V Monterrey končí největší favoritka, Vinciová prohrála s Bratčikovovou

23. 2. 2012, 15:17
Aktuality 12
Turnaj v mexickém Monterrey zažil ve včerejším druhém kole své největší překvapení. Nejvýše nasazená Roberta Vinciová vypadla poté, co neuhrála ani set s Ruskou Bratčikovovou.
Profily hráčů
Roberta Vinciová

Roberta Vinciová doplatila už v úvodním setu souboje s Ninou Bratčikovovou na špatné proměňování svých brejkových příležitostí. Z pěti využila jen jeden, zatímco Ruska jí podání prolomila dvakrát a sadu vyhrála 7-5.

Ani v následujícím setu se Vinciová nemohla příliš spolehnout na své první podání, které na druhou stranu kurtu neposílala ani s poloviční úspěšností. Italka navíc promrhala další čtyři brejkboly, a když Bratčikovová v závěru setu potřetí v utkání sebrala favoritce servis, překvapení bylo na světě.

Nejvýše nasazenou zbývající hráčkou v soutěži je nyní další Italka Sara Erraniová, která nezaváhala proti Francouzce Alize Cornetové. Za 78 minut si včera Erraniová vypracovala 16 brejkbolů, sedm z nich proměnila a zvítězila pohodlně 6-2 6-3.

Vůbec poprvé v kariéře se do čtvrtfinále turnaje WTA dostala Rumunka Alexandra Cadantuová. Přemožitelku Jeleny Dokičové nezastavila ani Španělka Silvia Solerová-Espinosová. Cadantuová v prvním setu neztratila po svém prvním podání ani jednu výměnu a úvodní sadu získala ve zkrácené hře. V následujícím setu Cadantuová své soupeřce rychle sebrala servis, odvrátila šest brejkbolů a za téměř dvě hodiny se radovala z vítězství 7-6 a 6-3.

Výsledky - Monterrey v Mexiku (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Bratčikovová (Rus.) - Vinciová (1-It.) 7:5, 7:5, Erraniová (2-It.) - Cornetová (Fr.) 6:2, 6:3, Domínguezová Linová (8-Šp.) - Savinychová (Rus.) 6:4, 6:2, Cadantuová (Rum.) - Solerová-Espinosová (Šp.) 7:6 (8:6), 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:
Dulková/Suárezová (Arg.) - Birnerová/Panovová (4-ČR/Rus.) 7:5, 6:3.

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bída WTA v plné kráse. Co takhle si už konečně udržet podání?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak přece :-)
51 UE za sety. S návratem Any do absolutní špičky to nevidím dobře. Ty sebevědomé řeči jsou ovšem úžasné. Stačí se podívat na její výsledky z posledních tří let.
Reagovat
smazaný uživatel
z ruznych objektivnich i subjektivnich duvodu jsem nakonec rada, ze Karolina vyhrala. Ale dat obranny kopec a jeste dlouhy.... snad jeste horsi, nez nedrzet podani. :-)
Reagovat
VlS
Zopakuji, co jsem už psal Sojce na jiném vláknu - Ana předvedla rozdíl jak by hrát mohla a jak hraje v praxi. 1-2 krásné body, pak několik chyb. S tím nahoru cesta nepovede, to by těch winnerů musela ještě hodně přidat.
Caro mě po včerejšku zklamala, agresivita pod bodem mrazu, pokus si míč vyhrát 0, klasické čekání na chybu soupeřky - taktika nekoukatelná, ale efektivní.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel jsem to zase neviděl, snad už mi to zítra konečně vyjde... Caro postoupila do svého prvního letošního semifinále. Dubaj jí svědčí. :) Aně se to povede příště. V Dubaji porazila dvě silné soupeřky a čtvrtfinále je dobrý výsledek. Ana potřebuje větší konzistenci výkonů. Jestli se jí to povede, tak to bude hodně dobré. :)
Reagovat
VlS
už se prosím jednou dívej dřív, než začneš něco komentovat. Caro hrála svou otravnou údržbu a Ana se průběžně likvidovala sama.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli sis nevšiml, tak samotný zápas vůbec nekomentuju... Sice jsem to neviděl, ale stejně si myslím, že holky hrály líp, než ty tipuješ. :D Neboj, zítra už to uvidím. :)
Reagovat
VlS
Monty, ještě nikdy jsem si snad nevšiml, že bys komentoval tenis, ustavičně komentuješ to nepodstatné okolo :-D
Reagovat
smazaný uživatel
No jestli je tvoje čtenářská gramotnost pokaždé stejná jako dneska, tak se ani nedivím, že sis nevšiml. :D Ale ne, už tě nebudu provokovat. :) Když ten zápas vidím, tak vždycky komentuju třeba vývoj zápasu, kolik bylo brejků apod. Věř mi, že bych se rád díval častěji, kdybych mohl...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Utkání Karolíny z gauče sleduju jen občas (druhou TV s menší obrazovkou mám zavěšenou nad stolem s PC, ušetří se tím spoustu času), její pinkání sice proti těm slabším výsledky dává, ale divácky atraktivní není.
V dávných dobách, kdy začala stoupat nebo později, kdy vyhrávala i velké turnaje, vždy pár pěkných momentů předvedla. Včetně nadšení, bojovnosti a úspěšného otáčení nepříznivých stavů.
Reagovat
VlS
Vysvětli mé čtenářské gramotnosti větu:" Caro postoupila do svého prvního letošního semifinále. Dubaj jí svědčí". To není komentář?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsou dvě věty. :D Na té první nevím, co mám vysvětlovat (konstatování faktu). Druhou větou narážím na to, že loni v Dubaji získala Caro titul a letos minimálně semifinále. Proto jí svědčí. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist