V Sydney si ve finále zahraje loňský vítěz Tomic s nasazenou jedničkou Del Potrem

10. 1. 2014, 11:55
Aktuality 6
ATP SYDNEY - Bernard Tomic postoupil podruhé do finále turnaje ATP a znovu se mu to podařilo na domácí půdě v Sydney, kde obhajuje loňský titul. Aby ho však zopakoval, musí si v sobotu poradit i se světovou pětkou Juanem Martínem Del Potrem.
Bernard Tomic

Před rokem si Bernard Tomic v Sydney zahrál poprvé ve finále a získal i první titul. V průběhu sezony ale zůstal i vinou své problémové povahy za očekáváním a aktuálně mu ve světovém žebříčku patří 52. místo.

Ale rok se s rokem sešel a jednadvacetiletý Australan v Sydney postoupil do finále znovu. V dnešním semifinále si po boji poradil s ukrajinským kvalifikantem Sergejem Stachovským, jenž v předchozích šesti duelech neztratil ani set. I proti Tomicovi začal lépe a ujal se vedení, domácí tenista ale odvrátil 7 z 8 brejkbolů a nakonec po 2 hodinách a 14 minutách zvítězil 6-7 7-5 6-3.

"S hrou, kterou tu předvádím, jsem spokojený. Tyhle rychlé kurty mi vyhovují a jsem rád, že jsem před domácími fanoušky znovu ve finále," řekl Tomic.



O druhý titul se Australan utká s pátým hráčem světa a turnajovou jedničkou Juanem Martínem Del Potrem, s nímž jediný vzájemný zápas loni v létě ve Washingtonu prohrál ve dvou setech.

"Zítra to bude těžký zápas, musím se na něj připravit co nejlépe to půjde. Když jsem s ním hrál naposledy, prohrál jsem 3-6 3-6. Cítil jsem, že jsem měl v zápase šance. Musím se tlačit do svých úderů a hrát tak, jako v prvním kole a ve čtvrtfinále," plánuje Tomic, kterého příští týden na Australian Open čeká souboj se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem.

Pětadvacetiletý Del Potro si po dvou třísetových výhrách nad Mahutem a Štěpánkem připsal poprvé v sezoně výhru 2-0 na sety. Poměrně snadno 6-4 6-2 si poradil s šampionem z roku 2008 Dmitrijem Tursunovem.Rusa porazil bez ztráty servisu a bilanci vzájemných zápasů upravil na 3-0.

"Myslím, že jsem tu odehrál nejlepší zápas. Skvěle jsem hrál hlavně na forhendu a dařil se mi i servis. Nedělal jsem zbytečné chyby a hrál jsem solidně od základní čáry. Úroveň mé hry byla vysoká a teď už se těším na zítřejší finále," pochvaloval si bývalý vítěz US Open Del Potro, který postoupil do svého 25. finále a bojovat v něm bude už o 18. titul.



Na skalp světových jedniček bratrů Bryanových v Sydney nenavázali Lukáš Rosol a Joao Sousa. Česko-portugalský pár skončil v semifinále, v němž dnes podlehl hladce 1-6 2-6 třetímu nasazenému indicko-pákistánskému duu Bopanna/Qureshí.

Dvouhra - semifinále:
Del Potro (1-Arg.) - Tursunov (4-Rus.) 6-4 6-2 
Tomic (Austr.) - Stachovskij (Ukr.) 6-7(4) 7-5 6-3
.
Čtyřhra - semifinále:
Bopanna/Qureshí (3-Indie/Pák.) - Rosol/Sousa (ČR/Portug.) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Come on Bernie!
Reagovat
Fandina
Na zápas jsem zvědavá. DelPo je jasným favoritem, ale jsem zvědavá, jak se k tomu Bernard postaví, když tu vloni vyhrál. A držím mu palce! Go Bernarde go!
Reagovat
smazaný uživatel
V zápase s Radkem Juan teda jako favorit moc nehrál, tak doufám, že teď to bude jednoznačnější:) Už se těším :)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Juan vyhraje. Přála bych mu to.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No to doufám, je to přece i tvůj miláček :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak koukej zítra pořádně fandit. I za mě..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist