V Osprey postupují Siniaková a Kristýna Plíšková, sestra Karolína končí

26. 3. 2013, 23:54
Aktuality 20
ITF OSPREY - V americkém Osprey začal velmi kvalitně obsazený turnaj ITF s dotací 50 tisíc dolarů a do antukové sezony úspěšně vstoupily Kristýna Plíšková i šestnáctiletá Kateřina Siniaková, která zaznamenala další cenný skalp Rumunky Cadantuové. Trochu překvapivě vypadla pouze Karolína Plíšková.
Kateřina Siniaková

Šestnáctiletá Kateřina Siniaková se už snaží postupně zabydlovat mezi ženami a za poslední měsíc toho stihla opravdu hodně. Nejprve ve švýcarském Frauenfeldu získala titul z turnaje ITF dotovaného 10 tisíci dolary, poté si na divokou kartu zahrála poprvé v kvalifikace turnaje v Miami a nyní díky speciální divoké kartě pro hráčku juniorského věku startuje na podniku ITF s dotací 50 tisíc v americkém Osprey.

Už v Miami Siniaková porazila 97. hráčku světa Mandy Minellaovou, 120. tenistku žebříčku WTA Alexu Glatchovou a v 1. kole hlavní soutěže pak prohrála až po třísetové bitvě s pozdější osmifinalistkou Garbinou Muguruzaovou ze Španělska, která je 73. hráčkou světa.

Že cenné výhry v Key Biscayne nebyly náhodné, potvrdila rodačka z Hradce Králové i dnes na dalším turnaji na Floridě v Osprey. Po setech 6-4 3-6 6-1 totiž dokázala porazit dvaadvacetiletou Rumunku Alexandru Cadantuovou, které v žebříčku WTA patří 119. místo, a připsala si další cenné bodíky do světového pořadí.

O postup do čtvrtfinále si druhá nejlepší juniorka současnosti zahraje s další hráčkou druhé světové stovky žebříčku žen Američankou Irinou Falconiovou.

Do 2. kola postoupila také Kristýna Plíšková, která zdolala 6-3 6-7 7-5 Olgu Iančukovou. V následujícím zápase na rodačku z Loun čeká další Ukrajinka - třetí nasazená Lesja Curenková.

Naopak na úspěchy z turnajů WTA nedokázala navázat Karolína Plíšková. 21letá Češka, jež koncem února v Kuala Lumpuru získala premiérový titul a v Miami po úspěšně zvládnuté kvalifikaci smetla Hradeckou a potrápila i bývalou světovou jedničku Wozniackou, nestačila na domácí Julii Cohenovou. Američance podlehla po velkém boji 7-6 4-6 6-7.

Najít formu na začátku antukové sezony se v Osprey, kde startuje celkem 16 hráček Top 100, pokusí Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková, které jsou nasazenou jedničkou, respektive dvojkou. Společně startují jako nejvýše nasazený pár také ve čtyřhře, v níž už postoupily po dnešní snadné výhře do čtvrtfinále.

- ITF OSPREY -
(USA / Florida, antuka, 50.000 dolarů)
úterní výsledky (26. 03. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Kr. Plíšková (ČR) - Iančuková (Ukr.) 6-3 6-7 7-5
Siniaková (ČR) - Cadantuová (Rum.) 6-4 3-6 6-1
Cohenová (USA) - Kar. Plíšková (ČR) 6-7(4) 6-3 7-6(6) 

Čtyřhra - 1. kolo:

Hlaváčková/Hradecká (1-ČR) - Cohenová/Kremenová (USA/Běl.) 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
tommr
momentálně je v průběžným žebříčku už na 506. místě kam jí vyneslo 30 bodů z Miami a 10 bodů z Osprey ... :)
Další posun v žebříčku závisí na jejích výsledcích v Osprey:
postup do čtvrtfinále = 475-476. místo
postup do semifinále = 424-425. místo
postup do finále = 374-376. místo
zisk titulu = 350-351. místo
Reagovat
smazaný uživatel
Z Miami by si měla odvézt 35 bodů (30 za kvaldu a 5 za 1. kolo). Tím pádem by měla jít do první 500.
Reagovat
smazaný uživatel
Ke kolikátému místu by se měla Katka v žebříčku posunout?
Reagovat
smazaný uživatel
30 bodu za Miami a zatim 10 bodu z osprey
Kolem 516. mista
Reagovat
smazaný uživatel
Nevite jestli existuje livescore z Osprey?
Reagovat
Titan
Existuje, za minutu to začne:
www.flashscore.com/tennis/
Reagovat
smazaný uživatel
Vcera tam byli pouze konecne vysledky, tak nevim...
Reagovat
Titan
Aha, tak toho jsem si nevšiml. Je to možné. I aktuálně hrající Sandra Záhlavová ve Francii tam má jenom celé hry. Moc malé turnaje...
Reagovat
smazaný uživatel
Mám velkou radost z vítězství Katky! Ve 3. setu to byl skoro kanár jako od Mashy. :) Je vážně super, že Katka už teď poráží hráčky, které jsou kolem první stovky žebříčku WTA!
Reagovat
tommr
jj Katku má už ted hru i výsledky srovnatelný se sestrama Plíškovic a to je o 4 roky mladší. Pokud jí nezabrzdí nějaký zranění a bude se dál zlepšovat tak by z ní jednou mohla bejt opravdová hvězda ... :)
Reagovat
Bob
a nějaké informace o její aktuálním postavení žebříčku?
Reagovat
tommr
viz můj příspěvek o něco výše ... :)
Reagovat
jb007
Pokud Katka poráží hráčky kolem stovky,brzy dosáhne na stejný ranking,tipuji,že ještě letos.Už od prvního titulu v mladších žákyních ukazuje,že je na nejlepší cestě stát se opravdu kvalitní hráčkou.Mám jen obavu,aby ji nebrzdil slabší servis,který potřebuje pár technických změn.
Reagovat
VlS
slabší servis má Klárka, katka na juniorku má servis super. Nezapomínejme, že je před ní ještě kus cesty a nechtějme z ní mít tenistku bez Prostoru ke zlepšování hned teď
Reagovat
vendulkabendulka
Katka se veze na vlne uspechu coz nejspis nebude trvat vecne. Ale je opravdu uzasne jak nebojacne nastupuje proti rebrickove silnym souperkam. Velky a slibny talent, drzim ji vsechny palce.
Reagovat
letityfanousek
Doufám, že si aspoň některé šikovné holky vezmou z ní příklad a nebudou se bát vykročit do velkého světa!! To co Siniaková teď dokazuje je pro mne velká událost v našem ženském tenise, Falconi je hratelná a pak i Lucic, gl
Reagovat
Titan
To je úroveň. Vítězky Roland Garros na okresním přeboru... To i Katovice Open jsou proti tomu meziplanetární turnaj...
Reagovat
Fandina
V tomto týdnu se žádný WTA turnaj už nehraje a ony čekají v Americe na Charelston a tenhle turnaj je dost hodnocený, tak proč si nezahrát.
Reagovat
tommr
Osprey je poměrně solidně obsazenej turnaj kategorie ITF50 - rozhodně to není žádnej okresní přebor. A jak už správně podotkla Fandina je určitě lepší zahrát si na menším turnaji než jen čekat se založenejma rukama až do příštího týdne než začne Charleston ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Chtělo by to opravit všechny ty chyby :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist