V Indian Wells dohrála i obhájkyně titulu Zvonarevová

17. 3. 2010, 12:33
Aktuality 3
WTA INDIAN WELLS - Úterním překvapením číslo jedna byla prohra Federera. Ženská část se bez větší senzace obešla, nicméně ze hry venku je už obhájkyně titulu Zvonarevová. Postoupit naopak dokázaly Wozniacká, Dementěvová, Radwaňska i Jankovičová.
Věra Zvonarevová

Do letošního ročníku BNP Paribas Open vstoupilo šest bývalých šampionek. Všechny se však podívaly maximálně do 4. kola. Heninová, Hantuchová a Ivanovičová nezvládly už úvodní zápas, Šarapovová a Clijstersová vypadly v kole třetím.

Jako poslední ve hře zůstala obhájkyně loňského prvenství Věra Zvonarevová. Pětadvacetiletá Ruska si za poslední tři roky v Indian Wells zahrála pokaždé čtvrtfinále, letos ale sérii neprodlouží.

V osmifinále nestačila na osmou nasazenou Samanthu Stosurovou, které podlehla 2-6 5-7 a s Australankou tak prohrála už čtvrtý vzájemný souboj v řadě.

Pětadvacetiletá Australanka se mezi osmičku nejlepších dostala v této sezoně poprvé a utká s Marií Martinezovou-Sanchezovou, se kterou se za poslední půl rok utká už počtvrté. Loni na Bali i v úvodu roku na Hopman Cupu uspěla ve dvou setech Španělka, až v únoru ve Fed Cupu Stosurová dokázala otočit nepříznivě se vyvíjející duel a připsat si první skalp levoruké soupeřky.

Martinezová-Sanchezová v osmifinále vyřadila nasazenou třináctku Yaninu Wickmayerovou z Belgie, se kterou neprohrála ani ve třetím souboji. Po Azarenkové si tak připsala další cenný skalp.

Jankovičovou čeká neoblíbená Klejbanovová
Nečekaný rychlý postup si zajistila Jelena Jankovičová. Srbská tenistka v pondělí v noci v tříhodinovém souboji udolala Italku Erraniovou a ani ne za 24 hodin musela nastoupit k osmifinále proti ve formě hrající Shahar Peerové

Jankovičová však překvapila a za necelou hodinu vyhrála dvakrát 6-2. "Soustředila jsem se a hrála agresivně. To byl klíč k dnešnímu úspěchu," řekla Jankovičová. "Musela jsem na ní vlétnout. Předešlou noc jsem odehrála náročný zápas a nevěděla jsem, jak mi síly vydrží."

"A obzvlášť proti Shahar Peerové, která je velmi nebezpečnou soupeřkou. Umí hrát velmi dobře, je to bojovnice," posílala slova chvály na dvaadvacetiletou Izraelku. "Se svým dnešním výkonem jsem spokojená," dodala.

Nyní má den volna a ve čtvrtek se střetne s neoblíbenou Klejbanovovou. S Ruskou loni prohrála v Torontu i v Moskvě. Porazit ji dokázala až letos ve třech setech na domácí půdě ve Fed Cupu.

Alisa Klejbanovová v Indian Wells prokazuje silnou psychickou odolnost, když i třetí utkání zvládla ve třech setech.  Po senzační výhře nad Clijstersovou zdolala i přemožitelku Kuzněcovové Carlu Suarezovou-Navarrovou ze Španělska.

Dementěvová chce být agresivní
Čtvrté kolo se podařilo i tenistkám, které v soutěži zůstaly jako nejvýše nasazené: Wozniacké, Dementěvové a Radwaňské. 

Turnajová pětka Agnieszka Radwaňská dosud neztratila ani set, když ani v pátém vzájemném souboji nepodlehla Marion Bartoliové. Francouzku porazila 6-3 6-2 a chystá se na Dementěvovou, se ktero má také pozitivní vzájemnou bilanci.

Čtvrtá nasazená Jelena Dementěvová zvládla střetnutí s Francouzkou Aravane Rezaiovou, byť třikrát ztratila podání a ani ve třetím vystoupení v Kalifornii výkonem nepřesvědčila.

Teď už ale spřádá plány, jak vyzrát na Radwaňskou. "Musím být více kreativní. Musím jít za vítězstvím. Nemůžu přijít na kurt a být trpělivá, protože ona na nic nečeká. Dělá málo chyb a dobře se pohybuje," chválila Dementěvová jednadvacetiletou Polku. "Pokud chci uspět, musím využít všech krátkých míčků a být agresivní," chystá se Ruska na útočný tenis.

Wozniacká se pokusí poprvé porazit Jie Zheng
Po těžkopádném vstupu do soutěže předvedla odehrála další třísetové utkání dvojka Caroline Wozniacká, když zdolala nasazenou Rusku Naďu Petrovovou 6-3 3-6 6-0.

"Byl to zápas, ve kterém jsem byla chvíli dole a pak zase nahoře. Ani jedna jsme nevěděly, co od sebe očekávat," řekla Wozniacká. "Bylo to absolutně bez nějakého rytmu, necítila jsem se dobře. Ale jsem šťastná, že jsem bojovala a zápas vyhrála. To je nejdůležitější věc. Teď už myslím na to, abych se připravila na další kolo," odhodlaně dodala talentovaná Dánka. 

O místo v semifinále svede souboj s Jie Zheng, se kterou hrála už dvakrát, ale set ještě nezískala. Číňanka, jež má na svědomí vyřazení Šarapovové, v souboji s Alicií Molikovou sedmkrát ztratila servis, nakonec o postupu přes nenasazenou Australanku rozhodla v tie-breaku třetího dějství. 

"Když jsem s Zehng hrála naposledy, prohrála jsem. Byl to tuhý boj, ona je skvělá hráčka. Měla dobrý vstup do sezony. Hraje agresivně a míčky trefuje rychle po odskoku. Musím na ni být připravená a hlavně se nepřestat soustředit," plánovala devatenáctiletá Wozniacká.

- WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS -
(USA - Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
úterní výsledky (16. 03. 2010)

Dvouhra - osmifinále:
Wozniacká (2-Dán.) - Petrovová (16-Rus.) 6-3 3-6 6-0
Dementěvová (4-Rus.) - Rezaiová (19-Fr.) 6-3 6-3
A. Radwaňská (5-Pol.) - Bartoliová (11-Fr.) 6-3 6-2
Jankovičová (6-Srb.) - Peerová (17-Izr.) 6-2 6-2
Stosurová (8-Austr.) - Zvonarevová (12-Rus.) 6-2 7-5
Jie Zheng (18-Čína) - Moliková (Austr.) 6-3 4-6 7-6(1)
Martinezová-Sanchezová (28-Šp.) - Wickmayerová (13-Belg.) 6-4 6-4
Klejbanovová (25-Rus.) - Suarezová-Navarrová (Šp.) 2-6 7-6(3) 6-4

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová/Srebotniková (ČR/Slovin.) - Kirilenková/A. Radwaňská (Rus./Pol.) 4-6 7-6(4) 10-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Vojtaakk
Já doufám že to vyjde Eleně... formu má poměrně konstantní, takže by mohlo... a hlavně aby jí vyšel konečně nějakej GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to fakt vystoupení, ted uz to preji jen Elene nebo Agneszce.. Ale uz bych rad aby tento turnaj skoncil a zacalo se hrat v Miami kde doufam ze to bude lepsi!
Reagovat
smazaný uživatel
Komedie v Indian Wells vesele pokračuje...:-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist