Vaidišová formu nenašla ani v Praze, diváci na ni pískali

14. 7. 2009, 21:00
Aktuality 9
Tisícovka fanoušků dnes přišla na Štvanici zjistit, jak je to ve skutečnosti s formou tenistky Nicole Vaidišové. Diváci na začátku bývalou světovou sedmičku povzbuzovali, snažili se ji vyhecovat, ale po mnoha chybách a prohře v 1. kole na ECM Prague Open s Ruskou Allou Kudrjavcevovou na ni po mečbolu pískali.
Profily hráčů
Nicole Vaidišová

Dvacetiletou Vaidišovou přitom diváci vítali na centrálním kurtu Štvanice potleskem. "Určitě bylo hezký hrát doma. Jsou tady kamarádi a rodina a mrzí, že to byl jenom jeden zápas," řekla tenistka.

Momentálně 141. hráčka světa v úvodu naznačila, že tenisovým um v sobě má. Vyhrála první tři výměny a míče z její rakety létaly rychle k čarám, což znamenalo hned získaný brejk. Jenomže od druhého setu nad vítěznými míči převažovaly chyby. "Dala jsem dva super míče a pak zbytečně mimo. Chyběla mi konzistence," komentovala svůj výkon.

Obecenstvo občas spustilo potlesk, aby pomohlo. "Pojď, pojď, Nicole!" volali lidé z hlediště. Jenomže ani vedení 5:4 a podání nestačilo Vaidišové k zisku sady a po zkažených returnech v jedenácté hře poprvé vyjádřilo několik diváků bučením svoji nespokojenost.

"Chvílema to vypadá docela dobře, ale je to naprostá katastrofa," zaznělo na ochozu při rozhovoru dvou mužů o výkonu Vaidišové, která ke změně vývoje utkání podotkla: "Hrála jsem celkem dobře, ale pak jsem nechala soupeřku zbytečně hrát a ona se dostala do hry."

Druhý set Vaidišové utekl snadno. Měla problém s pohybem a většinu míčů více do strany a hluboko k základní čáře zkazila. Dva mečboly ještě odvrátila, ale při třetím na úder Rusky nereagovala. "To je bída," ozvalo se s pískotem. "Jo, slyšela jsem," pokrčila rameny.

Vaidišová, která byla tváří turnaje a dostala od pořadatelů startovné, od loňského ledna hledá svoji bývalou formu. Vítězka šesti turnajů WTA se letos opět dala dohromady s nevlastním otcem a koučem Alešem Kodatem, ale zatím se jí nedaří vybřednout z krize.

"Člověk o sobě začne víc pochybovat (když se nedaří), ale doufám, že se to otočí a co nejdříve," říkala Vaidišová tiše. "Snažím se na to najít recept, ale zatím mi to nejde, možná čas a trpělivost."

Momentálně figuruje na zmíněném 141. místě světa. "Žebříček je takový jaký je a to je realita," konstatovala s tím, že má plán, kam by se chtěla do konce roku dostat. "Má představu, ale to se neříká," uvedla Vaidišová. Měla by ale minimálně chtít návrat do stovky, která zaručuje účast v hlavních soutěžích na grandslamových turnajích. Už je jisté, že třeba na US Open v New Yorku ji čeká kvalifikace.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pod tlakem hrála prdlajs, několik balonů uplně vypustila, ani po nich nehrábla.. To je ostuda!!! Kdyby makala a přesto to bylo málo, OK, ale aby v (nejen) koncovce prvního setu cca 5 balonů vypustila s výrazem "stejně bych to neměla" a šlo to max. 1,5 metru od ní, to je vůči divákovi co si zaplatil a přišel povzbudit ubohý až drzý! Tak ať se pak nediví... Měla by se holka podívat třeba o kurt vedle, jak bojovala třeba Kazachstánka Diyas nebo Kája Plíšková...
Reagovat
no1
dobre ji tak kravce namyslene
Reagovat
weak
on ten piskot nebyl nikterak silny, jen par pitomcu zapiskalo a novinari (viz idnes) se toho chytli jako H... kosile. Mnohem silnejsi bylo povzbuzovani, divaci Nicole cely zapas povzbuzovali, ale nevyslo to... Nicole nehrala spatne, ale tech chyb je proste moc - zabije tri super mice a pak da ctyri dvojchyby ve dvou gamech, s tim nejde vyhrat...
ovsem nutno dodat, ze KUDRYAVTSEVA, byt neni antukarka, hrala dneska velmi dobre...
myslim, ze se z toho Nicole dostane, bude to jeste chvili trvat, ale pujde to - tenis umi porad skvele....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak prý porad skvele. Pár pitomců? No ty jsi ale čvaňhal. Proč pitomci? Za to jak vlastní vinou upadla si nic lepšího než pískot nezaslouží. I přes ty propadáky lidi přijdou a ona to takhle zmastí. Kudrjavceva nemá formu a Vajdiška přesto celkem jasně prohraje. Jako by nestačila ta ostuda v 1. kole Wimbledonu, kde to projela s hráčkou, která nikdy nic na trávě neuhrála. Teď už může akorát hrát kvalifikace nebo jezdit ITF turnaje.

A tu hloupost "oficiální tvář pražského turnaje" vymyslel kdo? Tvář za zásluhy z let dávno minulých? Tvář co končí turnaje v 1. kole? Podle aktuálního žebříčku by Vajdiška ani neměla nárok na účast, buď by hrála kvalifikaci nebo by jí museli dát WC.
Reagovat
smazaný uživatel
brozi ty vis howno jakou ma kudryavtseva formu, a predevsim vesmirny howno o mire zavineni padu :/
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim jestli ví hovvno,ale z časti určitě pravdu má.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi asi včera nebyl na Štvanici... Maximálně co jí šlo, byla rána, když nebyla trošku pod tlakem. Jinak dlouhej nebo síť, nebo to uplně vypustila. A Rusanda taky nehrála žádnej zázrak, jen věděla, že stačí přehazovat a Vaidiška to dřív nebo pozdějc zabije. A taky jo... Jak řekla, 140. flek je realita a na hráčky z Top100 momentálně ani mentálně nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
pískot si ale nezaslouží.....
Reagovat
smazaný uživatel
to ne no:-)ALe uz se zpět nevratí:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist