V Budapešti triumfovala domácí Szavayová

12. 7. 2009, 18:02
Aktuality 0
WTA BUDAPEŠŤ - Maďarská tenistka Agnes Szavayová vyhrála turnaj před domácím publikem na antukových dvorcích v Budapešti. Ve finále dnes zdolala Švýcarsku Patty Schnyderovou 2-6 6-4 6-2. Pro Szavayovou to byl třetí titul v kariéře.
Profily hráčů
Agnes Szavayová

Dvacetiletá hráčka se do druhého vzájemného souboje se zkušenou Schnyderovou dostávala pomaleji a v prvním setu neudržela ani jednou vlastní servis. Postupně se ale rozehrála a v rozhodující sadě nedala nasazené jedničce šanci. Oplatila jí tak loňskou porážku z Fed Cupu.

Szavayová předloni vyhrála turnaje v Palermu a Pekingu, díky čemuž se dostala do elitní dvacítky světového žebříčku. V této sezoně se jí ale tolik nedařilo, zlepšení naznačila až účastí ve čtvrtfinále turnaje v Madridu a osmifinále na French Open, kde vyřadila i Američanku Venus Williamsovou.

Schnyderová hrála ve finále naposledy loni na podzim na Bali, kde získala 11. titul. Třicetiletá Švýcarka hrající levou rukou však při své premiéře v maďarské metropoli jako nejvýše nasazená triumfovat nedokázala.

- WTA BUDAPEŠŤ (Maďarsko, antuka, 220.000 dolarů) -
nedělní výsledky

Dvouhra - finále:
Szavayová (4-Maď.) - Schnyderová (1-Švýc.) 2-6 6-4 6-2

Čtyřhra - finále:
Klejbanovová/Niculescuová (1-Rus./Rum.) - A. Bondarenková/K. Bondarenková (2-Ukr.) 6-4 7-6(5)

Luboš Zabloudil, YouTube

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist