V kvalifikaci French Open postupují Pavlásek a Bouzková

21. 5. 2019, 14:56
Aktuality 0
FRENCH OPEN - V Paříži pokračuje druhým dnem kvalifikace French Open. Z českých tenistů dnes postoupili do 2. kola po boji Adam Pavlásek a hladce Marie Bouzková, která si poradila s krajankou Terezou Martincovou.
Adam Pavlásek

Před dvěma týdny na challengeru v Římě si Adam Pavlásek postupem do semifinále vytvořil letošní maximum a byť neobhájil loňský titul, alespoň částečně si zvedl sebevědomí. To se nyní snaží prodat v kvalifikaci French Open a těžké první kolo zvládl.

Čtyřiadvacetiletý Čech si poradil s Američanem Ryanem Harrisonem, který se v žebříčku nachází na 122. místě. Pavlásek zvítězil po bezmála dvou a půl hodinách boje 6-3 6-7 7-6, když ve druhém setu za stavu 6-5 promarnil tři mečboly a šance na rychlejší ukončení zápasu.

Ve druhém kole Pavlásek vyzve domácí dvacetiletou naději Geoffreyho Blancaneauxe, s 424. hráčem světa se utká poprvé.

Pavlásek hraje kvalifikaci French Open čtvrtý rok po sobě. V sezoně 2016 se z ní dostal jako šťastný poražený ze závěrečného kola, loni v ní všechny tři zápasy vyhrál. V hlavní soutěži pak pokaždé postoupil do 2. kola.

Už včera úspěšně zvládl svůj úvodní duel Lukáš Rosol, z tria českých mužů neprošel prvním kolem jen Zdeněk Kolář.

Marie Bouzková hraje grandslamovou kvalifikaci poosmé. Dosud se z ní dostala jen loni na US Open, tento týden bojuje o premiérový start na antukovém Roland Garros. První ze tří nástrah do hlavní soutěže dvacetiletá Češka zvládla, když porazila dvakrát 6-3 krajanku Terezu Martincovou.

Ve druhém kole se bývalá vítězka dívčího US Open Bouzková utká s japonskou vrstevnicí Japonkou Ajanou Šimizuovou (h2h 1-0).

Ani na čtvrtý pokus neprojde kvalifikací French Open Tereza Smitková, letos skončila hned v prvním kole. Česká tenistka v něm sice začala proti Italce Martině Trevisanové třemi brejky a ziskem pěti gamů v řadě, ale vedení neudržela a prohrála 6-4 3-6 2-6.

Až ve středu do kvalifikace vstoupí Barbora Krejčíková, kterou vyzve Američanka Andersonová, a Denisa Allertová, jež bude čelit Slovence Kristíne Kučové.

• FRENCH OPEN 2019 •
Francie / Paříž, antuka, 15.004.000 dolarů
úterní výsledky (21. 05. 2019)
• Kvalifikace mužů - 1. kolo •
Pavlásek (ČR) - R. Harrison (9-USA) 6-3 6-7(5) 7-6(5)
• Kvalifikace žen - 1. kolo •
Bouzková (10-ČR) - Martincová (ČR) 6-3 6-3
Trevisanová (It.) - Smitková (14-ČR) 4-6 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist