V Kuala Lumpur postupují obě sestry Plíškovy

15. 4. 2014, 16:45
Aktuality 7
Stoprocentní bilanci má po prvním kole turnaje v Kuala Lumpur české sesterské duo Plíškových. Do dalších bojů postoupila Kristýna, která si připsala první vítězství na okruhu WTA v letošním kalendářním roce, a po ní i obhájkyně titulu Karolína Plíšková.
Karolína Plíšková

Kristýna Plíšková čekala na výhru v hlavní soutěži turnaje WTA od loňského Silvestra, kdy postoupila do druhého kola v Aucklandu. Dočkala se v Malajsii, kde prokázala pevné nervy v souboji s Timeou Babosovou z Maďarska.

V utkání, které přerušil déšť, česká tenistka brzy prohrávala 2-5, dokázala ale srovnat a vynutit si tie-break. I v něm byla její soupeřka blízko zisku úvodní sady, promarnila však dva setboly a zkrácenou hru prohrála 6-8.

Babosová se po prohraném setu nevzdala, druhý získala pro sebe a v rozhodujícím vedla už 4-1. Závěr utkání ovšem lépe zvládla Plíšková: díky dvěma brejkům otočila vývoj sady na 5-4 a čistou hrou poté zápas ukončila.

Kristýnu Plíškovou, kterou nyní čeká sedmá nasazená Chorvatka Donna Vekičová, brzy napodobila její sestra Karolína. Loňská vítězka turnaje měla vykročit za obhajobou již v pondělí, ale na kurt ji nepustil déšť. Dnes česká favoritka slavila hladký postup přes Aleksandru Kruničovou: třetí nasazená hráčka nemusela odvracet jediný brejkbol a za necelou hodinu zvítězila 6-2 6-2.

Výsledky - Kuala Lumpur (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Karolína Plíšková (3-ČR) - Kruničová (Srb.) 6:2, 6:2
Kristýna Plíšková (ČR) - Babosová (Maď.) 7:6 (8:6), 3:6, 6:4
Dijasová (6-Kaz.) - Daniiliduová (Řec.) 6:2, 6:2
Vekičová (7-Chorv.) - Chan Yung-Jan (Tchaj-wan) 3:6, 6:4, 6:1
Kičenoková (Ukr.) - Moritaová (8-Jap.) 6:4, 6:2
Gattová-Monticoneová (It.) - Džábirová (Tun.) 3:6, 6:4, 6:2
Tuan Jing-jing (Čína) - Vrljičová (Chorv.) 6:3, 6:2
Linetteová (Pol.) - Limová (Fr.) 6:3, 6:0
Hsieh Su-Wei (Tchaj-wan) - Gajdošová (Austr.) 2:6, 6:4, 6:3
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Frick
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis-fed-cup/201144/kvitova-a-spol-ukazaly-pred-fed-cupem-nove-saty-a-libaly-modely.html

Dobrá fotka toto. Petra, děvče "krev a mlíko" na vypadá jak regulérní štíhlá modelka a Lucka jak kdyby si odběhla ze soutěže kulturistek :-)

Ale s těma vlasama to fakt neodhadla. Měl Pála vzít místo Andrejky Petru č.2, pak by to bylo 2x bloncka, 2x bruneta.
Reagovat
VlS
jdou dál, tak tak pěkně pokračujte dvojitý KP.
Reagovat
horska.kraslice
Gratulace oběma, ale zejména mám radost z Kristýnky, že to vybojovala, a přeji jí, aby to byl impulz k dalším úspěchům na turnajích WTA a k postupu žebříčkem vzhůru.
Reagovat
Fandina
holky. Jen tak dál a přeji postup do dalšího kola. Pojď pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Díky bohu za ten déšť! :) Donna prohrávala 3:6, 1:3 a pak se zápas přerušil. Po přestávce předvedla Donna parádní obrat. :) Viděl jsem 3. set, ve kterém bylo patrné, že Donna má navrch a soupeřka se asi nedokázala úplně oklepat ze ztráty vedení...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/40wpVBZH/#prubeh-zapasu;1

Donna byla v tomto zápase velkou favoritkou, protože Chan je v žebříčku až na konci třetí stovky. Takže jsem rád, že to Donna zvládla, i když jí musela pomoct Matka příroda (viz retweet Donny). :D Taky musím říct, že Donně to dneska moc slušelo (ostatně jako vždy). :)
https://twitter.com/FabioLeGadjo/status/456046113674780672

Jak už tady bylo zmíněno, Donna se ve 2. kole utká s Kristýnou Plíškovou. Věřím, že tentokrát Donna proti české tenistce uspěje (musí, jinak se tady tommr bude naparovat :D). Myslím, že Donna na tomto turnaji má na to, aby došla hodně daleko. :)
Reagovat
VlS
Nic proti Doně nemám, ale doufám, že to bu naopak, než chceš ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je mi jasné, že chceš, aby to bylo naopak... No a když proti Donně nic nemáš, tak příště její jméno napíšeš určitě správně (se dvěma n). :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist