V neděli je na programu polovina osmifinálových zápasů

1. 6. 2008, 01:07
Aktuality 0
Pokud bude přát počasí, mělo by se dnes na dvou hlavních dvorcích odehrát osm ze šestnácti osmifinálových duelů. Na ostatních budou pokračovat čtyřhry, turnaje dnes zahájí i junioři a juniorky. Ze tří českých osmifinálových reprezentantů v singlech se na kurtech dnes objeví pouze Petra Cetkovská.

Česká tenistka Petra Cetkovská si díky postupu do osmifinále Roland Garros zahraje na největším kurtu Philippa Chartriera, na němž v 11:00 otevře nedělní program. Soupeřkou třiadvacetileté Češky bude jedna z největších favoritek antukového grandslamu, loňská finalistka a druhá nasazená Ana Ivanovičová. Po Ivanovičové s Cetkovskou přijde na kurt ke svému utkání další Srbka Jelena Jankovičová a Polka Radwaňská. Následovat bude souboj DjokovičMathieu a kurt Philippa Chartriera bude uzavřen po španělském souboji Nadala s Verdascem.

Kurt S. Lenglenové nabídne taktéž dva ženské a dva mužské duely. V prvním zápase bude k vidění souboj Pennettaové se Suerezovou-Navarrovou. Následovat bude zápas dvou překvapení turnaje, souboj nenasazených Gulbise a Llodry. Předposlední utkání bude souboj Švýcarky Schnyderové se Srebotníkovou. Poslední zápas na dvorci S. Lenglenové bude ostře sledovaný domácím publikem. Devatenáctého nasazeného Španěla Almagra k souboji vyzve nová hvězda Francouzů a objev letošního Roland Garros Francouz Chardy.

Mužská čtyřhra nabídne souboj dvou amerických dvojic. Nasazené jedničky bratry Bryanovy prověří krajánci Isner/Querrey. V této kategorii se dnes objeví i čeští reprezentanti. František Čermák s Jordanem Kerrem v rámci druhého kola poměří síly s ruskou dvojicí Kunitsyn/Tursunov a Lukáš Dlouhý s parťákem Paesem již ve třetím kole vyzvou dvojici Cuevas/Horna.

Ženská čtyřhra se taky neobejde bez českých tenistek. O postup ze třetího kola se popere Vladimíra Uhlířová a Korrytsevová s prvním nasazeným párem Blacková/Huberová. Květa Peschkevoá s Australankou Stubbsovou se o postup do třetího kola utká s ruskou dvojicí Vesinová/Zvonarevová. Zahajovacím zápasem na kurtu číslo 7 bude utkání čistě českého páru Hradecká/Voráčová s dvojicí Grandinová/Jonesová.

I v mixu máme své zástupce. Vladimíru Uhlířovou s Frystenbergem prověří na kurtu číslo 1 domácí pár Parmentierová/Ascione. Ihned po tomto utkání se na dvorci objeví česká dvojice Peschkeová/Vízner, taktéž proti domácímu páru Pinová/Simon.

České barvy dnes v Paříži bude tedy hájit Petra Cetkovská v singlu a ve čtyřhrách to bude hned sedm párů s českým zastoupením. Zda bude dnešní den stejně úspěšný pro naše reprezentanty jako ten včerejší budeme vědět do desáté hodiny večerní. O průběhu nejen zápasů s českým zastoupením vás TenisPortal bude samozřejmě informovat po celý den. 

FRENCH OPEN - Nedělní osmifinálový program:

Kurt P. Chatriera
Cetkovská (ČR) - Ivanovičová (2-Srb.)
A. Radwaňská (14-Pol.) - Jankovičová (3-Srb.)
Mathieu (18-Fr.) - Djokovič (3-Srb.)
Verdasco (22-Šp.) - Nadal (2-Šp.) 
   

Kurt S. Lenglenové
Pennettaová (26-It.) - Suarezová-Navarrová (Šp.)
Gulbis (Lot.) - Llodra (Fr.)
Srebotniková (27-Slovin.) - Schnyderová (10-Švýc.)
Chardy (Fr.) - Almagro (19-Šp.)

TenisPortal.cz, Jakub Robenek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist