Bílý tým si v Top Lize ČTS nadále hájí neporazitelnost, modří doma na Štvanici porazili žluté

10. 7. 2020, 10:05
Aktuality 27
V Praze proběhl čtvrtý díl šestikolové soutěže smíšených týmů Top Ligy Českého tenisového svazu nazvané Barvy pro budoucnost. Na Spartě vyhrál střetnutí dvou momentálně nejlepších týmů celek bílých a stále si drží svou neporazitelnost. Na Štvanici si domácí modří poradili se žlutými, kteří stále čekají na první vítězství.
Jiří Lehečka (© Prosperita Open)

Bílí na pražskou Spartu dorazili ve velmi silné sestavě a včera jasně potvrdili roli favorita, když si vypracovali luxusní náskok 12-3. O suverénním vítězství a udržení si neporazitelnosti rozhodli již po úvodních dvouhrách, v nichž bodovali Jiří Lehečka, Dalibor Svrčina, Linda Nosková, Ondřej Válek a Anna Sisková.

Na Štvanici byl po včerejších dvouhrách stav celkem vyrovnaný, ale domácí modří proti žlutým, kteří se ani tentokrát nedočkali prvního triumfu, vyhráli všechny čtyřhry a po včerejším programu vedli 10-4. Náskok dnes uhájili, poslední 15. vítězný bod přidal Jan Šátral.

Tabulku jasně vede neporažený Bílý tým, o druhé místo se s dvěma výhrami dělí červení a modří, jasně poslední jsou žlutí.

Každé kolo je dvoudenní a nabídne celkem 29 zápasů. Vyhrává tým, který jako první dosáhne 15 bodů. Do tabulky si vítězný tým připíše dva body, poražený jeden bod. Hraje se systémem každý s každým, přičemž každý tým bude hrát jednou venku a jednou doma.

BARVY PRO BUDOUCNOST ČTS - 4. KOLO, 2. DEN
Červený tým - Bílý tým (Sparta) | 4-21
Donald - Lehečka 4-6 0-6
Kalina - Svrčina 6-3 2-6 2-6
Apltauer - Válek 3-6 6-7(1)
Lavičková - A. Sisková 2-6 4-6
Palicová - B. Fruhvirtová 6-0 2-6 7-6(5)
Kubíková - Nosková 3-6 3-6
Vrbenský - Kolář 6-3 4-6 2-6
Krumich - Veselý 3-6 5-7
Řeháček - Poljak 6-4 2-6 0-6
Havlíčková - L. Fruhvirtová 1-6 6-2 4-6
Modrý tým - Žlutý tým (Štvanice) | 16-8
Štyler - Nouza 6-2 7-6(6)
Petr - Langmajer 6-4 6-3
Horák - Kodat (USA) 0-6 2-6
Šmejkalová - Vlčková 6-2 6-3
Bartůňková - Gadientová (Švýc.) 6-2 6-1
Šátral - Vocel 6-1 6-3
Forejtek - Nejedlý 6-2 3-6 5-10
Barnát - Konečný 6-7(3) 7-5 / skreč
Hindová - Kolodziejová 0-6 2-6
Černá - Hájková 6-4 2-6 6-10
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
tommr
obě holky se trápí na servisu. Vypadá to, že vyhraje ta který se aspon jednou podaří vlastní servis udržet ...
Reagovat
tommr
nakonec se to povedlo Lindě za stavu 5:4 ve třetím. Soupeřce pořádně vytekly nervy ... :)
Reagovat
sojka1
tak Havlickove je taky teprve 15, pro holky to mohlo byt docela prestizni a vyhecovane, ale videla jsem jen neco z tretiho a ten konecny gejzir... :-)
Reagovat
travar
Brenda odehrála asi nejhorší první set ve svém životě, ale pak už hrála dobře. Prohrála jen těsně a kvůli dvojchybám. Barbora Palicová je velice talentovaná mladá hráčka, která by se mohla prosadit. Je možná trochu slabší v hlavě (když se vzteká), ale hru má skvělou. Hraje rychle, agresivně a umí se účinně bránit čopy.

Brenda dřív hrála spíš chytře, často držela míč ve výměně a čekala na chybu soupeřky. V poslední době, ale hraje dost agresivně. Dnes dokonce přetlačila i Báru Palicovou, která sama hraje hodně rychle. Dnes se však musela spíš bránit. Tím, že Brenda hraje víc agresivně, dělá i více nevynucených chyb a je méně konzistentní než dřív, ale to je dobře.
Reagovat
tommr
bude hrát dneska ještě Linda?
Reagovat
sojka1
jeste dalsi zapas myslis? Ted to mrska s Havlickovou, take na ctyrce, 1:1 na sety...
Reagovat
jirkaS
proti Havlíčkové
Reagovat
sojka1
vedro, plne slunce, dost vitr a po nakropeni ted vypada hodne divne a hlavne nerovne i povrch, to musi byt narocne...
Reagovat
travar
Myslíš čtyřhru? To nevím, ale Linda právě teď hraje s Luckou Havlíčkovou. https://www.youtube.com/watch?v=fWTqxTPVSVs&feature=youtu.be
Reagovat
tommr
díky za upozornění - nějak mi utek začátek ...
Reagovat
jirkaS
debl tam dnes nevidim (livescore)
Reagovat
LordMutademus
Lehečka to facká rad radom.
Reagovat
George_Renel
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1508183-federer-musel-s-pravdou-ven-koho-miluje-co-nenavidi-a-jakou-vyhru-povazuje-za-nejcennejsi.html#section-artcl
Reagovat
sojka1
fajn rozhovor... :-) rano si dat kafe a vecer pozorovat zapad slunce, aaach... :-))
Reagovat
George_Renel
Zvláště z té jeho terásky. :-D
Reagovat
sojka1
to mi povidej... :-))
Reagovat
jirkaS
nikolka jede, 6:2,6:1 za hodinu
klobouček
Reagovat
sojka1
daleko zajimavejsi je zmrtvychvstani Brendy, v prvnim brala pticu a nezacala dobre ani druhy set, zvedla se az v tak polovine, hodne chyb a bez viteznych micu hrozna drina, ale zbrerchala se a zda se, ze uz jede, naopak Palivcova sla dost dolu, asi i psychicky, vzteka se. Treti zacala Brenda na podani, zkusene, zadne sebeuspokojeni, ted by to jeste chtelo uklidnujici brejk, ale zatim velka tahanice o druhy gem... a nepovedlo se, 1:1... :-)
Reagovat
sojka1
*Palicova, Palivec je jiny pribeh... :-)
Reagovat
jirkaS
jj, ten první set jsem nepochopil :-o
Reagovat
sojka1
Brenda zbytecne po dalsi tahanici projela sedmy gem na vlastnim podani, mohla mit pohodlny polstarek 5:2, detska chyba, nechala si micek na lajne a pak kvuli nemu DF, Palicova zpatky, srovnano dokonce ted... :-(
Reagovat
sojka1
psychologicka valka Palicove, lenochodi sber micku, se nakonec obratil proti ni samotne, nevyuzity MP a dokonce ztrata podani, pojd, Brendo... :-)
Reagovat
sojka1
pobavilo me v diskuzi zklamani, ze by od Brendy cekali vic, soudi podle tisku.... :-)) pritom je to jeste mala holka a at se nekdo postavi v tom paraku v prave poledne na kurt....
Reagovat
sojka1
ale dopredu pro mice chodi spatne cely zapas... a zbabrany zaver DF... :-(
Reagovat
travar
Asi ji viděli hrát poprvé. Nicméně Brenda není obyčejná malá holka. Prakticky všechno co mohla, tak vyhrála. Vyhrála největší turnaj na světě do dvanácti let v Auray o rok dřív, Les Petits As (největší turnaj na světě do čtrnácti let) o rok dřív a o dva roky dřív v deblu společně se svou sestrou, Drottningens Pris ve Švédsku o dva roky dřív a letos ho obhájila, Eddie Herr do dvanácti let o dva roky dřív, Eddie Herr do čtrnácti let o tři roky dřív, mistrovství světa družstev v Prostějově o dva roky dřív, mistrovství Evropy družstev v hale i venku o dva roky dřív. Vyhrála všechno co mohla. Nemá špatné dny, je neuvěřitelně konzistentní. Její špatné zápasy lze spočítat na prstech jedné ruky, tak konzistentní je její výkonost. Brenda je největší talent, jaký český tenis kdy měl.
Reagovat
Patapuff
V žákovských kategoriích je všude spousta talentu. V roce 2008 vyhrála mistrovství Evropy ctrnactiletych o rok mladší slovenka Uberalova. Kde je jí konec!?
Reagovat
travar
Jsem si toho vědom. V žákovských kategoriích je opravdu mnohem jednodušší vyhrávat. Lepší hráčky poráží ty horší pravidelně. Když lepší hráčka narazí na horší, tak ji skoro jistě porazí. To je moje zkušenost s touto věkovou kategorií. Pak okolo těch patnácti let nahoru už se hráčky nezlepšují tak rychle. Je to pak mnohem vyrovnanější. Bylo to vidět i dneska, když hrála Linda Fruhvirtová s Luckou Havlíčkovou. Musela urputně bojovat ve třech setech. Ještě loni by ji asi v pohodě porazila. V žákovských kategoriích hraje velkou roli věk. Jeden rok je obrovský rozdíl. O dva roky mladší hráčka nemá prakticky šanci proti kvalitní starší soupeřce. O jeden rok mladší hráčka musí být fakt hodně dobrá, aby vyhrála. A tomu se právě naprosto vymyká Brenda Fruhvirtová. Žádná jedenáctiletá hráčka dnes neporazí dobrou čtrnáctiletou hráčku, ani kdyby se na kurtu rozkrájela, tak ji neporazí. Brenda je porážela. Nenajdeš žádnou jinou takovou hráčku. Možná Cori Gauff, ta byla taky schopná hrát vyrovnaně proti o dva roky starším hráčkám v žákovských kategoriích. Před ní ještě pak Martina Hingisová, ale to už je hodně dávno.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist