V Umagu končí favorizovaní Španělé Ferrer a Almagro

31. 7. 2009, 09:37
Aktuality 0
ATP UMAG - V chorvatském Umagu se včera představilo pět Španělů a hned čtyři z nich na své soupeře nestačili. Včetně turnajové dvojky Davida Ferrera a šestky Nicolase Almagra. Čest španělských tenistů zachránil jen Juan Carlos Ferrero, jenž obrátil nepříznivě se vyvíjející zápas se Staracem.
Nicolas Almagro

Největším překvapením včerejšího dne bylo vyřazení turnajové dvojky Davida Ferrera, který se dlouho trápil s Chilanem Nicolasem Massuem. Ve třetím setu se sice dostal do vedení 4-2, Jihoameričan však vyhrál čtyři gamy v řadě a Španěla po setech 4-6 6-2 6-4 porazil. Massu si zahraje první čtvrtfinále od loňského únoru. To bylo také naposledy, co si připsal skalp hráče první světové dvacítky.

Massu si o semifinále zahraje s Italem Andreasem Seppim, který si po téměř dvouhodinovém boji poradil s Portugalcem Fredericem Gilem.

Ferrer si před turnajem liboval, že nebude startovat jeho krajan a pětinásobný vítěz turnaje Carlos Moya. S nikým jiným totiž na chorvatské antuce neprohrál. V roce 2002 podlehl ve finále, další tři starty pro něj skončili ve čtvrtfinále. Letos ale dosáhl nejhoršího výsledku, když nezvládl roli favorita.

Mírným favoritem byl také další Španěl Nicolas Almagro. Šestý nasazený hráč však doplatil na nevyužívání brejkbolů, když zahodil všech osm vypracovaných příležitostí. Sám sice nabídl jeden brejkbol, Ivan Ljubičič ho však proměnil a zároveň získal první set. Druhý rozhodoval až tie-break a domácí tenista se nakonec i díky 14 esům radoval z výhry 7-5 7-6. Chorvat se pokusí potěšit domácí fanoušky i dnes v duelu s Rakušanem Melzerem.

To Alberto Martin mohl jen překvapit, ale proti turnajové jedničce Nikolaji Davyděnkovi se mu to nepovedlo. Ruský tenista, jenž si před týdnem v Hamburku připsal první letošní titul, vyhrál 6-2 6-3 a sérii vítězných utkání prodloužil na sedm. Teď ho čeká Ital Bolelli, jenž uspěl ve střetnutí s krajanem Fogninim.

Čtvrtým neúspěšným Španělem byl Oscar Hernandez, který nedokázal najít recept na Argentince Maxima Gonzaleze.

Pomstít se ve čtvrtfinále může Juan Carlos Ferrero. Poslední Španěl v soutěži otočil utkání s Italem Potitem Staracem a vyhrál nad ním tak již popáté v šestém vzájemném měření sil. Pokaždé se potkali na antuce.

- ATP 250 UMAG (Chorvatsko, antuka, 450.000 eur) -
čtvrteční výsledky (30. 07. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Davyděnko (1-Rus.) - Martin (Šp.) 6-2 6-3
Massu (Chile) - Ferrer (2-Šp.) 4-6 6-2 6-4
Melzer (4-Rak.) - Cuevas (Urug.) 6-4 6-3
Ferrero (5-Šp.) - Starace (It.) 1-6 6-3 6-2
Ljubičič (Chorv.) - Almagro (6-Šp.) 7-5 7-6(2)
Seppi (7-It.) - Gil (Port.) 7-5 7-6(5)
Gonzalez (Arg.) - O. Hernandez (Šp.) 6-4 6-4
Bolelli - Fognini (oba It.) 6-3 6-4

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Čermák/Mertiňák (1-ČR/SR) - Dabul/Roitman (Arg.) 6-1 4-6 12-10

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist