V Miami nebude hrát ani desítka Berrettini. Z Top 100 se omluvilo 31 tenistů

22. 3. 2021, 09:06
Aktuality 25
Z turnaje Masters 1000 v Miami se odhlásil také desátý hráč světa Ital Matteo Berrettini, který zřejmě nestihl doléčit zranění břišního svalu. Na Floridu tak letos nedorazí celkem 31 hráčů Top 100, z toho osm členů Top 20 a pět hráčů Top 10.
Profily hráčů
Matteo Berrettini (© AFP)

Matteo Berrettini si v polovině února v průběhu zápasu třetího kola Australian Open proti Karenu Chačanovovi poranil břišní sval. I když dokázal postoupit do osmifinále, k dalšímu zápasu nenastoupil a od té doby nehraje. 

A dřív než na evropských antukách se nevrátí. Včera se 24letý Ital definitivně rozhodl nestartovat na turnaji Masters 1000 v Miami, který startuje už ve středu 24. března. Berrettini hrál na Floridě zatím jen jednou, předloni vypadl hned v prvním kole.

Berrettini je tak už pátým hráčem Top 10 a osmým členem Top 20, který se letos z Miami odhlásil. Z různých důvodů se omluvili také Srb Novak Djokovič (osobní důvody), Španěl Rafael Nadal (záda, koncentrace na antuku), Švýcar Roger Federer (nedostatečná zápasová kondice), Rakušan Dominic Thiem (ztráta formy, koncentrace na antuku), Francouz Gaël Monfils, Španěl Pablo
Carreño a Švýcar Stan Wawrinka (únava, koncentrace na antuku).

Miami bude prvním turnajem Masters 1000 od Paříže 2004, na kterém se nepředstaví ani jeden z hráčů Big 4.

Z elitní stovky se omluvilo dokonce už 31 tenistů. Nor Casper Ruud, Chorvat Borna Čorič, Srb Filip Krajinovič, Argentinci Guido Pella a Juan Pablo Londero, Australané John Millman a Nick Kyrgios, Francouzi Richard Gasquet, Jo-Wilfried Tsonga, Gilles Simon, Lucas Pouille a Corentin Moutet, Španělé Albert Ramos, Pablo Andújar, Alejandro Davidovich a Roberto Carballés, Uruguayec Pablo Cuevas, Slovák Norbert Gombos, Bělorus Jegor Gerasimov, Brit Kyle Edmund, Maďar Attila Balász a Italové Marco Cecchinato a Gianluca Mager.

Vliv na velké množství omluvenek může mít nejen zdravotní stav tenistů, ale také kvůli pandemii koronaviru odložený turnaj Masters v Indian Wells. Ten se každý rok konal vždy před Miami a je součástí prestižního a štědře dotovaného Sunshine Double.

Startovní pole žen, které čeká rovněž prestižní podnik WTA 1000, přišlo z Top 20 pouze o Serenu Williamsovou. Z Top 100 se před včerejším losem omluvilo dvanáct tenistek: Donna Vekičová, Karolína Muchová, Barbora Strýcová, Anastasia Pavljučenkovová, Su-Wei Hsieh, Polona Hercogová, Darja Kasatkinová, Ann Liová, Věra Zvonarevová, Danka Koviničová a Patricia Tigová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
SydneyOpen
Ale zajímavé že ženy skoro bez odhlášek a to je třeba i takové Barty prakticky zázrak. Ono to spíš než zrušením IW to bude pěkně zkrouhnutou dotací. Letos je celková dotace (pro muže) 4 miliony USD a v roce 2019 to bylo 9 milionů USD, spíš je problém tady že to prostě není taková motivace, kdyby ta dotace byla stejná tak je minimálně o 70% odhlášek méně . Jinak ženy tu dotaci mají letos dokonce třetinovou.
Reagovat
Torn
Tak Barty obhajuje titul ne? :)
Reagovat
Nola
celkom blbost spominat dotaciu u starsich hracov, ktori su uz davno za vodou, dovody popisal jasne FH, cestovat cez ocean kvoli jednemu turnaju, prekonavat casovy posun, opatrenia kvoli Covidu a.p.,
u hracov, ktori startovali v Acapulcu, je pochopitelne, ze budu hrat aj v Miami, ruski chalani zase bojuju o miestecko na vyslni - celkom pochopitelne - su stale mlada generacia
Reagovat
Tomas_Smid_fan
si teď už drbe hlavusmile Komedie ATP.
Snad to zachrání holky...
Reagovat
Vlk-v-trave
Nadal ceka na Pariz, Federer na Wimbledon, Djokovic na srdicka, Berrettini na Stuttgart, Brown na travu, Dominik na cihlu, Gulbis na gigina a Vlk na ovce... kazdy ma proste v merku neco jineho:)
Reagovat
Torn
Přesně...já čekám na Moniku Kilnárovou ve stovce. :D
Reagovat
Vlk-v-trave
:) priste te zaradim do toho vyctu :)
Reagovat
Torn
Díky. :)
Reagovat
smazaný uživatel
IW + Miami fungovali ako pár. Popravde, tenisti to mali od ruky, z Austrálie sa presunuli domov do Europy, tam odohrali nejaký Rotterdam, alebo si odskocili do Dubaju, co je stále polovičná cesta oproti IW a Miami. Ked odchádzali do severnej Ameriky, povedali si, ze ak im nevyjde IW, stále maju Miami.

Ked sa zrusil IW, automaticky sa oslabila pozicia Miami. Tento turnaj teraz vyslovene visí bez akejkolvek podpory a logiky tam cestovat. Kedze je to samostatny turnaj daleko od tenisoveho diana vo februári a hlavnej antukovej sezony, ktora je cisto europska a nasleduje tesne po Miami.

Cestovat preto do Ameriky; navyse pocas pandémie na jeden jediny turnaj nema zmysel a pochopilo to cez 30 hracov.
Reagovat
Torn
Tak jsou i hráči, co potřebuji body, tudíž nemají moc na výběr.:D
Reagovat
smazaný uživatel
Bez debaty ano.

Ale pre organizátorov je dolezitá najma tá prva rada hrácov, ta im zaručuje zisk a som si skoro isty, ze ak by tusili, ze sa 30 poprednych hracov nezucastni, tak by rozhodne nerobili turnaj pre hracov typu pere riba, co potrebuje body.

Ale ano, pre druhu, tretiu vlnu, ideálny turnaj, kde sa vedia dostat, pri dobrej zhode okolnosti k stovkám bodom, ktore im zarucia dobry spot pre nasadzovanie na najblizsi rok.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jak rikaji surfari, je treba si pockat na tu spravnou vlnu.
Reagovat
paddy
Nebo spíš na odmražení rankingu. Viník slabé účasti je ATP smile smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Jak to rekl Kyrgios, je to zkorumpovana organizace:) Na odmrazeni zapomen.
Reagovat
paddy
Zkušené oko a tradice říká, že favority hledejme zejména mezi bývalými GS

tzn. Murray nebo Čilič smile smile
Reagovat
paddy
Tak pravil Jan Žižka z Trocnova smile
Reagovat
Vlk-v-trave
https://youtu.be/xOpIj2BTe9E?t=5275
Reagovat
Krisboy
Že bych to zkusil? Takhle otevřený to neměl ani p.Berdych tenkrát v Paříži smile
Reagovat
peRFect
Až mi je líto sponzorů.
Reagovat
steve79
Kdyby Medveděv vyhrál, tak by byl už kousek za Novakem.
Reagovat
steve79
Měl by skoro 11 000 bodů.
Reagovat
George_Renel
Čím dál tím více se vkrádá myšlenka, zda to neměl Tomáš Macháč zkusit.
Mohlo to znAmenat i významný skok v žEbříčku i kariéře.
Reagovat
EllNino
on se ale nedostal původně ani do kvaldy v době přihlášek... nepočítal s tím, že bude kolem 130. místa momentálně a zpětně už se přihlásit nemohl ... a vypadá to, že řeši něco se zdravím, odhlásil se z Lugana
Reagovat
Vlk-v-trave
jo, a myslenka se vykradla:)
Reagovat
steve79
Tak to je masakr na takhle veliký turnaj.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist