V Offenburgu začíná mistrovství Německa

9. 12. 2008, 14:03
Aktuality 0
Bez jediného hráče první světové stovky dnes začíná v Offenburgu tenisové mistrovství Německa. Nejvýše nasazeným bude bývalá světová třiatřicítka Florian Mayer, který se na kurty vrací po více jak půlroční pauze zaviněnné zraněním nohy. V hlavní soutěži, do které se kvalifikovalo 24 tenistů, bude mezi favority patřit také Benedikt Dorsch nebo Matthias Bachinger.
Florian Mayer

Sedm tenistů má Německo mezi stovkou nejlepších tenistů světa, ale ani jeden se na letošním ročníku domácího mistrovství neobejví.

Chybět nebude jen německá jednička Kohlschreiber nebo Petzschner, jenž letos získal svůj premiérový titul na okruhu ATP. Roli turnajové dvojky měl plnit 110. hráč světa Andreas Beck, ovšem na poslední chvíli se odhlásil.

Fakta:
Nationale Deutsche Tennismeisterschaften 2008
9. - 14. prosince 2008
prize money: 34.000 Euro
webová stránka

Nejvýše nasazeným hráčem a zároveň nejznámějším tenistou tak bude Florian Mayer. Někdejší 33. hráč žebříčku letos odehrál celkem devět turnaj ATP, na osmi z nich vypadl hned v prvním kole. Vinu na špatných výkonech mělo také zranění nohy, kvůli kterému od května nehrál na žádném turnaji. Pětadvacetiletý Mayer má v Offenburgu v prvním kole volný los, o postup do čtvrtfinále si zahraje s jedním z úspěšných kvalifikantů Leimbach - Falke.

Hlavním favoritem by mohl být sedmadvacetiletý Benedikt Dorsch. Je jediným hráčem, který letos dokázal získat alespoň challengerový titul. Povedlo se mu to v létě na rychlém povrchu v ruské Penze. Porazit letos dokázal Guccioneho, Isnera, Stachovského nebo Berrera.

Vítěz turnaje o neoficiálního mistra Německa získá odměnu 3.600 euro a zároveň si zajistí divokou kartu na turnaj v Hamburku.

Pavouk turnaje (draw):

(1)Florian Mayer bye
(Q)Marc Leimbach - (Q)Gerhard Fahlke
Dustin Brown - (WC)Nils Langer
(7)Kevin Deden bye

(3)Matthias Bachinger bye
David Klier - Marc Sieber
(WC)Tobias Klein - (Q)Frank Moser
(8)Peter Gojowczyk bye

(6)Dieter Kindlmann bye
Andre Wiesler - Holger Fischer
(WC)Jaan Brunken - (LL)Patrick Pradella
(4)Stefan Seifert bye

(5)Alexander Flock bye
Pirmin Hänle - (Q)Matthias Kolbe
Daniel Stöhr - Philipp Marx
(2)Benedikt Dorsch bye

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist