V sezoně 2022 se v Číně nebudou konat ani turnaje ITF

9. 12. 2021, 19:54
Aktuality 0
Mezinárodní tenisová federace ITF neuspořádá v příštím roce v Číně žádný turnaj seriálu World Tennis Tour. Podle informací agentury Reuters zatím není jasné, zda rozhodnutí souvisí s bezpečnostními opatřeními kvůli koronaviru nebo je reakcí na kauzu čínské tenistky Shuai Peng.

Ještě na začátku tohoto týdne přitom šéf ITF David Haggerty oznámil že organizace nebude kvůli aféře kolem bývalé deblové jedničky rušit turnaje nižších kategorií v Číně, protože nechtějí trestat miliardu lidí.

V roce 2019 v poslední sezoně, která ještě nebyla poznamenána koronavirem, hostila Čína 25 ženských a 15 mužských turnajů ITF. "Na rok 2022 nejsou v Číně v plánu žádné turnaje ITF World Tennis Tour mužů ani žen," uvedl pro Reuters nejmenovaný zdroj z federace, žádný důvod ale neuvedl.

Ženská tenisová asociace WTA pozastavila konání elitních turnajů plánovaných do Číny a Hongkongu v reakci na situaci kolem Shuai Peng, o jejíž bezpečí panují obavy od začátku listopadu, kdy obvinila bývalého významného komunistického funkcionáře ze sexuálního napadení.

Pětatřicetiletá tenistka poté zmizela z veřejného života a až po tlaku zahraničních médií a organizací se objevila ve videích stranických médií. Dvakrát pak telefonovala i s předsedou MOV Thomasem Bachem, WTA to ale neuspokojilo.

Letos se turnaje WTA a ITF v Číně nekonaly s ohledem na situaci kolem koronavirových opatření.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist