V mexickém Cancunu se daří nasazeným Portugalcům

28. 11. 2008, 10:54
Aktuality 0
CHALLENGER CANCUN / TOYOTA - Dva nasazení Portugalci Frederico Gil a Rui Machado postoupili na antukovém challengeru v Cancunu do čtvrtfinále. V Japonské Toyotě jsou známi již všichni semifinalisté.
Frederico Gil

Mexické ovzduší zřejmě svědčí Gregu Zemljovi ze Slovinska. Hráč třetí světové stovky si minulý týden zahrál semifinále na hardu v Pueble a tento týden postoupil do čtvrtfinále a zelené antuce v Cancunu. Po té, co deklasoval Poláka Kubota zvládl i souboj s šestým nasazeným Italem Tenconim, jehož porazil dvakrát 7-5.

O druhé semifinále během 14 dní si v pátek večer SEČ zahraje se čtvrtým nasazeným Portugalcem Fredericem Gilem. Tomu sice poslední challengery podle představ nevyšli, nicméně na posledním turnaji sezony chce uspět. Set neztratil ani ve svém druhém vystoupení, když Španěla Lopeze Jeana přehrál 6-3 6-4. Porazil ho tak i ve druhém vzájemném zápase.

Mezi nejlepších osm se dostal i další tenista z Portugalska Rui Machado. Turnajová sedmička se po týdnu dočkala odvety za porážku z Puebly, kde v prvním kole podlehla pozdějšímu vítězi Michaellu Lammerovi ze Švýcarska. Oproti utkání na rychlém povrchu uspěl na pomalější antuce v Cancunu Machado, který vyhrál ve třech setech.

Ve čtvrtfinále narazí na třetího nasazeného Kevina Kima z USA. Vítěz dvou challengerů sice antuku v oblibě nemá, na té rychlejší v Mexiku se mu však daří. Ve druhém kole dokonce smetl domácího Santiaga Gonzaleze 6-1 6-0.

Toyota: Favorité měli namále
Největší favorité challengeru v japonské Toyotě rozhodně oslnivou formu nemají. Nejvýše nasazený domácí Go Soeda po dvou třísetových výhrách ve čtvrtfinále zdolal krajana Ita až ve dvou zkrácených hrách.

Problémy měla i turnajová dvojka Hyung-Taik Lee. Korejský tenista ve druhém kole ve třech setech udolal Bastla a Američana Brendena Evanse porazil dvakrát 7-5. O finále si zahraje s Francouzem de Chaunacem, který vyřadil třetího nasazeno Thajce Udomchokeho.

Jak v Cancunu tak v Toyotě se hraje o dotace ve výši 35.000 dolarů.

CHALLENGER CANCUN (Mexiko, antuka, 35.000 dolarů) - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
K. Kim (3-USA) - S. Gonzalez (Mex.) 6-1 6-0
Gil (4-Port.) - Lopez-Jean 6-3 6-4
Machado (7-Port.) - Lammer (Švýc.) 3-6 6-2 6-4
Zemlja (Slovi.) - Tenconi (6-It.) 7-5 7-5

CHALLENGER TOYOTA (Japonsko, hala, 35.000 dolarů) - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Soeda (1-Jap.) - Ito (Jap.) 7-6 7-6
H. T. Lee (2-Kor.) - Evans (5-USA) 7-5 7-5
de Chaunac (Fr.) - Udomchoke (3-Thaj.) 7-6 7-6
Suzuki (Jap.) - Kyu-Tae Im (Kor.) 6-4 6-4

Semifinálové dvojice: Soeda (Jap.) - Suzuki (Jap.), Lee (Kor.) - de Chaunac (Fr.).

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist