V Hamburku se chystá přímý souboj o post světové dvojky

16. 5. 2008, 22:15
Aktuality 16
ATP HAMBURK - Španěl Rafael Nadal a Novak Djokovič ze Srbska dnes bez sebemenšího zaváhání zvládli své čtvrtfinálové zápasy a zítra se v Hamburku střetnou nejen o postup do finále, ale také o post světové dvojky. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Roger Federer a Andreas Seppi.
Rafael Nadal dnes porazil krajana Moyu a zítra bude v Hamburku hájit post světové dvojky v semifinálovém zápase v přímém souboji proti Djokovičovi

Bez větších problémů postoupil do semifinále i třetí nasazený Novak Djokovič ze Srbska. Toho dnes čekal Albert Montaňés ze Španělska, který si včera zvýšil sebedůvěru hladkým vítězstvím nad Djokovičovým krajanem Jankem Tipsarevičem. Také dnes začal Montaňés nebojácně, favorizovanému soupeři sebral hned první podání, ovšem pak začal mnohem útočněji laděný Djokovič úřadovat a překvapení nepřipustil. Vítěz předchozího turnaje Masters v Římě porazil Španěla 6-2 6-3 a vyhrál osmý zápas za sebou.

Jednadvacetiletý Rafael Nadal v dnešním čtvrtfinále udělal doslova krátký proces s Carlosem Moyou. Svého o 10 let staršího kamaráda a tréninkového parťáka vůbec nešetřil a porazil ho hladce 6-1 6-3. Moya svému krajanovi chvílemi vůbec nestačil a sám se ze hry vyřadil lacinými chybami.

Zítra se tak Nadal, stále ještě druhý hráč světa, utká s Djokovičem. A v tomto prestižním zápase nepůjde jen o postup do finále turnaje Masters, ale také o přímý souboj o post světové dvojky. Pokud by Srb vyhrál, v pondělním vydání žebříčku by se posunul na druhé místo právě před Nadala. Před turnajem v Hamburku Djokovič na Španěla ztrácel 310 bodů, pokud by však postoupil do finále, oproti loňskému čtvrtfinále by si polepšil o 225 bodů. Naopak Nadal by finále neobhájil a 125 by ztratil.

Federera čeká jediný nenasazený semifinalista - Ital Andreas Seppi
Roger Federer v Hamburku obhajuje titul, a že se mu v přístavním městě daří, potvrdil i dnes proti Verdascovi, kterého porazil dvakrát 6-3.

Semifinálovým soupeřem mu bude Ital Andreas Seppi, jenž po třech a čtvrt hodinách porazil domácího Nicolase Kiefera 6-3 5-7 7-5. Pro Seppiho to bude první semifinále na turnajích série Masters. Pouze jednou na nich postoupil dál než do 2. kola - právě v Hamburgu v roce 2005 vypadl ve čtvrtfinále.

ATP Masters Series Hamburk - páteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (1-Švý) - Verdasco (Špa) 6-3 6-3
Seppi (Itá) - Kiefer (Něm) 6-3 5-7 7-5
Djokovič (3-Srb) - Montaňés (Špa) 6-2 6-3
Nadal (2-Špa) - Moya (11-Špa) 6-1 6-3

Semifinálové dvojice: Federer - Seppi, Nadal - Djokovič.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Djokovic je neuveritelne namyslenej frajirek a tak budu fandit Nadalovi ikdyz toho taky nemusim, ale co jsaem videl jejich zapasy tak Nadal je pro me dnes jasny favorit !
Reagovat
smazaný uživatel
-přesně tak,vyhraje granlsam a myslí si bůhví co není.Ty jeho keci ,že se brzo stave jedničkou jsou už taky trapný.
Reagovat
smazaný uživatel
Neblázni... prostě si věří, a to je dobře... Roger taky pořád řiká jak hrál dobře a tak :) A jestli aspoň trochu tenis sleduješ a viděl si poslední dobou Djoka hrát, musíš to uznat sám - je prostě dobrej no
Reagovat
smazaný uživatel
Ano tenis sleduji velmi pozorne snad kazdy turnaj protoze sazim, ano hraje dobre, ale mel by mit nejakou pokoru a nehrat takovy divadlo, Roger je oproti nemu velka hvezda a ma na to pravo, az Novak vyhraje tolik co Rogher tak at si rika co chce
Reagovat
smazaný uživatel
jo a jeste nejvic mi na nem vadi to jeho podani , nebo spis driblovani s mickem , dela to schvalne aby vyvedl protihrace z rovnovahy, podle me je to proti pravidlum!
Reagovat
smazaný uživatel
To mi taky vadí, stejně jako hlasité "projevy" při hře. Ale s tím se nic dělat nedá, pravidla to nezakazují. Mezi body je povoleno max 20 vteřin a ty Djokovic bohužel většinou beze zbytku využívá a pravidla tak neporušuje :/
Reagovat
smazaný uživatel
výbušnost Nadala, nebo klid Djokoviče? myslím si ze Nadal neudrží nervy na uzdě a projede to jako malej kluk. Zaležet bude na formě a momentalnim psychickem rozpoloženi.
Reagovat
smazaný uživatel
Síš na tej psychice, protože formu mají oba dobrou, ta se za jeden zápas nevytratí
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal je velice technicky vybaveny,ne jako Djoki,ktery si mysli,ze honenim soupere,jako nadmutou kozu,mu to proste vyjde. Nezna techniku tenisu,jenom proste hazet micky nalevo,napravo,protoze to jsou micky nechytatelne,tim dokazuje,ze neni tenista,ale honba za karierou a penezmi.Tenis se musi hrat,na to se zeptejte Stepanka nebo slavne Martiny Navratilove,Stefi Graf.Ti uz nevi co se na kurte deje.Nechapou,jak se mohl tak krasny sport takhle zvrtnout.Tenisu se i za komousu rikalo kralovsky sport,ale dnes uz clovek nevidi krasne rozehrani a potom technikou vyradit spoluhrace.Kdo nerozumi tenisu,at se do toho nemontuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Bez zpatky spinkat a at Ti da mamka SUNAR. De**lku!!!!!!!!! Vis o tenise *ovno
Reagovat
smazaný uživatel
A tobě se dnešní tenis fakt tak nelíbí?? Tak ho nesleduj! Vždyť to jsou kolikrát nádherné zápasy, dnes zvládnou hráči vybírat daleko více než v minulosti a to je na tom pěkný. A techničtí hráči se především na antuce taky ještě najdou. To spíš v minulosti když jsem viděl nějaké sestřihy, tak jo bylo to hezky technický, ale jinak někdy docela nuda...
Reagovat
smazaný uživatel
sjel:Splinter má pravdu že víš o tenise hovno-Agresivní hra je milionkrát lepší než nějaká stylová technická hra se kterou nikdy nevyhraješ.A Nadal hraje stejně agresivně jako všichni dobrý hráči.Takže tady nemluv o nějaký technice
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe,Rafa dostane přes rypák.Uzlíčky štěstí na kolínkách + přeliftovaný míče mu tentokrát nepomůžou, ani ta jeho připosraná taktika kdy hraje pořád na backhand.Má ubohý podání a to rozhodne
Reagovat
smazaný uživatel
- hehe, Nadal nikomu nehraje pořád na backhand, to spíš všichni ostatní hrají Rafovi do backhandové strany... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ubohý podání? To snad nemyslíš vážně.Nehledě na to,že na antuce servis zdaleka nerozhoduje a rozhodně nerozhodne ani tento zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Mooc bych to přál Djokerovi ;) bohužel to asi nevyjde, i když kdoví Nadal má za sebou řadu utkání a může být více unaven - Djoki jich sice taky nesehrál nějak málo, ale startoval pouze na TMS, na žádném ATP nebyl (!) rozhodnou maličkosti
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist