým zápalem jako dnes proti Štěpcovi...
Reagovat
Fandina
Včera jsem v Bratislavě viděla hrát Karolínu Muchovou, hrála s Voryní a od ní to byl petřejší a méně chybový tenis, než rychlé ranaření, které tam předváděla Renča. Karolína je hezká i vzhledem, vyšší typ.
Hodně dlouhý zápas tam odehrála Gabriela Pantůčková s Chorvatkou Lukas. Gabriela je podle mě bojovný typ a má celkem solidní podání, i když není zrovna moc vysoká, ale podávala celkem razantně a i jinak moc nechybovala. Lukas hrála docela rychle, ale Gabriela nakonec vyhrála. Dneska to už nezopakovala, podlehla Pribylové z Ruska, kterou jsem včera také viděla hrát s naší Monikou Kilnarovou, kterou tam porazila ve dvou setech.
Reagovat
smazaný uživatel
Sedela si za sklom, alebo pri kurte vo vnútri, na tej Muchovej? Ak za sklom, tak si pohľadná žena..
Reagovat
Fandina
Neseděla jsem za sklem.
Reagovat
smazaný uživatel
A včera jsi tam byla Fandinko?
Reagovat
Fandina
Ve středu. Moc se mi líbil Stěpec s Eliasem Ymerem, byl to pěkný mač a Ráda hrál supe.
Reagovat
Fandina
Štěpula a čtyři holky, ježiš ..............
Reagovat
rusedski
Máš stream z hotelového pokoje? :)
Reagovat
Fandina
Nemám, ale pobavil mě ten titulek ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist