V Miami nenastoupí ani Murray. Brita na Floridě rozbolelo tříslo

23. 3. 2021, 17:11
Aktuality 4
Andy Murray nevyužije divokou kartu na turnaj Masters 1000 v Miami. Dvojnásobný britský šampion se den před startem soutěže odhlásil kvůli zranění třísla a pořadatelé tak přišli o další zvučné jméno.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray se chystal na návrat na kurty po narození čtvrtého potomka a na floridské akci kategorie Masters měl startovat po pěti letech. V letech 2009 a 2013 turnaj vyhrál.

Třiatřicetiletý Brit už se připravoval v dějišti, ale po pátečním tréninku se v noci probudil s bolestmi. "Ale ne té straně, kde jsem byl operován. Netuším, čím to bylo. Každý den se to zlepšovalo, ale ne dostatečně," řekl Murray listu Miami Herald.

Trojnásobný grandslamový šampion a bývalý první hráč světa se po opakovaných operacích kyčle propadl v žebříčku a aktuálně figuruje na 119. místě.

Letos kvůli nákaze koronavirem zmeškal start sezony v Austrálii, naposledy se představil na začátku března v Rotterdamu, kde prohrál v druhém kole s Andrejem Rubljovem. V minulém týdnu vynechal turnaj v Dubaji poté, co s manželkou přivítal na svět čtvrtého společného potomka.

Murray se měl v Miami utkat v 1. kole s Jihoafričanem Lloydem Harrisem, který si minulý týden v Dubaji zahrál své druhé a dosud největší finále na okruhu ATP. Ve druhém kole na vítěze čeká Španěl Roberto Bautista. Harrise tak místo bývalé světové jedničky a trojnásobného grandslamového šampiona čeká jeden z neúspěšných kvalifikantů.

V Miami nebude startovat ani osm hráčů Top 20. Z různých důvodů se odhlásili Novak Djokovič, Roger Federer, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Stan Wawrinka, Matteo Berrettini, Gaël Monfils a Pablo Carreño. Z Top 100 se omluvilo celkem 31 tenistů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
zacina znacne konkurovat del potrovi
Reagovat
Mayo
A čo nato Bob?
Reagovat
Bob
Šašek
Reagovat
Mayo
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist