V kvalifikaci na Wimbledon zůstávají dva Češi

15. 6. 2010, 17:49
Aktuality 0
WIMBLEDON - Úvodní kolo kvalifikace mužů na Wimbledon přežili jen dva z pěti českých tenistů. Ve hře o hlavní soutěž zůstal Ivo Minář a Jan Hernych. Naopak dohráli Lojda, Rosol a Jan Minář.
Ivo Minář

Právě loni ve Wimbledonu si Ivo Minář zahrál na grandslamu naposledy. Pak si devět měsíců odpykával trest za doping a v žebříčku se propadl až do páté světové stovky. Nyní je 267. a o hlavní soutěž musí bojovat v kvalifikaci. Úvodní kolo zvládl, když otočil souboj se Švýcarem Lammerem. O postup do závěrečné fáze kvalifikačního síta se utká s Němcem Begemannem, jenž překvapivě vyřadil krajana Zvereva.

Jan Hernych posledními dvěmi wimbledonskými kvalifikacemi prošel a také tu letošní zahájil výhrou. Argentince Arangurena smetl dvakrát 6-1 a čeká ho duel s Rokem Karanušičem z Chorvatska.

Naopak Lukáš Rosol ani na dvanáctý pokus nepostoupí do hlavní soutěže grandslamového turnaje. V All Angland Clubu prohrál už v prvním kole kvalifikace 4-6 5-7 s Němcem Bjornem Phauem.

Kvůli dešti své zápasy v pondělí nestihli dohrát Jan Minář a Dušan Lojda, nepříznivě se vyvíjející skóre ale otočit nedokázali. Minář podlehl dvakrát 6-7 Ryanu Sweetingovi z USA, Dušan Lojda prohrál 6-7 2-6 s Australanem Carstenem Ballem.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
výsledky kvalifikace mužů (14. - 15. 06. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
I. Minář (ČR) - Lammer (Švýc.) 4-6 7-5 6-1
Hernych (ČR) - Aranguren (Arg.) 6-1 6-1
Phau (Něm.) - Rosol (ČR) 6-4 7-5
Sweeting (USA) - J. Minář (ČR) 7-6 7-6
Ball (Austr.) - Lojda (ČR) 7-6 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist