V New Havenu řádí bouře Danny. O finále se hrálo v 'hangáru'

29. 8. 2009, 09:39
Aktuality 38
WTA / ATP NEW HAVEN - V ženské části tenisového turnaje v New Havenu si o titul zahrají Dánka Caroline Wozniacká s Ruskou Jelenou Vesninovou. Kvůli setrvalému dešti v Connecticutu byly páteční semifinálové zápasy generálky US Open přesunuty z venkovního stadionu pro 13.000 diváků do haly místní univerzity Yale, kam se vměstnalo maximálně 300 fanoušků.

Devatenáctiletá Wozniacká zdolala 6-4 6-1 Italku Flavii Pennettaovou a jeden zápas ji dělí od obhajoby titulu v New Havenu. Soupeřkou dánské turnajové dvojky bude nenasazená Vesninová, která zdolala bývalou světovou jedničku Amelii Mauresmovou z Francie 5-7 6-1 6-2.

"Abych řekla pravdu, nepamatuju si za dobu, co jsem na WTA Tour, že bychom hráli v takové hale jako dnes," uvedla třicetiletá Mauresmová. Profesionálky zvyklé na světelnou tabuli tak například sledovali skóre jen na ručně obsluhované plechové tabuli visící na síti, jež od sebe v hale připomínající hangár odděluje kurty.

Pořadatelé nechtěli páteční program úplně zrušit, neboť je kvůli pondělnímu začátku US Open tlačí čas. Přesto se svých semifinále nedočkali muži (zápasy Querrey - Acasuso a Verdasco - Andrejev), jejichž program tak má skluz. Organizátoři doufají, že se všechny duely stihnou odehrát dnes, ovšem předpověď opět hlásí prudké deště s větrem, které má na svědomí tropická bouře Danny. Může se tak hrát opět pod střechou, mluvčí turnaje ale nevyloučil ani přesun až na neděli.

Prší i v New Yorku
Jen o trochu lepší počasí než v New Havenu bylo v New Yorku, kde bylo na programu třetí kolo kvalifikace na US Open. V dějišti posledního letošního grandslamu se tenisté alespoň dostali na kurty a stihlo se ukončit pět zápasů. To se nepovedlo posledním čtyřem Čechům ve třetím kole, i když dva z nich mají své duely dobře rozehrané.

Eva Hrdinová vyhrála první set v tie-breaku nad Britkou Laurou Robsonovou, Barbora Záhlavová-Strýcová zase hrála v době přerušení 6-4 4-4 s Marianou Duque-Marinovou z Kolumbie.

Lukáš Rosol a Klára Zakopalová ke svým zápasům nastoupit nestihli.

- WTA NEW HAVEN (USA - Connecticut, tv. povrch, 600.000 dolarů) -
páteční výsledky (28. 08. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Wozniacká (2-Dán.) - Pennettaová (3-It.) 6-4 6-1
Vesninová (Rus.) - Mauresmová (8-Fr.) 5-7 6-1 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

38
Přidat komentář
smazaný uživatel
Fernando to vyhrál! Kratuluji ;-))) Konečne 3 titul, ja som vedela, že teraz po AO je už treba aby niečo vyhral...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo paráda, škoda, že jsem to neviděl
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, snad zítra někde seženu finále, může to být pěkný zápas
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte, jestli se dá sledovat někde živě na netu to finále z "hangáruů? Může to být docela zajímavé.:-):-)
Reagovat
skott
Kdyz jsem na zacatku roku po jejim prvnim finale WTA v Aucklndu proti Dementieve psal o tom, ze ji takovy vysledek muze nakopnout do sezony, ani jsem sam netusil jak uzasna pro ni jeste bude.Ze sedme desitky na hranici TOP 20 a tim padem uz temer splneny cil pro tento rok, ktery si stanovila ? to je jednim slovem fantazie;-)
Skuetcne Vesna se meni k nepoznani, od lonskeho Kremlin Cupu (a vubec hororovem konci sezony), kdy zacala spolupracovat s Andrejem Chesnokovem je z ni jina hracka.Pamatuju, kdyz zacinala, byla to spise celodvorcova tenistka na zpusob Marii Kirilenko, ktreou navic neustale srazel spatny servis.Dnes nejenze zlepsila spolehlivost na podani i pohyb, ale zacla hrat na dva, tri vitezne udery, coz ji pri jeji postave svedci daleko vic.Takova promena po prechodu mezi profesionalky mi prijde reaktivne ojedinela, nevybavuju si prilis mnoho tech, co by to zvladly.
Ted nezbyva nez si prat, aby dotahla dalsi skvele letosni predstaveni az do konce a konecne doshla i na svuj prvni triumf na okruhu!
Reagovat
skott
*relativne ojedinela
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem viděl celý pouze její zápas s Cibulkovou ve Wimbledonu a zdá se mi, že ostatní Rusky nijak zvlášť úderově nepřevyšuje. Třeba se dostane na úroveň Chakvetadze z roku 2007, ale že bych v ní viděl budoucí grandslamovou šampionku, mi nepřipadá.
Navíc v konfrontaci s jinými Ruskami skoro vždy pohoří, Maruš by ji asi vydrtila.
Reagovat
skott
To ja ani nikde netvrdim.Jen upozornuju na jeji promenu, ktera mi prijde obdivuhodna.Preci jen razantne prekopat svuj styl hry v dospelosti chce odvahu a ta se v jejim pripade vyplaci.
Vesna nikdy nebyla povazovna za obrovsky talent.Ani v Rusku. Juniorkami prosla prakticky bez uspechu a vyrazne na sebe upozornila az s prechodem na ITF turnaje, kde si rychle pripsala dva triumfy, ale trvalo ji pomerne dlouho nez se zabydlela mezi nejlepsima.Presto si myslim, ze ma na to, aby stabilne hrala zaverecna kola grandslamu.Koneckoncu i takova Dinara se zacla naplno prosazovat az ve dvaadvaceti letech.
Reagovat
smazaný uživatel
Potenciál určitě má a abych se přiznal, Cibulkovou dokázala zatlačit do defenzivy daleko víc, než třeba Maruš, Elena, či Sveta. Psychika vše rozhodne, toť muj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Elenu i druhou Elenu, Dinarku, Marfuš, Svetu, Annu, Naděždu, Veru a celou velkou ruskou zemi miluješ, ale teď budeš doufám fandit Lucii. Už by si konečně zasloužila na GS postoupit dál.
Reagovat
skott
Ktera? Hradecka, Safarova? Nevim, prilis me nezajimaji.Z nasich se podivam leda na Ivetu nebo Petru, kdyz bude moznost.
Reagovat
smazaný uživatel
Nedělej blbýho. Proti které Lucii hraje v 1. kole ten tvůj obdivuhodný zázrak Vesnina?
Jinak ti dám dobrou radu, mezery se dělají nejen za čárkou a otazníkem, ale i za TEČKOU. Je to tak těžké pochopit?
Reagovat
skott
Tak to vazne nevim, proti ktere Lucii hraje Vesna.Zas tak rozlosovani nestuduju, to je prilis brzo.Cekam az bude kompletni rozlosovani i s kvalifikantkama.Kazdopadne at bude hrat s jakkoukoliv z nich, budu prat Elene;)
S opravovanim muzes jit, vis kam...nejake mezery neresim ani resit nebudu.
Reagovat
carolyn
skotte, měl bys ho poslechnout, má pravdu s tou mezerou.
A Brozi jakou kolekci satelitů nám doporučíš na letošek?
Reagovat
smazaný uživatel
Také tentokrát budu přát Lucii, ten zápas s Ivanovič ve Wimbledonu mě tehdy hodně na.ral, připomnělo mi to Vaidišovou ve čtvrtfinále Wimbledonu 2007.:-)
Reagovat
skott
Pisu, jak mi to vyhovuje.Kdo nechce nemusi to cist, nikoho nenutim.
Reagovat
carolyn
Tak jasně že nenutíš, ale někdo si to čte aniž ví, že si píšeš jak chceš a když tam není ta mezera, tak je to pro někoho nepřehledné, obzvlášt starší lidé, kteří už hůř vidí :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to byla děsná smůla. Zajímavé je, že skott při utkání Ivanovič - Hradecká tady Lucii fandil (teď ho prý nezajímá, ale to se dalo čekat, když hraje s Ruskou).
Když pak nakonec Hradecká prohrála, byl v jednu chvíli hodně navztekanej. To si dobře pamatuju, Maratík mu prohrál a srbice šla dál :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Top 5 favoritů na vítěze US Open.
muži:
1)Andy Murray
2)Andy Roddick
3)Roger Federer
4)Rafael Nadal
5)Juan Martin del Porto
černý kůň:Jo-Wilfried Tsonga
ženy:
1)Serena Williams
2)Venus Williams
3)Elena Dementieva
4)Jelena Jankovic
5)Dinara Safina
černý kůň:Kim Clijsters
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick je bez sance. Nadal sa dostane maximalne do semi.Murray tak isto. Finale bude jednoznacne Federer - Del Potro.Medzi zenami clovek nikdy nevie, pretoze je to viac o stasti a psychike.
Reagovat
smazaný uživatel
hm jen nechápu jak Nadal i Murray můžou skončit v semifinále když by v něm hráli spolu
Reagovat
smazaný uživatel
ja si myslim ze moze vyhrat demeniteva !!! aj wozniacki je v skvelej forme alebo jankovic safina urcite nevyhra ale najviac by som to prial kim clijester
Reagovat
smazaný uživatel
Wozniacki? Tak tá asi určite nie... Ja by som to priala Jelle (Jankovic) alebo Maruš, Dinara by si tiež zaslúžila... a z ATP to už asi všetci viete :)
Reagovat
skott
jak muze byt tenista, ktery vyhraje 5krat po sobe USO, generalku ne nej i predchozi dva grandslamy v roce az tretim nejvetsim favoritem?Nebo ta posloupnost je ciste nahodna, jak ti hraci prisli na mysl?
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to je čistě náhodné, nějak více to nerozlišuji.
Reagovat
skott
tak to jo...v tom pripade s muzskou casti souhlasim, ikdyz mi mozna prijde zbytecne rozsirovat okruh favoritu az na pet;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak odstraním prvního a posledního.:-)
Reagovat
skott
Ciste muj nazor, ja bych to seradil takto...Federer, Murray, Roddick a za nimi Nadal, ktereho nikdy nejde uplne vyautovat ze hry, ale pokud nevyhral loni, tezko se mu to podari letos.A jako cerny kun, Del Potro.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty máš asi dost velký problém s pochopením té věty, milánku. Všimni si slova maximalne.
"Nadal sa dostane maximalne do semi.Murray tak isto"
Například: jeden z uvedených tenistů skončí ve čtvrtfinále a druhý v semifinále. Jeho tvrzení je v pořádku. Stačí ti to? Spíš mám obavu, aby Rafael nevypadl ještě dřív.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale u žen mám to pořadí opravdu srovnané podle názoru. Možnost, že by Safinka měla stejnou šanci na vítězství, jako Serena, je mizivá. Naposledy se rozsypala Dinarka proti Jankovič i když hrála v evidentně větší formě. U ní si opravdu nejsem tak jistý, přitom minulý rok měla bilanci ve finále kladnou, škoda.:-(
...
Titul labilka roku ale podle mě stále drží Dementieva, ten zápas s Jankovič byl opravdu tragikomický, Elena si to prohrála sama, to Dinaře se přeci jen v klíčových momentech (myslím, když třeba vede 1:0 na sety) méně rozklepou kolena (dokonalý příklad osmifinále Roland Garros, tam sice vedla Dementieva 1:0 na sety, za stavu 5:2 ale zápas nedohrála do konce, to se poté vydařilo Dinaře ve třetím setu).
Reagovat
smazaný uživatel
Tedy vlastně ve třetím setu to bylo 6:0, spletl jsem si to se zápasem s Maruš- další sezonní labilka.:-)
Reagovat
skott
Zacinam byt pomalu alergicky na slovo labilka.Zda se mi totiz, ze ho vetsina lidi zacina pouzivat i v pripadech, kdy vubec nevi, jak se zapas vyvijel a zda-li vubec se jednalo o nejaky psychicky zkrat.Muzes mi vlastne jmenovat nejakou hracku v soucasnem zenskem tenise, ktera je psychicky silna?Myslim, ze ti u kazde z nich, kterou mi navrhnes, budu schopny dat priklad utkani, ve kterem, tvymi slovy, tzv. ¨zkolabovala¨.Zensky tenis byl vzdy vice o brejcich a obcas (na prvni pohled) nevysvetlitenych obratech v utkanich, nez muzsky.Tim je take pro lidi zajimavejsi, neni to jen o jednom brejku za set a pak jen nudnem doservirovani k ocekavanemu konci jako u muzu.Nedejboze, kdyz si nuceny napr. takove utkani sledovat pri GS na pet setu;)
A pletes se asi casteji...Dinara s Lenou spolu nehraly v osmifianle RG, ale ve cvrtfinale a rozhodne se o zadny kolaps Leny nejednalo, to jen Dinara zpresnila svoji hru.Doporucuji si ten zapas nekde stahnout;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, bylo to čtvrfinále, to jsem se seknul, ale jinak jsem zápas viděl skoro celý (až do stavu 5:0 pro Dinaru ve třetím setu, to mi už bylo jasné, že to již Elena nevytrhne).
...
Je pravdou, že ať přemýšlím, jak přemýšlím, tak žádnou hráčku, která by nikdy psychicky nezkolabovala, nemohu najít.
Nemohu ale ani najít na mužském okruhu žádného hráče, který by nikdy nezkolaboval (př. Federer když vede 5:1 ve třetím a pak si nechá utéct zápas s Tsongou, snad také nezkolaboval)?
...
Jen myslím, že skoro každá Ruska má problém doservírovávat zápasy, třeba sestry Williamskovy jsou v tomto (bohužel) silnější. Když již podávají na vítězství v zápase, tak VĚTŠINOU nedají dvě dvojchyby za sebou, co se děje nejvíce právě Eleně a Dinaře. Nebo když se jim ta situace doservírovat nějak zvrtne, jsou schopné hned v další hře silně odpovědět VĚTŠINOU.
...
A poslední věc, mně se zápas Dinary s Elenou docela v prví části zápasu líbil, ale pak přišel ten již zmiňovaný psychický blok Eleny, která do té chvíle údrery zakončovala přesněji, ale za stavu 5:2 pro ni jakoby někdo mrsknul kouzelným proutkem a nastal zvrat v zápase. Poté byla VPODSTATĚ jeninou hráčkou na dvorci Dinara. Jasné srovnání doservírování př. Sereny a Eleny: Us Open 2008, semifinále Dinara-Serena, také stav 5:2 ve druhém setu pro Serenu, ale co to? Doservírovala docela bezproblémově. Můžeš mi opáčit, že na antuce je těžší doservírovat, to ano, ale představ jsi v té situaci Elenu, ta by si s Dinarou ještě pár gemů užila, pokud by nebyla Dinara položená tak "na lopatkách", jako loni v Americe.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, třeba Dinára může být jasně přehrána, hlavně od Williamsek, ale jestli chceš případ labilky i v jejím případě, tak tady je. Jeden už máš od grejta, letos s Jankovič to byl čistý propadák, kdy zahrála hluboko pod svoje možnosti.
Titul korunované labilky si Dinára jednoznačně zaslouží za letošní finále RG. V prvním setu to ještě šlo, ale zrovna v rozhodujících míčích gemů dost kazila. Druhý set od půlky už psychicky nezvládla. A překvapilo, že to bylo právě v těch chvílích, kdy se často za nepříznivého stavu dokázala nastartovat a otočila.

Grejte, mně se zase první půlka utkání s Dementkou nelíbila vůbec, ale obrat byl pak pěkný. Škoda finálové prohry s Ivanovič. Kdyby vyhrála hned napoprvé, mohlo se to s Dinárou vyvíjet jinak a nemusela mít ve finále ty psychické problémy.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi se mi ten začátek zápasu líbil víc kvůli tomu, že jsem byl v té době na Safinku nasupenej, protože asi 2 týdny před tím "ukončila kariéru" mé oblébené Justine (kterou společně se skottem moc v lásce nemáte)a pak ještě v osmifinále nešťastně vyřadila Šarapku, když teď ale asi již rok a půl vyhrávají skoro všechny grandslamy Williamsky, pomalu doceňuji hru Dinary, která sice není tak útočná, ale je rozhodně zábavnější a napínavější, než u obouch Williams sisters. U Williamsek přepokládáš, že buďto soupeřce nejdají šanci nebo se na utkání trochu vy.erou, což byl často případ Dinary, tato je její špatná tenisová vlastnost, ale pomalu mizí a zdá se mi, že ve VĚTŠINĚ zápasů ještě umí i za nepříznivého stavu bojovat a tím si získala moje sympatie. Někdy, a to ještě převládá, sledování jejích zápasů (zvlášť finálových) skoro donutí člověka k otázce, jestli má cenu se vůbec na něco podobného koukat.:-)
...
Máš ale pravdu, že labilita jde na ní pořád hodně pociťovat, Kuzna za to může být jen ráda, protože jinak by se asi již nikdy ke grandslamovému titulu už asi nedostala.
...
Jedním z "nejhezčích" zápasů bylo olympijské finále mezi Dinarou a Elenou, opravdu ukázka krásy ženského tenisu.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se za předmět, ani nevím, jak se mi to tam dostalo.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře že jí ukončila, já Henin skoro neznal, na tenis jsem se dlouho nekoukal. Dináru jsem poprvé viděl loni na RG, když dokázala obrátit nepříznivý vývoj proti tehdejší jedničce uřvané Marfuš a v dalším utkání s Dementkou jsem už fandil.
Na finále se dívám (je to zadarmo), ale už jsem tady psal, že se divím divákům v hledišti, že jsou ochotni platit za ženské finále, když často bývá za 1 a půl hodiny konec.
Reagovat
smazaný uživatel
Já více sleduji tenis od Roland Garros 2007, těšně po prvním ukončení kariéry Clijstersové, tak jsem viděl tehdy každý zápas z úžasného roku Justine, tak mě minulý rok ten její odchod hodně vzal.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist