V Houstonu zbyl poslední nasazený hráč

9. 4. 2009, 11:07
Aktuality 0
Turnaj v Houstonu přišel o další dva z favoritů. Své souboje o třetí kolo nezvládli Rakušan Jürgen Melzer a Francouz Chardy. Ve hře už tak zbývá poslední nasazený hráč, Marcel Granollers ze Španělska.
Jürgen Melzer

Finalistovi z roku 2006 Jürgenu Melzerovi se cesta k prvnímu titulu v Houstonu otevřela poté, co ve svých úvodních zápasech vypadli dva nejvýše nasazení James Blake a Mardy Fish. Melzer, turnajová trojka, v Texasu ale vůbec poprvé neprošel ani do čtvrtfinále, když ve druhém kole skončil ve větrném počasí na raketě domácího Waynea Odesnika.

"Takový vítr by tu měl být pořád," komentoval po utkání nepříznivé podmínky Odesnik. "Jsem na to zvyklý, vyrostl jsem na Floridě a hodně trénoval v Austinu. Dneska jsem se prostě jen soustředil na to, na co jsem se soustředit měl. Oba jsme leváci, ale myslím, že na antuce dám míči větší odskok. Antuka mi vyhovuje," dodal.

Melzer Odesnikovi dokázal vzdorovat jen v prvním setu. Ve druhém ho pak na kurtu jeho americký soupeř naprosto zastínil. "Řekl bych, že to byl nejhorší zápas, co jsem letos odehrál. V prvním setu jsem měl spoustu šancí, ale stejně si zasloužil hladce vyhrát."

Stejný osud jako Melzera potkal ve druhém kole i čtvrtého nasazeného Jeremy Chardyho z Francie. Ten v souboji se Španělem Guillermem Garciou-Lopezem dokonce uhrál jediný game a za necelou hodinu se s Houstonem rozloučil po výsledku 1-6 0-6.

Bývalý nejlepší hráč světa Lleyton Hewitt ani ve svém druhém utkání nepřipustil žádné drama a Argentince Roitmana porazil za pouhých 57 minut, když využil všech sedmi brejkbolů, které si vypracoval. Domácí John Isner na kurtu pobyl o mnoho déle: maratón s Chilanem Capdevillem skončil za dvě hodiny a 40 minut jeho vítězstvím 4-6 7-6 7-6.

Výsledky - Houston (dotace 500.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Odesnik (USA) - Melzer (3-Rak.) 6:4, 6:0, Garcia-Lopez (Šp.) - Chardy (4-Fr.) 6:1, 6:0, Isner (USA) - Capdeville (Chile) 4:6, 7:6 (7:1), 7:6 (7:5), Hewitt (Austr.) - Roitman (Arg.) 6:1, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:
Levine, Sweeting (USA) - Ker, Damm (3-Arg./ČR) 6:3, 6:4.

 

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist