V Torontu začíná i s Dlouhým kvalifikace na turnaj série Masters

19. 7. 2008, 15:40
Aktuality 4
V kanadském Torontu dnes začíná kvalifikace na šestý turnaj sezony série Masters. Do hlavní soutěže jsou přihlášeni čeští tenisté Radek Štěpánek a Tomáš Berdych, z kvalifikace se je pokusí doplnit ještě Lukáš Dlouhý.
Lukáš Dlouhý

Tento rok se bude v pořadí pátý turnaj série Masters, Rogers Cup, hrát v kanadském Torontu. Pořadatelství tohoto podniku si toto město po roce střídá s Montrealem, kde loni triumfoval Novak Djokovič. Pětadvacetiletý český tenista Lukáš Dlouhý před sezonou plánoval útok na první světovou stovku. Podřídil tomu i úspěchyb ze čtyřhry, když ukončil spolupráci s deblovým partnerem Pavlem Víznerem.

Jenže představa a realita od sebe mají někdy hodně daleko. Dlouhý si za první polovinu letošní sezony zahrál pouze jeden zápas v hlavní soutěži - už v lednu prohrál na Australian Open s Andym Roddickem. V kvalifikacích na French Open ani Wimbledon neuspěl. Na turnajích série Masters se do hlavní soutěže pokoušel prokousat v Indian Wells a v Miami, ale zde sítem kvalifikace neprošel.

Před French Open se tak dal dohromady s jedním z nejlepších deblistů světa Leandrem Paesem z Indie. A ze tří turnajů dosáhli slušných výsledků - na trávě v Halle hráli finále a ve Wimbledonu prohráli až v semifinále pětisetovou bitvu s pozdějšími vítězí, párem Nestor/Zimonjič.

Lukáš Dlouhý se na kandaském turnaji série Masters představí vůbec poprvé. V úvodním kole kvalifikace na něj čeká o osm let starší Američan George Bastl. Tedy soupeř, kterého ve dvou vzájemných duelech porazil. Pokud písecký rodák vyhraje i dnes, utká se v neděli o postup do hlavní soutěže s lepším z dvojice Bellucci - Dustov.

Zajímavé odkazy:

oficiální stránka turnaje
pavouk kvalifikace
přilášení tenisté do hlavní souteže

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
trošku chyba, ne??? Pátý turnaj serie Masters v letošní sezoně??? Snad šestý ( Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Řím, Hamburk a teď Toronto)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na Toronto se už hrozně těším. Jsem zvědav hlavně na Rafu, jestli zavře ústa kritikům, kteří ho na hardu zatracují.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na to jsem taky hodně zvědavá, hodně bych si přála aby jim ta ústa zavřel.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo,jo, já si to přeji taky a myslím, že to zvládne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist