V Zhuhai dnes slavily favoritky. Uspěly Mertensová, Jastremská a Keninová

23. 10. 2019, 14:59
Aktuality 3
WTA ELITE TROPHY ZHUHAI - Druhý hrací den "malého Turnaje mistryň" v čínském Zhuhai patřil favoritkám. Do letošního ročníku WTA Elite Trophy úspěšně vstoupily Belgičanka Elise Mertensová a debutantky Dajana Jastremská z Ukrajiny a Sofia Keninová ze Spojených států.
Elise Mertensová (© j48tennis.net)

Elise Mertensová, která se "malého Turnaje mistryň", účastní druhým rokem po sobě (loni skončila ve skupině) ve svém úvodním zápase využila nerozehranosti Marie Sakkariové, jež od US Open hrála teprve druhý turnaj.

Třiadvacetiletá Belgičanka si v utkání Růžové skupiny s o rok starší Řekyní poradila 6-2 3-6 6-1 a v pátek si o přímý postup do semifinále zahraje se svou deblovou parťačkou Arynou Sabalenkovou (H2H 2-1).

Dajana Jastremská po dvou odvrácených setbolech a bez ztráty servisu zdolala 7-6(6) 6-2 Donnu Vekičovou a úspěšně zahájila svůj debut na WTA Elite Trophy.

O postup do semifinále se 19letá talentovaná Ukrajinka utká s turnajovou jedničkou a jedinou zástupkyní Top 10 letošního ročníku Kiki Bertensovou. Té může v rámci Azalkové skupiny oplatit nedávnou porážku z Pekingu.

Rozehrála se také Kaméliová skupina, která zajímá jedinou českou zástupkyni na turnaji Karolínu Muchovou. Ta svou premiéru na WTA Elite Trophy odstartuje zítra.

Její dvě soupeřky už mají svůj debut v čínském Zhuhai za sebou. V americkém derby potvrdila roli favoritky Sofia Keninová.

Dvacetiletá Američanka přehrála dvakrát 6-4 svou o devět let starší krajanku Alison Riskeovou, jíž nenabídla jediný brejkbol.

• WTA ELITE TROPHY ZHUHAI •
Čína, tv. povrch / hala, 2.419.844 dolarů
středeční výsledky (23. 10. 2019)
• Dvouhra - Růžová skupina •
Mertensová (6-Belg.) - Sakkariová (9-Řec.) 6-2 3-6 6-1
• Dvouhra - Azalková skupina •
Jastremská (10-Ukr.) - Vekičová (8-Chorv.) 7-6(6) 6-2
• Dvouhra - Kaméliová skupina •
Keninová (2-USA) - Riskeová (7-USA) 6-4 6-4
Pořadí skupin
• Čtyřhra - Liliová skupina •
Y. Duan/Z. Yang (1-Čína) - Xin. Wang/L. Zhu (6-Čína) 3-6 6-3 10-8
Pořadí skupin
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
misa
Sice se to netýká tématu, ale zajímalo by mě, co se 28. 9. stalo Marušce v Pekingu. Od té doby nejsou víceméně žádné zprávy... Snad nic, co by zásahlo třeba přípravu na další sezonu.
Reagovat
tommr
podle mýho názoru byly dneska favoritky jen Mertensová a Keninová a to ještě ne úplně jednoznačný. V zápase Vekic-Yastremska bych za favoritku spíš považoval nasazenou osmičku Vekicovou než nasazenou desítku Yastremskou ...
Reagovat
Fandina
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist