V Newportu dohrála jednička Sam Querrey. Američan nestačil na Jamajčana

8. 7. 2010, 09:23
Aktuality 19
ATP NEWPORT - Poslední turnaj sezony na trávě přišel už ve druhém kole o svého nejvýše nasazeného hráče. 19. tenista světa a loňský finalista Sam Querrey v Newportu nestačil na Jamajčana Dustina Browna.
Sam Querrey

Sam Querrey v červnu na trávě vyhrál skvěle obsazený turnaj v Queen`s Clubu, ve Wimbledonu pak prohrál až v osmifinále s Murraym. Do Newportu se po roce vrátil jako loňský poražený finalista. Letos si chtěl spravit chuť a potvrdit roli nejvýše nasazeného hráče.

Světová devatenáctka však narazila už ve druhém kole na neustále se lepšícího Dustina Browna. Jamajčan, jenž by mohl získat britské občanství a pomoct tak Anglii v Davis Cupu, nasázel 14 es a nečelil žádnému brejkbolu. Favorizovaného Američana nakonec smetl za pouhých 47 minut 6-4 6-3.

"Výměny při jeho servisu nebyly delší než dva údery. Já dělal akorát dvojchyby a on vytahoval jeden vítězný forhend za druhým," komentoval dvaadvacetiletý Querrey.

Pětadvacetiletý Brown si o první semifinále na okruhu ATP zahraje s nenasazeným Argentincem Brianem Dabulem. Jihoameričan ve druhém kole vyhrál 7-5 6-2 nad Japoncem Soedou.

S turnajem se rozloučil také finalista z roku 2007 Nicolas Mahut, který podlehl Franku Dancevicovi z Kanady. Francouz dostal na místní turnaj kategorie World Tour 250 divokou kartu a do zdejšího muzea věnoval raketu z rekordního utkání ve Wimbledonu.

Dancevic se v dalším duelu střetne s Mardy Fishem, který ve dvou zápasech ztratil jen pět her. Trojnásobný čtvrtfinalista podniku bude hrát o první místní semifinále. Osmadvacetiletý Fish hrál letos na trávě v Queen`s Clubu finále.

Premiérový start na turnaji ATP skončil ve druhém kole pro Sergeje Bubku. Syn slavného ukrajinského tyčkaře prohrál dvakrát 3-6 s nasazenou čtyřkou Olivierem Rochusem z Belgie.

- ATP 250 NEWPORT (USA, tráva, 442.500 dolarů) -
středeční výsledky (07. 07. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Brown (Jam.) - Querrey (1-USA) 6-4 6-3
O. Rochus (4-Belg.) - Bubka (Ukr.) 6-3 6-3
Fish (5-USA) - Devvarman (Ind.) 6-2 6-0
Klaasen (JAR) - Ram (7-USA) 5-7 6-1 7-6(3)
Dabul (Arg.) - Soeda (Jap.) 7-5 6-2
Dancevic (Kan.) - Mahut (Fr.) 7-6(5) 6-3
Bloomfield (Brit.) - Giraldo (2-Kol.) 6-3 7-6(5)
Harrison - Kudla (oba USA) 7-5 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Chci jen říct, že kdyby ten Mamut( jeho jméno mu perfektně sedí k jeho obličeji) neodehrál jedenáctihodinový zápas s kolohnátem Isnerem, tak by si ho nikdo nevšímal a žádnou divokou kartu by nikde nedostal. Místo toho kam přijede, tak se z něj můžou po.srat, přitom je to jenom looser, který ale dokáže porazit ještě většího loosera, a to Elegána.
Reagovat
smazaný uživatel
Chci jen říct, že kdyby ten Mamut( jeho jméno mu sedí k jeho obličeji) neodehrál jedenáctihodinový zápas s kolohnátem Isnerem, tak by si ho nikdo nevšímal a žádnou divokou kartu by nikde nedostal. Místo toho kam přijede, tak se z něj můžou po.srat, přitom je to jenom looser, který ale dokáže porazit ještě většího loosera, a to Elegána.
Reagovat
skott
Prekvapeni vypadnuti Querreyho urcite je, ale pouze na prvni pohled.Sam se totiz nekolikrat v posledni dobe nechal slyset (jeden rozhovor byl dokonce i zde na TP), ze na podobnych turnajich uz nema potrebnou motivaci, lepe receno, ze jeho ranking stoji temer vyhradne na vysledcich z podobnych ¨250¨ a dalsi body z nich jiz pridavat vlastne nemuze.V Newportu by musel vyhrat, aby ziskal pouhych 100b, ktere v jeho pripade, ale nic neresi.Jeho prioritou jsou ted uspechy na Masters a GS, kde zatim hraje pod sve moznosti.
Dalsi vec potom je, ze Newport je vyhlaseny ¨nahodnymi¨ vitezi.Je to turnaj, kam se sjizdi prevazne jen teniste, co travu vyslovene preferujou (nebo druhy sled), ale nejsou tak dobri celkove, aby porazeli absolutni spicku.
Osobne se mi ted docela zamlouva hlavne spodni cast pavouka.Tesil jsem se sice na zapas Mardyho s Mahutem, ale ani duel s Frankem Dancevicem by nemel byt o mnoho horsi.A pak bych pral postup Richardu Bloomfieldovi, posledni roky velkeho smolare na zraneni, ktery ma jinak na to Britanii alespon trochu vytrhnout trn z paty s dvojkou v Davis Cupu.Mlady Ryan Harrison je jiste celkove lepsi hrac a velky talent, ale kdyz dal Bloomfield ve forme hrajiciho Venturu, mohl by prekvapit jeste jednou;)
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu pěkný rozbor turnaje ATP v NEWPORTU.
V letech 2007, 2008 jsem vše pálil na Fabrice Santora a ten mě v těchto zlatých letech nikdy nezklamal, krásná vzpomínka, slza v oku zůstane .......

http://www.youtube.com/watch?v=D3boX8PN8v8&feature=related
Reagovat
skott
jsem tusil nejaky sestrih Santorovo umeni a tam Kaja:))
p.s. skoda Anny, stihnout to odehrat vcera tak jsi mohl byt milionar;-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/tiket/index.html?ticket_id=ODk4MTMwMTg5NDU5NjEwMDrc7ZZ%2B0piL1IelyzA%3D&preview=hide_code
Reagovat
skott
hm, tak to jsi me zklamal:/
Reagovat
smazaný uživatel
smát se mi můžeš až večer až padne BROWN :)
Reagovat
skott
me zklamalo, zes ji neveril.
Reagovat
smazaný uživatel
správně jsi řekl, že tím, že včera zápas přerušili pro šero, akcie Chakvetadze velmi klesly, vypadla z "transu" ve 2. setu a dneska jasná záležitost
Reagovat
skott
To ji urcite nepomohlo cekat na druhy den.Jenze Anna mela vyhrat uz vcera.Prvni set vedla 3-0 i v tie-breaku ziskala prvni minibrejk pro sebe, byla celkove lepsi, jen v dulezitych chvilich vetsinou prepalila forhend a set Dulgheru zbytecne darovala.
Reagovat
capjar
bohužel mě zkazil "tutový" tiket.
Reagovat
smazaný uživatel
nejsi sám pro mně taky jediná chyba na tiketu za vetší peníz, prostě totální vy.jeb
Reagovat
smazaný uživatel
I když Querrey, který žere seno, je schopen prohrát s looserem jako je zhulený Jamajčan Brown, McEnroa II. by zaručeně smetl z kurtu. Egoista Bulík totiž už letos prohrál s nýmandy jako Baghdatis nebo Montanes, což jsou průměrní tenisté, a i potom, co prohrál, si našel kupu výmluv, třeba špatné publikum, nebo rozvod rodičů, které svědčí o tom, jaký je Elegán arogantní sráč, když nedokáže ocenit ani kvality soupeře. Navíc Querrey je ve formě, vyhrál na trávě v Queensu, zatímco Elegán rupl ve finále v Halle s Hewittem a později ve Wimbledonu s Berdychem. Takže Querrey - Elegoš 6:0 6:0.
Reagovat
misoSK
Zhuleny Jamajcan a nymand Baghdatis? celkom si ma pobavil, Baghdatis je totiz hrac s obrovskymi moznostami ktore ukazoval v rokoch 2006 a 2007 a len vinou zraneni sa prepadol, avsak uz je opat 24...a co sa tyka Browna, ten hral vcera fantasticky a v takejto forme moze porazit hocikoho
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, zhulenec Brown by mohl ještě chvíli trénovat, potom dostat divokou kartu na US Open, popřípadě se do hlavní soutěže dostat z kvalifikace, a v prvním kole porazit Elegána, který by po tomto fiasku ukončil kariéru a byl by konečně klid.
Reagovat
misoSK
s tym suhlasim, a ani to nepovazujem za nerealne :D
Reagovat
BooOoo
ted by mne fakt zajimalo kdo vyhraje titul v Newportu ... podle mne na to ma nejvetsi sanci Fish .. a ve finale s nim ?? Brown nebo Rochus ??
Reagovat
smazaný uživatel
Querry ten zápas ani nezkusil vyhrát, jednoduše to odchodil,jinak by nemohl tak lehce s tím jamajčanem prohrát, je totální ....... do ....... s ním. Další ze zápasů kde favorit prostě potřeboval startovné a po druhém kole papá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist