V Dauhá vypadly tři nasazené, Cibulková už do 3. kola

20. 2. 2008, 20:56
Aktuality 0
Ruska Anna Čakvetadzeová, Patty Schnyderová ze Švýcarska a francouzská tenistka Amelie Mauresmová. Tři nasazené hráčky, které dnes vypadly v druhém kole turnaje v Dauhá. Naopak dál se o co největší část z celkové dotace 2.500.000 dolarů pere Slovenka Dominika Cibulková. S těžkými povětrnostními podmínkami se vypořádala lépe, než turnajová devítka Schnyderová.
Slovenka Dominika Cibulková v Dauhá postoupila už do třetího kola
Pokud v úterním programu turnaje Dauhá hráčky trápil silný vítr, dnes to platilo dvojnásob. Pro všechny ale byly podmínky stějné - někdo se s nim dokázal vypořádat lépe, někdo naopak méně.

Slovenka Dominika Cibulková neustále prokazuje vynikající zlepšení za poslední rok a po dobrém výkonu proti Lucii Šafářové dnes ve druhém kole porazila i devátou nasazenou hráčku, Patty Schnyderovou ze Švýcarska. V boji o čtvrtfinále narazí na turnajovou šestku, Američanku Venus Williamsovou.

S turnajem se rozloučily další dvě nasazené tenistky - Ruska Ana Čakvetadzeová nestačila na Číňanku Li Na a francouzská tenistka Amelie Mauresmová prohrála s Tanasugarnovou z Thajska.

Naopak do třetího kola postoupila Ana Ivanovičová, nejvýše nasazená hráčka. Proti Govorcevové sice hrála na půl plynu, ale i to proti chybující Bělorusce stačilo. Srbská jednička ztratila pouze 4 gamy. Otázkou však je, zda do dalšího kola nastoupí. Pár míčků před koncem utkání podklouzla a poranila si kotník.

Na postup se natrápila Maria Šarapovová. Proti krajance Voskobojevové vyhrála první set, ale v druhém se dostala pod tlak a za stavu 2-5 to už vypadalo na rozhodující sadu. Ruská bojovnice se sice ještě do druhého setu vrátila, když podávala na vyrovnání stavu na 5-5, ale soupeřce nabídla tři setboly a si s posledním poradila. V třetí sadě ale už favoritka Šarapovová jasně dominovala a potvrdila chuť v Kataru uspět.

Zajímavý vývoj utkání mohl být k vidění v souboji dvou Japonek. Moritaová vedla nad Sugijamaovou už 6-4 4-1 a 40-0. Pak ale jakoby jí vítr odnesl z kurtu s zkušenější Japonka Sugijamaová vyhrála 11 her v řadě a zajistila si postup už do třetího kola. V Dauhá soupeřkám nadělila už dva kanáry.

Lucii Šafářové se daří v deblu
Již do čtvrtfinále čtyřhry se probojovala Lucie Šafářová. Po boku Věry Zvonarevové dnes vyhrály ve dvou zkrácených hrách nad ruskou dvojicí Anastasie a Arina Rodionovy. Česká dvojka si tak vynahrazuje zklamání z dvouhry, ve které skončila už v 1. kole na raketě Slovenky Cibulkové. Postup v deblu je také dobrým znamením, že je snad Šafářová už zdravotně v pořádku.

WTA Dohá - výsledky 3. dne:

Dvouhra - 2. kolo:
Ivanovičová (1-Srb.) - Govorcovová (Běl.) 6-3 6-1
Kuzněcovová (2-Rus.) - Dechyová (Fr.) 7-5- 7-5
Šarapovová (4-Rus.) - Voskobojevová (Rus.) 6-4 4-6 6-1
Li Na (Čína) - Čakvetadzeová (5-Rus.) 7-6(7) 6-4
V. Williamsová (6-USA) - Knappová (Itá) 6-2 6-3
Cibulková (SR) - Schnyderová (9-Švýc.) 6-3 6-4
Safinová (11-Rus.) - C'Jen (Čína) 6-2 6-1
Peerová (12-Izr.) - Razzanová (Fr.) 6-1 7-6(3)
Tanasugarnová (Tha) - Mauresmová (14-Fra) 7-6(7) 7-5
Bammerová (15-Rak.) - Niculescuová (Rum.) 3-6 7-5 6-4
A. Radwaňská (16-Pol.) - Garbinová (It.) 6-3 6-3
Medinaová (Špa) - Kirilenková (Rus) 2-6 7-5 6-1
Sugijamaová - Moritaová (obě Jap.) 4-6 6-4 6-0

Čtyřhra - 2. kolo:
Šafářová/Zvonarevová (ČR/Rus) - An. Rodionová/Ar. Rodionová 7-6(6) 7-6(5)
Husárová/A.Radwaňská (SR/Pol) - Dechyová/Safinaová 7-6 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist