V kvalifikaci turnaje WTA v Praze postupují Allertová, Smitková a Bouzková

27. 4. 2019, 13:17
Aktuality 16
WTA PRAHA - Zatím dvě české tenistky prošly prvním kolem kvalifikace antukového turnaje WTA v pražské Stromovce. Zadařilo se Denise Allertové, jež si poradila s Argentinkou Ormaecheovou, a Tereza Smitková, která vyhrála bitvu s krajankou Anastasií Zaryckou.
Denisa Allertová (© TK Sparta Praha)

Kariéru Denisy Allertové komplikují časté zdravotní potíže a letošní rok není výjimkou. I proto se letos představila jen na pěti akcích s jediným úspěchem, když si zahrála finále na podniku ITF v Trnavě.

V těchto dnech 26letá Češka zkouší štěstí v kvalifikaci antukového turnaje WTA v rodné Praze a první kolo bez problémů zvládla. V souboji dvou bývalých hráček šesté světové desítky přehrála hladce 6-3 6-2 o půl roku starší Argentinku Paulu Ormaecheovou.

Ve druhém kole se čtvrtfinalistka z roku 2015 Allertová střetne s Ruskou Varvarou Flinkovou.

Z čistě českého souboje odešla jako vítězka zkušenější Tereza Smitková, jež zdolala Anastasii Zaryckou až po takřka dvou a půlhodinách boje 7-6 4-6 6-2.

Ve druhém kole čtyřiadvacetiletou Smitkovou čeká Jasmine Paoliniová (h2h 0-1). Italka, která loni jako lucky loser po výhrách nad Ruskou Kasatkinovou a Slovenkou Schmiedlovou postoupila do čtvrtfinále, dnes na úvod kvalifikace potvrdila roli favoritky proti domácí devatenáctileté naději Johaně Markové a zvítězila 6-3 6-1. 

Marie Bouzková na úvod kvalifikace nezaváhala, když v prvním letošním zápase na antuce porazila 6-3 6-2 na divokou kartu startující Slovenku Terezu Mihalíkovou.

Ve druhém kole Bouzkovou čeká Raluca Serbanová z Kypru. Ta dnes vyřadila Terezu Martincovou, která sice byla za stavu 6-3 a 5-4 při svém podání dva míčky od postupu, ale pak už získala jen dva gamy a ani na čtvrtý pokus se tak v rodné Praze nekvalifikuje.

Poprvé v sezoně zkoušela Barbora Štefková štěstí v kvalifikaci turnaje WTA, na antuce v pražské Stromovce ale skončila hned v úvodním kole. Ve svém prvním letošním zápase na antuce podlehla 4-6 2-6 favorizované Brazilce Beatriz Haddaové Maiaové.

Proti favoritce neuspěla Diana Šumová. Čtyřiadvacetiletá Češka ve svém vůbec prvním letošním zápase prohrála 4-6 2-6 se Španělkou Alionou Bolsovovou.

Dnes se ve Stromovce za pomoci Kateřiny Siniakové také rozlosovala hlavní soutěž. Největší hvězda turnaje Karolína Plíšková odstartuje soubojem proti předloňské šampionce Moně Barthelové (h2h 2-1). Siniaková se střetne se Slovinkou Dalilou Jakupovicovou, české derby čeká Barboru Strýcovou a Karolínu Muchovou, Kristýna Plíšková se utká s Ruskou Nathalií Vichljancevovou a Markéta Vondrouová čeká na jednu z hráček z kvalifikace.

• WTA INTERNATIONAL PRAHA •
Česko, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky českých tenistek (27. 04. 2019)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Bouzková (2-ČR) - Mihalíková (SR) 6-3 6-2
Smitková (3-ČR)Zarycká (ČR) 7-6(4) 4-6 6-2
Allertová (ČR) - Ormaecheová (Arg.) 6-3 6-2
Haddaová Maiaová (4-Braz.) - Štefková (ČR) 6-4 6-2
Bolsovová (7-Šp.) - Šumová (ČR) 6-4 6-2
Paolinová (It.) - Marková (ČR) 6-3 6-1
Serbanová (Kypr) - Martincová (ČR) 3-6 7-6(4) 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
horska.kraslice
Hned tři sestrovrazedne boje v 1.kole. Češky, Slovenky a Američanky. A kdo ví, jestli nechytne krajanku i Markéta (pokud bude hrát). Kdo je spokojen, to je určitě Kristýna, protože je úplně na druhém konci pavouka než je sestra.
Reagovat
sojka1
dobre Maruska, "divosku" v pohode zvladla... :-)
Reagovat
PetaM
Katka to skvěle vylosovala :D :D Muchová-Strýcová v prvním kole :D
Reagovat
bIbec
držím palečky Kájo.
Reagovat
Dobry-den
Jj, ať to tam Muška vyhraje celé. :-)
Reagovat
Frick
Trhni si stupidní ochranko.

A vlastně - asi je to tak dobře. Je to můj nejneváviděnější sportovní areál v Česku (ne, Letná to neni, Přes všechnu rivalitu nemám problém uznat, že je to dobrý stadion), tak bych tam zřejmě ani chodit nechtěl.

Ale musím říct, že za časů ITF to prostě bylo lepší. Naprostá volnost. Člověk mohl chodit prakticky kam chtěl.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
blixa
.... pražákům těm je tu hej, mě však tu neuviděj !!! :D
Reagovat
Dobry-den
Nevím, možná je to jen můj názor, ale na té fotce vypadá Denisa jako smrt.
Reagovat
Empe
Taky jsem se zděsila... Doufám, že je to jen špatná fotka, protože vypadá opravdu děsivě. :/
Reagovat
George_Renel
Asi se převtěluje do Smitkové. .-)
Reagovat
sojka1
neprehanejte, proste blba fotka, takovych mam.. :-))) Ale Denda to uz prehnala s barvou, to zas ano..
Reagovat
tommr
já jí dneska viděl naživo a můžu tě ujistit, že v reálu vypadá úplně normálně ... :)
Reagovat
George_Renel
To je tedy jen dobře. TP by měl tuto vyřadit z archivu.
Reagovat
Nenela
I ja jsem si to rikala. Zhubla nejak moc. Co za problemy ona vlastne letos mela?
Reagovat
EllNino
vyhřezlá ploténka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist