V Dauhá dohrál jediný český zástupce Hernych

5. 1. 2009, 21:50
Aktuality 1
ATP DAUHÁ - Jediný český účastník tenisového turnaje v Dauhá Jan Hernych se rozloučil s katarským podnikem ATP už v prvním kole. Devětadvacetiletý rodák z Prahy dnes za necelou hodinu podlehl 2-6 2-6 pátému nasazenému Gaelu Monfilsovi z Francie.
Jan Hernych

Jan Hernych loni přípravné turnaje na první grandslam sezony včetně dlouhého letu na Australian Open vynechal. Na podnicích ATP se mu příliš nevedlo, přesto se díky několika úspěchům z challengerů prokousal do první světové stovky. Má tak jistotu, že si v Melbourne zahraje v hlavní soutěži.

První zápas sezony absolvoval v katarském Dauhá, čtrnáctý hráč světa Gael Monfils byl i ve druhém vzájemném nad jeho síly. Dnes s ním uhrál pouhé čtyři gamy.

"Je dobře, že to nebyl dlouhý zápas, ale fyzicky jsem na novou sezonu perfektně připraven," těšilo francouzského finalistu z roku 2006.

Jeden z favoritů turnaje Andy Roddick v úvodním kole smetl Španěla Ivana Navarra 6-1 6-3, když nasázel 8 es a svůj servis ani jednou neztratil. Dalším američanovým soupeřem bude Junqueira nebo Clement.

"Je to dobrý start do sezony. Se svou hrou jsem spokojen, nedělal jsem žádné zbytečné chyby," pochválil se Roddick.

Podnik kategorie World Tour 250 v Dauhá má dotaci více než milion dolarů, čemuž odpovídá i složení pavouka dvouhry. Přihlášeni jsou mimo jiné tři ze čtyř nejlepších tenistů světa Rafael Nadal, Roger Federer a Andy Murray. Ty čekají úvodní zápasy v úterý.

ATP DAUHÁ (Katar, tv. povrch, 1.110.250 dolarů) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Monfils (5-Fr.) - Hernych (ČR) 6-2 6-2
Roddick (4-USA) - Navarro (Šp.) 6-1 6-3
Hanescu (Rum.) - Troicki (Srb.) 6-4 6-2
Petzschner (Něm.) - Chardy (Fr.) 7-6(2) 6-3
Devilder (Fr.) - Hajdži (Kat.) 6-0 6-3
Stachovskij (Ukr.) - Ch. Rochus (Belg.) 2-6 6-3 7-6(3)
Seppi (It.) - Gremelmayr (Něm.) 6-4 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Coetzee/Moodie (2-JAR) - Andrejev/Levinský (Rus./ČR) 6-4 2-6 10-1

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist