V Praze si o semifinále zahraje Minář proti Hájkovi. Postupuje i González

5. 5. 2011, 14:06
Aktuality 5
CHALLENGER PRAHA - Minimálně jeden český tenista si v sobotu na antukových kurtech pražské Štvanice zahraje o finále. Ve čtvrtfinále na sebe totiž narazí domácí Ivo Minář a Jan Hájek, kteří dnes zvládli zápasy druhého kola challengerového turnaje. Podobně se vedlo také Chilanu Fernandu Gonzálezovi.
Ivo Minář

Jan Hájek letos na okruhu ATP ještě nevyhrál a v žebříčku opustil první světovou stovku. V březnovém Davis Cupu se mu navíc při absenci Štěpánka i přes velké úsilí a bojovnost nepodařilo posunout český tým do čtvrtfinále a posledním dílkem do jeho nepohody byl zápas minulý týden v Mnichově, kde ztratil dobře rozehraný souboj s Italem Staracem. 

Zvednout si náladu i sebevědomí si sedmadvacetiletý rodák z Olomouce může na domácím challengeru v Praze, kde se mu zatím daří. Po talentovaném Brazilci Tiagu Fernandesovi si 108. hráč světa poradil i s levorukým Argentincem Horaciem Zeballosem, který je v žebříčku jeho sousedem.

Šestadvacetiletý Jihoameričan, jenž byl před dvěma lety členem Top 50, sice vyhrál první set, Hájek si pak ale s jistotou držel servis, a když proměnil pět ze šesti brejkbolů, za necelých 100 minut se radoval z výhry 4-6 6-1 6-2. 

O postup do semifinále se Hájek utká v pátek s krajanem Ivem Minářem, kterého porazil pouze před devíti lety na domácím turnaji futures. Naposledy spolu svedli vyrovnanou bitvu loni v rámci německé bundesligy.

Minář, jenž je v žebříčku deset pozic za Hájkem, dnes pomstil vyřazení Jiřího Veselého. Pražský rodák porazil 6-4 6-4 čtvrtého nasazeného Matthiase Bachingera, když jediný servis ztratil až v závěru utkání. Minář si s německým soupeřem poradil ve dvou setech i ve třetím vzájemném utkání.

"Bachinger je nebezpečný hráč, byl nepříjemný," komentoval Minář. " Každopádně je vždycky příjemné hrát doma,“ dodal člen místního klubu I. ČLTK.

Už včera po dramatické koncovce postoupil přes Portugalce Machada Lukáš Rosol, který si o semifinále v horní polovině pavouka zahraje s třetím nasazený Francouzem Benneteauem.

Ve čtvrtfinále je už i González, Dimitrov končí
Turnaj přišel ve druhém kole o nejvýše nasazeného Francouze Jérémyho Chardyho, fanoušci však litovat nemusí. Na jeho úkor do čtvrtfinále postoupil bývalý pátý hráč světa Fernando González, který po osmi měsících bez tenisu startuje teprve na druhém turnaji. 

Třicetiletý Chilan musel po loňském US Open na operaci s kolenem a na kurty se vrátil až minulý týden v Bělehradu. V srbské metropoli porazil Kližana, pak ale nestačil na Feliciana Lópeze. Dnešní výhra nad 53. tenistou světa Chardym, kterému nedaroval jediný svůj servis, mu dává naději v rychlý návrat mezi elitu. 

O ještě lepší výsledek bude v Praze usilovat proti Lukáši Lackovi. Slovenský tenista, jenž na sebe letos upozornil hlavně 'kanárem' proti Nadalovi, si dnes poradil hladce 6-4 6-2 se šestým nasazeným Florentem Serrou z Francie.

Ve čtvrtfinále je také turnajová osmičky Alex Bogomolov. Sedmadvacetiletý Američan, jenž ještě v neděli v zámoří absolvoval neúspěšné finále na antuce v Sarasotě proti Blakeovi, dnes dokázal otočit střetnutí s Nizozemcem Jessem Huta Galungem.

Bogomolov se v pátek překvapivě neutká s Grigorem Dimitrovem, který prohrál 6-4 3-6 0-6 s Dennisem Blömkem. Jednadvacetiletý Němec, až 338 hráč světa, tak v Praze včetně kvalifikace otočil už čtvrté utkání (s Musterem, Lojdou, Ignatikem a Dimitrovem) a poprvé v kariéře postoupil do challengerového čtvrtfinále.

Devatenáctiletý Bulhar Dimitrov, který je především pro svůj styl hry a talent přirovnáván k Federerovi, nenaváže na týden staré čtvrtfinále z podniku ATP v Mnichově.

- CHALLENGER PRAHA (Česko, antuka, 100.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (05. 05. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Hájek (5-ČR) - Zeballos (Arg.) 4-6 6-1 6-2
I. Minář (ČR) - Bachinger (4-Něm.) 6-4 6-4
F. González (Chile) - Chardy (1-Fr.) 6-3 6-4
Blömke (Něm.) - Dimitrov (Bulh.) 4-6 6-3 6-0
Lacko (SR) - Serra (6-Fr.) 6-4 6-2
Bogomolov (8-USA) - Huta Galung (Niz.) 6-7(4) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Som zvedavý, či si Gonzalez v 10 dňoch poradí aj s druhým Slovákom, proti hovorí fakt, že Lacko to má oproti Kližanovi v hlave zrovnané, obaja sú hráči skôr na tvrdý povrch, tak dúfam, že sa Lukáš naštartuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Fernanda sem sledoval dneska a včera a myslim, že Lacko ho nemá čim překvapit. Dneska Chardy nedostal nejmenší šanci, za celej zápas měl jenom jednu možnost na BP. Fernando si dokázal pomoct servisem a od základní čáry hrál skoro bezchybně.

U Lacka sem viděl pár balonů a Serra byl naprosto příšernej, strašně moc se vyhazoval a ani servis mu nepomáhal.
Reagovat
smazaný uživatel
Dik za info, Gonzo je favoritom, ja som sudil podla minuleho tyzdna v Belehrade, asi sa zlepsuje kazdym zapasom, ale stale verim Lukasovi, ze prekvapi :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevěřím tomu, že Gonzu v Praze někdo zastaví. Viděl sem všechny čtvrtfinalisty a nikdo by na něj neměl mít. Docela sem zvědavej zejtra na českej zápas Hájek - Minář, já o něco víc věřim Honzovi zdál se mi dneska jeho výkon lepší. Ještě Rosol by moch dát Benneteaua :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist