V semifinále přežila mečbol, ve finále dominovala. Bertensová v Charlestonu slaví životní triumf

9. 4. 2018, 06:07
Aktuality 1
WTA CHARLESTON - Nizozemka Kiki Bertensová si na zelené antuce v Charlestonu došla pro celkově pátý a dosud nejcennější titul. Ve finále podniku WTA Premier pár hodin poté, co v semifinále přežila mečbol proti Američance Madison Keysové, smetla Němku Julii Görgesovou.
Kiki Bertensová

Kiki Bertensová na prvních sedmi turnajích sezony vyhrála jen čtyři zápasy. Ovšem hned na první akci na oblíbené antuce, byť té netradiční zelené, si došla pro svůj největší úspěch v kariéře. 

Šestadvacetiletá Nizozemka vyhrála turnaj WTA Premier v americkém Charlestonu, když v šesti zápasech ztratila jediný set. O ten přišla v semifinále proti domácí Madison Keysové. V duelu, který se kvůli sobotnímu dešti hrál v den finále, dokonce musela odvracet mečbol při podání soupeřky, než zvítězila 6-4 6-7 7-6. 

O pár hodin nastoupila ke svému šestému (opět na antuce) a dosud největšímu finále a popáté v něm dokázala zvítězit. Němku Julii Görgesovou, která si v semifinále poradila ve dvou setech s Lotyškou Anastasií Sevastovovou, smetla 6-2 6-1.

"Vím, že na antuce umím hrát dobře přesto se teď cítím úžasně. Julia dnes nehrála svůj nejlepší tenis, ale i tak jsem se snažila hrát agresivně. Myslím, že jsem odvedla dobrou práci," radovala se Bertensová, jež se stala první vítězkou Volvo Car Open v Charlestonu.



"Je to neuvěřitelný pocit. Myslím, že si to ještě úplně neuvědomuju. Ale jsem šťastná a pyšná. Je to skvělý vstup do antukové sezony a doufám, že další úspěchy ještě přidám. Ale tenhle mi už nikdo nevezme a jsem opravdu šťastná," dodala Nizozemka. V žebříčku se posunula na 21. místo, jen tři pozice za své maximum.

Ve formě hrající devětadvacetiletá Görgesová v Jižní Karolíně marně útočila na svůj šestý titul, z toho čtvrtý za posledních šest měsíců.

"Finálový výsledek kazí dojem z jinak povedeného týdne. Přesto myslím, že se sebou mohu být spokojená a těšit se na antukovou sezonu. Věřím, že v Evropě na výkony navážu," řekla Görgesová.

• WTA PREMIER CHARLESTON •
USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 800.000 dolarů
nedělní výsledky (08. 04. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Görgesová (5-Něm.) - Sevastovová (8-Lot.) 7-6(5) 6-3
Bertensová (12-Niz.) - Keysová (7-USA) 6-4 6-7(2) 7-6(5)
• Dvouhra - finále •
Bertensová (12-Niz.) - Görgesová (5-Něm.) 6-2 6-1
• Čtyřhra - finále •
Kudrjavcevová/Srebotniková (Rus./Slovin.) - Klepačová/Martínezová (3-Slovin./Šp.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
EllNino
Nadhera :) vic takovych Kiki
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist