V New Yorku vysvitlo slunce, Nadal i Murray jsou ve čtvrtfinále

8. 9. 2011, 20:55
Aktuality 24
US OPEN muži - Na US Open se po dvou dnech zase hraje tenis a mužská dvouhra už zná kompletní složení čtvrtfinálových dvojic. Dohrávané zápasy se obešly bez překvapení; obhájce titulu Rafael Nadal si o semifinále zahraje s Roddickem, Murrayho vyzve domácí Isner.
Rafael Nadal

Kvůli dešti byl zrušen kompletní úterní program a ve středu dovolilo počasí odehrát jen patnáct minut ze tří zápasů. Osmifinálový duel rozehrál i obhájce titulu Rafael Nadal, který včera s Gillesem Mullerem prohrál úvodní tři hry a v rozhovorech s médii byl značně rozladěn.

"Stále pršelo, když nás vyzvali, abychom šli hrát. Kurty byly mokré. Na tom se hrát nedalo. Chápu, že tam byli fanoušci, ale musí se také myslet na zdraví hráčů," čertil se Nadal. Španělovi i dalším tenistům se nelíbilo, že se začalo hrát na kluzkých kurtech.

Dnes už se začalo hrát podle plánu a za slunečného počasí a Nadal hned vypadal v lepší herní pohodě. Zachránit ještě dokázal první set, když v závěru získal 11 z 12 fiftýnů a vyhrál v tie-breaku. Ve druhé sadě soupeři málem nadělil kanára', a byť ve třetím dějství prohrával 0-2, zbytek zápasu už probíhal pod jeho taktovkou.

Pětadvacetiletý Nadal se ve čtvrtfinále utká s domácím Andym Roddickem, který porazil 6-3 6-4 3-6 6-3 světovou šestku Davida Ferrera ze Španělska. Jejich zápas byl po dvou gamech v úterý přerušen, to stejné se opakovalo ve středu.

Ani dnes se duel neobešel bez komplikací a za stavu 4-2 pro Roddicka kvůli problémům s povrchem na kurtu Louise Armstronga byl znovu zastaven a musel se dohrát na jiném dvorci. Zápas začal na stadionu pro 10 tisíc sedících diváků, pokračoval na 'třináctce', kam se vměstnalo pouze 584 fanoušků.

Devětadvacetiletý Roddick postoupil do prvního grandslamového čtvrtfinále od loňského Australian Open. S Nadalem má bilanci 3 výher a 6 porážek. Poprvé se spolu utkali před sedmi lety právě na US Open a Američan vyhrál hladce ve třech setech.

"Andy je fantastický tenista. Asi už 10 let patří mezi nejlepší hráče a to je úžasné. Mám k němu respekt, obzvlášť proto, že dokáže být tak dlouho na vrcholu. Ve čtvrtfinále už nemůžete čekat snadný zápas. Proti Andymu to bude velmi náročné," uvědomuje si Nadal. Španělova slova potvrdil i Roddick. "Budeto těžké. Nebude to tak fyzicky náročná hra jako proti Ferrerovi, on hraje více chytrých úderů. Odpočinu si a uvidíme, co se stane."

Po výhře 6-2 6-3 6-3 nad Američanem Donaldem Youngem prošel do čtvrtfinále také Brit Andy Murray. Čtvrtý nasazený hráč tak zaznamenal druhý nejlepší výsledek na US Open v kariéře. V roce 2008 si sice v New Yorku zahrál o titul, pětkrát však nepřešel přes čtvrté kolo.

"Myslím, že jsem dnes hrál dobře od základní čáry, ale ještě musím zlepšit servis," komentoval Murray.

"Samořejmě nejsem šťastný, že jsem prohrál. Nefungovali mi nohy jako v předchozích zápasech, ale celkově to pro mě byl dobrý turnaj," řekl dvaadvacetiletý bývalý vítěz juniorky Australian Open a Wimbledonu Young, který byl poprvé za 2. kolem grandslamového turnaje dospělých. 

O postup do semifinále si Murray zahraje s domácím Johnem Isnerem. Šestadvacetiletý Američan dnes po téměř čtyřech hodinách zdolal 7-6 3-6 7-6 7-6 Francouze Gillesa Simona a poprvé v kariéře si zahraje v grandslamovém čtvrtfinále.

"Ještě nikdy předtím jsem do čtvrtfinále grandslamového turnaje nepostoupil, takže je to pro mě samozřejmě jedno z největších vítězství kariéry. Je to příjemný pocit. Hrál jsem dobře a vyhrál přesto, že jsem pětkrát nebo šestkrát přišel o servis," hodnotil Isner.

"Zítra mě čeká velmi těžký soupeř, ale cítím se sebevědomě. On (Murray) byl v této situaci už několikrát a má mnohem více zkušeností než já. Musím si hodně pomáhat servisem a hrát svůj absolutně nejlepší tenis," plánuje Američan před čtvrtfinálovým zápasem proti Murraymu.

Čtvrtfinálové duely Nadal - Roddick a Murray - Isner jsou na programu již v pátek.

- GRANDSLAM US OPEN MUŽI -
(USA / New York, tv. povrch, 23.700.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (08. 09. 2011)

Dvouhra - osmifinále:
Nadal (2-Šp.) - Muller (Luc.) 7-6(1) 6-1 6-2
A. Murray (4-Brit.) - Young (USA) 6-2 6-3 6-3
Roddick (21-USA) - Ferrer (5-Šp.) 6-3 6-4 3-6 6-3
Isner (28-USA) - Simon (12-Fr.) 7-6(2) 3-6 7-6(2) 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ak chce hráč ako Tsonga poraziť Federera musí mať 69-70% prvého servisu v kurte..To isté platí dnes pre Roddicka a zajtra pre Murrayho v potenciálnom semifinále s Rafom...S inými číslami to nemôžu myslieť vážne a Tsonga včera rozhodne nepôsobil serioznym dojmom...
Reagovat
Jiri
Stejne jako na FO i vsude jinde na Djoka Fedex ma. Forma je jednoznacne na Novakove strane, ale zase uz musi byt pomerne dost unaveny z cele sezony a posledni vzajemny duel by mohl mit v hlave. Je mi dost sympaticke, prohlaseni Rogera, jak se na Tsongu tesi, coz dokaze potvrdit na kurtu. od 3. gamu vubec nebylo znat, ze by s nim 2x za sebou prohral a tudis by z toho mohl byt nervni. Hral suverene bez jakychkoliv pochyb a proto patri k nejlepsim hracum historie. Neboji se velkych duelu. Jedina kanka je Rafa, ze ktereho uz ten komplex mit musi. S nim uz dlouhodobe hraje spatne zapasy a proste si na nej nejak neveri. Snad by se to mohlo prolomit tady :)
Reagovat
smazaný uživatel
na rozdil od Federera a Djokovice to ma Nadal alespon pořadně vydřeny ne že se narodi s talentem klobouk dolu před nim
Reagovat
Pe3k
Tak Rafa určitě má talent, ale souhlasím s tebou, ten kluk si to vydřel.
Reagovat
taffer
Po delší době velmi kvalitní, sebevědomý výkon, Tsonga absolutně nevěděl co hrát. Toto je starý dobrý Roger, jen tak dál. Myslím, že šance s Novakem jsou vyrovnané. Come on!
Reagovat
Pe3k
Come on!
Reagovat
smazaný uživatel
Moc bych mu přál vyhrát celý GS, ale čeká ho téměř stejně talentovaný ale víc sebevědomější Djok a pak vítěze (bohužel asi Noleho) arogantní Rafa, o jehož dopingové činstotě jako stovky jiných velmi pochybuji, hraje famózní údery, ale na rozdíl od těch dvou není přírodní talent a opravdu jen stěží čistý...
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Djoker už dostane letos pořádnou lekci a trošku mu spadne hřebínek. Přijde mi, že už není tak uplně suverénní, viz první set s Dolgopolovem a včerejší první dva sety s Tipsarevičem - nejsou to slabí soupeři, to určitě ne, ale Nole zítra narazí.
Reagovat
taffer
Myslím, že co se sebevědomí týče, mohl by na tom být Roger dokonce o maličko líp než Nole (jediný letošní přemožitel Noleho, výborný dnešní výkon atd.), takže já bych ty šance viděl celkem obstojně.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas :-) Nole bude mít určitě v hlavě poslední vzájemný zápas a formu má na US OPEN Roger asi nejlepší ze všech čtyř letošních GS. Pokud bude hrát Roger tak sebevědomě a jistě jako proti Tsongovi, šance jsou určitě vysoké.
Reagovat
VlS
Na to jsi prosímtě přišel jak? To, že někdo dobře dělá nějakej sport automaticky znamená, že není čistý? Máš potuchu, jak funguje antidopingová kontrola? Vím, že i přes všechna opatření tu a tam někdo něco bere, ale je to daleko víc věcí atletiky a cyklistiky než tenisu, v tenisu se spíš tu a tam objeví náznak drog (kox - Gasquet například), protože tenis je daleko víc záležitost psychiky a tu nenadopuješ.
Tak až se příště probereš, tak se prvně zamysli a až pak piš.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen tak dál Rafa!!
Reagovat
smazaný uživatel
A Roger teď smázne Novaka!!!!
Reagovat
tito
Doufejme. Nole hraje parádně ale jeho opičky a teatrálnost na kurtu mi lezou na nervy. Z Rogera má respekt, navíc Federer hraje ve výborné formě- má na tomhle turnaji asi největší šanci z letošních grand slamů.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tipsarevič skrečoval. To je ale překvápko. :D
Reagovat
hatatytla
ten déšt už je fakt otravnej, ted se bude tak 2 hodiny čekat a pak to zrušej.
Reagovat
VlS
To je kašpar ten Janko, po jeho kecech na Berďu vzdá Nolemu, když začne dostávat nakládačku.
Reagovat
smazaný uživatel
V prvom rade som rád, že sa Rafa nezdržal na kurte dlho..Zajtra s Roddickom ho čaká rizikový zápas a každý kJ energie sa bude hodiť...
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska to je úžasný výsledkový den, že vyhraje Murray s Youngem jsem bral jako jasnou samozřejmost, ale opravdu mě potěšili Roddick s Isnerem. Hlavně teda John, ten mi udělal obrovskou radost a pro mě je to zatím nejlepší výsledek celého turnaje, moc jsem čtvrtfinále přál a chtěl jsem, aby Simona někdo poslal domů. A když ho navíc mohl vyřadit někdo tak sympatický jako Isner, tím lépe. Škoda jen, ve čtvrtfinále narazí na dalšího oblíbence Murrayho, který má vynikající return, přesto to je pro Jonha velký úspěch.

Potěšil mě i Roddick, který si taky za bojovnost zasloužil čtvrtfinále jako sůl, však v něm pekelně dlouho nebyl. Po prvním setu jsem mu už věřil, před zápasem oc ne, když ho Ferrer porazil i na rychlejším pvorchu v Austinu v Davis Cupu. Pro dnešek tedy zatím supr výsleky, akorát škoda, Petkovic by mohla zabrat. A na závěr snad jen přání skvělého zápasu Tsonga-Federer a pořádného pětisetového dramatu.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá se mi, že CW hraje dneska mimořádně odvážně... sem tam i winner přidá. Asi na to Petkovic nepřijde, že musí trochu více útočit. Akorát ten servis u té Andrei.. na to se špatně dívá, jak ona nad hlavou tu raketu zastaví.
Když tak koukám na ten ženský turnaj, znovu si říkám, jaká škoda, že ta Petra to takhle projela. Hrát svůj solidní tenis, šance na slušný výsledek by tam byly velké.
Jinak poslední Pavljuchenko, u které jsem nepatrně doufal, že by mohla Serenu zastavit, se to nepodařilo, teď už tam nevidím nikoho, Serena je vítěz.
A Zvonareva to je snad ještě horší případ než CW, naprosto bez šance na výhru ve velkém turnaji, zoufalé.
Reagovat
misoSK
Preboha mne uz normalne zacina prekazat, nic proti nemu ako cloveku nemam, ale ta hra zalozena na servise a pri tom mnoho lahkych chyb v hre od baseline ma uz prestava bavit, lepsi hraci koncia na nom len kvoli tiebreakom, minimalne teda Baghdatis a dnes Simon hrali lepsi tenis a doplatili na tiebreaky
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas. Hráče co umí jediný úder - servis fakt nemusím.
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec nevíte,, o čem točíte. Isner je na svou neuvěřitelně komplexním hráčem, má solidní bekhend, který se dokáže udržet ve výměně, dobrý slice a vynikající forhend. Že si Baghdatis ani Simon neškrtli, je jen jejich problém. A při jeho výšce a těžišti je jasné, že ke kiksům a nečistým úderům dochází častěji, když hraje často z krokolomných pozic. Jenom proto, že má vynikající servis se z něj nemusí dělat někdo, který vyhrává jen kvůli němu. Jenom se servisem by neporazil hráče jako Simon nebo Baghdatis, tedy hráče s výborným pohybem a dobrou defenzivou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež si myslím, že Isner je výnimočný zjav...Na rozdiel od Karloviča má aj solídny pohyb a hru od základnej čiary..A je snáď najlepší odvracač breakballov na svete...Navyše jeho TB mi pripomínajú penaltový roztrel..Stratíš jeden servis/penaltu a už máš veľmi malú šancu zápas vyhrať..On to proste dopodáva..:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist