V Memphisu postupuje Šafářová i Štěpánek

18. 2. 2009, 22:27
Aktuality 0
ATP / WTA MEMPHIS - Lucie Šafářová si letos zahraje podruhé ve čtvrtfinále, když na turnaji v Memphisu porazila domácí Kingovou. Vstup do téhož podniku v Tennessee zvládl Radek Štěpánek, který na čerstvý úspěch ze San Jose navázal výhrou nad Kevinem Kimem.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová si na turnaji v Memphisu zahraje letos podruhé na okruhu WTA ve čtvrtfinále. Dvaadvacetiletá česká fedcupová reprezentantka dnes ve druhém kole zdolala Vaniu Kingovou ze Spojených států amerických po setech 7-6 6-3.

O postup do semifinále se Šafářová poprvé v kariéře utká s o tři roky mladší Sabine Lisickou, která se v úvodu sezony také ukazuje být ve slušné formě. Devatenáctiletá Němka dnes porazila Francouzku Foretzovou.

Mezi nejlepší osm se dostala také nejvýše nasazená Dánka Caroline Wozniacká. V dnešním zápase porazila Severine Bremondovou z Francie 6-1 7-6.

Formu přesunem z Kalifornie do Tennessee neztratil Radek Štěpánek. Nedělní vítěz ze San Jose dnes vstoupil do turnaje v Memphisu vítězstvím 6-4 6-2 nad domácím soupeřem z kvalifikace Kevinem Kimem. Ve druhém kole čeká třicetiletého rodáka z Karviné Rakušan Stefan Koubek.

Vstup do turnaje zvládl také poražený finalista ze San Jose Mardy Fish. Domácí tenista porazil Yen Hsun-Lua z Tchaj-wanu 6-1 7-5.

Turnaj mužů je dotován částkou 1.226.500 dolarů, ženy hrají o podíly o milion dolarů nižší.

- WTA INTERNATIONAL MEMPHIS (USA, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů) -
středeční výsledky

Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (3-ČR) - Kingová (USA) 7-6 6-3
Wozniacká (1-Dán.) - Bremondová (Fr.) 6-1 7-6

- ATP MEMPHIS (USA - Tennessee, tv. povrch / hala, 1.226.500) -
středeční výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (4-ČR) - K. Kim (USA) 6-4 6-2
Fish (7-USA) - Yen Hsun-Lu (Tchaj-wan) 6-1 7-5
Ginepri (USA) - Greul (Něm.) 6-2 6-4
Petzschner (Něm.) - Nieminen (Fin.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist