V extralize se mají představit Andrejev a Bammerová

2. 9. 2008, 15:57
Aktuality 7
Dva tenisté světové třicítky by mohli pozvednout prestiž letošního ročníku české extraligy. Rus Igor Andrejev a Rakušanka Bammerová možná nastoupí za obhájce titulu z Prostějova, který vedle zmíněných hvězd hodlá nasadit třeba Tomáše Berdycha, Lucii Šafářovou, Dominiku Cibulkovou, Fina Jarkka Nieminena nebo Srba Tipsareviče.
Profily hráčů
Igor Andrejev

Extraliga se hraje systémem dvou souběžných turnajů v Prostějově a v Ostravě, jejichž vítězové se na Hané střetnou příští pátek ve finále. "Sportovní úroveň by měla být dobrá. Týmy berou soutěž prestižně a budou hrát v silných sestavách," řekl dnes ředitel ostravského turnaje Václav Roubíček.

Přestože uzávěrka soupisek je až v pátek, řada týmů má v předběžných sestavách zajímavá jména. Pražský TK Neridé chce spoléhat na Lukáše Zíba, Květu Peschkeovou, Slováka Karola Becka, Poláka Lukasze Kubota či polské sestry Radwaňské. Sparta-PSK Olymp půjde do boje s Jiřím Vaňkem, Bohdanem Ulihrachem, Klárou Zakopalovou, Barborou Zahlavovou-Strýcovou a I. ČLTK Praha hlásí družstvo s Ivem a Janem Minářovými či Janem Hernychem. "Závazná uzávěrka přihlášek je až v pátek. To bude určující datum, kdo se nakonec na dvorcích objeví," podotkl Roubíček.

Prostějov chce kompletní sbírku
Atrakcí extraligy by mohla být účast hráčů, kterým se aktuálně daří na US Open ve Flushing Meadows: Sybille Bammerová je už ve čtvrtfinále, 23. hráč žebříčku ATP Igor Andrejev ve čtvrtém kole. "Oba by měli nastoupit za Prostějov, ale situace se určitě bude odvíjet od toho, jak se jim bude v Americe dařit. S nimi by byl Prostějov jasným favoritem, i když zápasy v extralize bývají specifické a papírové předpoklady často neplatí," upozornil Roubíček.

V prostějovském týmu bude v roli asistenta kouče Jaroslava Navrátila působit Jiří Novák. Bývalá česká jednička bude také připravena zasáhnout v případě potřeby do bojů na kurtech. "Postavíme nesmírně kvalitní tým. Naší jedinou prioritou je obhájit titul a tím zkompletovat letošní prostějovskou sbírku mistrovských titulů od žáků přes dorost až po dospělé," uvedl Novák.

Zápasy v obou skupinách začínají v neděli, základní část extraligy skončí ve čtvrtek 11. září.

Extraliga - složení skupin:

Skupina A (Ostrava): Precolor Přerov, Sparta-PSK Olymp Praha, Beskydský TK, Spartak Jihlava, LTC Pardubice.
Skupina B (Prostějov): Agrofert Prostějov, Realsport Nymburk, I. ČLTK Praha, TK Neridé, TCF Purum Mariánské Lázně.

ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě to není jen ryzí antukář, letos už mnohokrát dokázal, že umí i na hardu předvést kvalitní výkony. Jinak já netvrdím, že Rogera porazí, jen jsem si troufl odhadnout, že bude těžším soupeřem než Štěpánek.
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu mimo téma, ale když tu je zmiňován Andreev.. Myslím, že dnes to bude mít Roger těžší, než proti Štěpánkovi. Andreev hraje v poslední době velmi dobře. Jeho zápas s Verdascem jsem neviděl, ale podle statistik udělal Rus jen deset nevynucených chyb! Navíc když trefil první servis, tak vyhrál 39 ze 41 výměn..to je vynikající. Vím, že každý zápas je jiný a Verdasco není Federer, ale i tak bych řekl, že Andreev bude důstojný soupeř.
Reagovat
smazaný uživatel
3-1 pro Federera a to Andrejev bude rád když ten jeden set dá!Ovšem třeba se pletu,očemž pochybuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím, že to bude těžší než proti Radkovi ale pevně doufám, že Roger vyhraje!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně že to nebude lehký,ale rus bude podle mě rád když uhraje jeden set.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja bych možna risknul a začal věřit Andreevovi,ale bojim se že nezopakuje vykon s Verdascem a to pak nevyhraje... ale jeho hra je mi sympaticka,občas hraje fakt paradně,držim mu palce:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist