Vaidišová je po roce a půl ve čtvrtfinále

16. 12. 2009, 15:04
Aktuality 4
Dlouhých osmnáct měsíců se Nicole Vaidišová na žádném turnaji nedokázala dostat do čtvrtfinále. Podařilo se jí to až dnes na podniku nižší kategorie ITF v Dubaji, kde porazila Maďarku Kaprosovou. O semifinále si zahraje s krajankou Záhlavovou.
Nicole Vaidišová

Dvacetiletá Nicole Vaidišová přitom ani v Dubaji nebyla daleko od rychlého vyřazení, když včera v souboji s Maďarkou Marosiovou prohrávala 2-6 a 0-3. Zápas ale otočila a připsala si tak první výhru v hlavní soutěži od letošního dubna.

Zpackanou sezonu už nezachrání, ale na posledním turnaji roku se dostala už do čtvrtfinále, když po setech 7-5 6-0 porazila přemožitelku nejvýše nasazené Dulgheruové Aniku Kaprosovou z Maďarska.

Mezi osm nejlepších hráček turnaje se dvacetiletá Vaidišová prodrala naposledy loni ve Wimbledonu. Momentálně je však až na 187. místě světa, a proto hraje turnaji kategorie ITF poprvé po více než pěti letech. Naposledy hrála v americkém Columbusu, kde získala v únoru 2004 titul.

Ve čtvrtek ji čeká první vzájemný souboj s krajankou Sandrou Záhlavovou, jež si poradila se Slovenkou Zuzanou Kucovou.

Naopak třetí Češka v soutěži Renata Voráčová už dohrála. Nad její síly byla Srbka Bojana Jovanovská.

V Dubaji se příliš nedaří nasazeným tenistkám. Dnes se s podnikem dotovaným částkou 75.000 dolarů rozloučily Estonka Kanepiová, Sevastovová z Litvy i Rakušanka Mayrová. Včera kromě jedničky Dulgheruové vypadla ještě Němka Görgesová.

Výsledky - turnaj ITF v Dubaji (dotace 75.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Záhlavová (7-ČR) - Z. Kucová (SR) 6-4 6-1
Vaidišová (ČR) - Kaprosová (Maď.) 7-5 6-0
Jovanovská (Srb.) - Voráčová (ČR) 6-3 6-7 6-2
Kulikovová (Rus.) - Kanepiová (2-Est.) 6-1 6-3
Vögeleová (3-Švýc.) - Wörleová (Něm.) 6-4 6-3
Savinykhová (Rus.) - Sevastovová (5-Lit.) 4-6 6-4 6-0
Kremerová (Luc.) - Mayrová (6-Rak.) 3-6 6-0 3-0 skreč M.
Rodinová (8-Rus.) - Lykinová (Rus.) 7-5 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevím teda jestli chce stím tenisem skončit, ale možná si to tedy rozmyslela, ikdyž jsem jí viděl v tom davis cupu a ona fakt stloustla... třeba když byla hubená tak jí to nesvědčilo... Mohla by se znovu vrátit k pořádnýmu tenisu a vrátit se i zpět do TOP 20! :-) Ale silně pochybuji že se tak stane! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
v tom pripade si bud blbej nebo slepej, vubec neztloustla, vypada porad stejne a hrat evidentne chce z toho co rekla v novinach a jak hraje..
Reagovat
smazaný uživatel
neboj nejsem slepej jen se mi fakt zdalo ze stloustla od toho jak moc zhubla treba se vratila na svuj normal a doufam ze chce hrat ptze rad uvidim! ale zatim nic nedokazala! porazit hracky z 2. svetove stovky je normalni ale bude to mit horsi az treba bude delat kvalifikaci na AO! a na nejakej turnaj!
Reagovat
smazaný uživatel
jenze pro ni je to treba velky povzbuzeni vis kdyz prohravala s hrackama ktery byly jeste daleko niz nez treba kaprosova ktera je 188.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist