V Liberci si zahrají přemožitelé Federera a Nadala

25. 7. 2013, 16:53
Aktuality 3
Česká naděje Jiří Veselý a dva nedávní přemožitelé největších tenisových hvězd se objeví příští týden na challengeru v Liberci. Jedničkou turnaje Svijany Open s dotací 30 tisíc eur by měl být Argentinec Federico Delbonis, který minulý týden porazil v Hamburku Rogera Federera, a přihlášen je také Belgičan Steve Darcis, který letos ve Wimbledonu vyřadil Rafaela Nadala.
Liberecký turnaj

"Máme tady tři hvězdy a jsme rádi," řekl Martin Vašák, ředitel premiérového ročníku challengeru v Liberci. Loni se hrál na kurtech LTK Liberec podnik série Futures s dotací 15 tisíc eur, letos už challenger ATP. "Loni se nám turnaj povedl, měli jsme dobrý ohlasy, tak jsme si řekli, že to zvětšíme a dáme šanci českým hráčům nasbírat lepší body do žebříčku," řekl Vašák.

Federico Delbonis se díky účasti ve finále v Hamburku posunul na 65. místo světa a bude nejvýše nasazeným hráčem. Jiří Veselý bude dvojkou a z domácích tenistů mají jistou hlavní soutěž i Jan Mertl a Dušan Lojda a další čtyři díky divokým kartám.

Přijet by měli také Blaz Kavčič ze Slovinska, Španělé Ruben Ramirez Hidalgo a Pere Riba nebo známý německý rychlík Björn Phau. Dále třeba vítěz letošního challengeru na pražské Štvanici Ukrajinec Olexandr Nedovjesov a Rumun Viktor Crivoi.

Finále dvouhry bude v neděli 4. srpna vysílat od 12:00 kanál ČT4. "A v exhibici se představí bývalý hráč první světové desítky Karel Nováček," řekl Vašák. V závěrečných dvou dnech challengeru budou v areálu vystaveny trofeje Davis Cupu a Fed Cupu, které loni vybojovaly české reprezentace mužů a žen.

Liberec je letos již čtvrtý challenger na českém území. V Ostravě vyhrál Veselý, v Praze Nedovjesov a v Prostějově se radoval z výhry Radek Štěpánek.

pva, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
to je sbírka prodavačů - Ruben,Riba,Křivák , Kavčič k tomu Lojda, Mertl
Reagovat
Fandina
Jestli mi to vyjde, ráda se tam podívám. A držím palce našim klukům. Pojď pojď pojď!
Reagovat
darek.vrana
Tak z Rogera se pomalu, ale jistě stává průměrný tenista... Kurz 6,6 na Brandse, to byl pěkný dáreček, vzhledem ke hře, kterou teď Federer předvádí. Je na něm strašně vidět, jak po těch porážkách ztrácí půdu pod nohama. Je strašně nervózní, zbrklý, každou výměnu se snaží rychle ukončit, i když to vůbec nemá připravené. Všimli jste si, jak rychle po sobě podává? Chybí mu klid a jistota, a to hodně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist