V Tokiu končí i Veselý, nestačil na Goffina

5. 10. 2016, 12:45
Aktuality 7
ATP TOKIO - Jiří Veselý své maximum na turnaji ATP v Tokiu nevylepší. Stejně jako loni končí ve druhém kole, tentokrát na raketě 14. hráče světa Belgičana Davida Goffina, na kterého nestačil po setech 3-6 5-7. Čtvrtfinálovým soupeřem Belgičana bude Joao Sousa, jemuž dnes zápas vzdal favorit Kei Nišikori kvůli zranění zad.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Jiří Veselý si v prvním kole poradil s Kevinem Andersonem, kterému dokonce uštědřil "kanára". Turnajová pětka David Goffin byl však už nad jeho síly. Přestože se jednalo o první vzájemný duel, Goffin byl od začátku favoritem a svou roli také potvrdil. Veselý měl nakročeno k zisku druhého setu, náskok ale neudržel.

Veselému se dařilo držet se světovou čtrnáctkou krok do stavu 2-2, kdy byl zápas kvůli dešti přerušen. Po pauze se přestalo českému tenistovi dařit. O vlastní servis přišel dvakrát a první sadu rychle ztratil.

V pátém gamu druhé sady sebral Veselý soupeři poprvé v zápase podání. Náskok brejku však neudržel a opět ztratil dvakrát vlastní servis. V závěrečné hře druhého dějství sice ještě odvrátil čtyři mečboly Goffina, ale pátou šanci Belgičana na vítězství už smazat nedokázal. Po dlouhém forhendu z rakety Veselého se mohl z postupu radovat Belgičan.

Jediným českým zástupcem ve dvouhře tak zůstává kvalifikant Radek Štěpánek, kterého zítra čeká druhé kolo proti turnajové šestce Nickovi Kyrgiosovi, proti němuž oba dosavadní duely prohrál.

Ve čtvrtfinále vyzve Goffina Portugalec Joao Sousa, kterému vzdal zápas po sedmi gamech největší favorit turnaje Kei Nišikori, jehož trápilo zranění zad. S Portugalcem má Goffin pozitivní bilanci 3-1.

• ATP 500 TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 1.506.835 dolarů
středeční výsledky (05. 10. 2016)
Dvouhra - 1. kolo
Müller (Luc.) - Berdych (3-ČR) 7-6 (9-7) 6-1
Dvouhra - 2. kolo
Goffin (5-Belg.) - Veselý (ČR) 6-3 7-5
Sousa (Portug.) - Nišikori (1-Jap.) 3-4 skreč
Čilič (4-Chorv.) - Verdasco (Šp.) 4-6 7-5 7-5
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

7
Přidat komentář
Fandina
Je to škoda. Výměny, výměny. Radši bych bývala viděla esa a winery. Ale ono se to hezky řekne. Tak příště Jirko, pojď!!!
Reagovat
George_Renel
Pokud chce Jiřík někam vystoupat, tak hráče jako je Goffin musí porazit. Snaha neschází, ale nakonec to skoro vždy přijde vniveč.
Reagovat
Ma3ek
Goffin je dobry hrac vo vymenach jeden z top akurat nema tak silny servis
Reagovat
Davor1
Pokud chce Jiřík někam vystoupat, tak sa hlavne musí výrazne posunúť herne aj mentálne. Goffin je zatiaľ ďaleko lepší hráč. Takých môže Veselý občas poraziť, ale nie porážať, kým bude na tejto kvalitatívnej úrovni...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Veselému hlavne chýba trošku viac talentu a psychickej odolnosti, aby mohol pomýšľať na skalpy hráčov top 20..Jediný úder, ktorý má lepší ako Goffin je servis, ale tým si aj tak nedokáže pomôcť ako Muller či Raonic. To, že teraz porazil hráčov, ktorých porážať má (antukárov ako Andujar-Alba či Cervantes) a Andersona, na ktorého jeho štýl hry celkom platí, ešte neznamená, že má top formu a ide na SF z 500-ky..
Reagovat
smazaný uživatel
talentu??? Jura umi vsechno, ma techniku, fyzicke dispozice, vyborny pohyb. Odbrzdit potrebuje! Ale netvrdim, kdyz tak nekdy vidim ty spalene sance a cucky na tecko, ze to dokaze.. :-)
Reagovat
Krisboy
J1rka prohrál, Tomáš prohrál - divný město, to Tokyjo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist