Vaidišová poprvé od loňského jara vyhrála

16. 2. 2010, 22:17
Aktuality 8
WTA MEMPHIS - Nicole Vaidišová si po deseti měsících zahraje 2. kolo turnaje WTA. V americkém Memphisu hladce porazila domácí Granvilleovou a vyhrála vůbec první zápas v sezoně. Méně se už dařilo Hradecké a Voráčové, které vstup do turnaje nezvládly.
Nicole Vaidišová

Od poloviny loňského dubna dokázala Nicole Vaidišová vyhrát jen dva zápasy v kvalifikaci a dva na turnaji ITF v Dubaji. Na letošní sezonu se začala připravovat ve Spojených státech a do Austrálie vůbec neodletěla. V USA se objevila na dvou turnajích nižší kategorie, ale proti McHaleové i Rusové nezískala ani set. 

Aktuálně až 194. hráčka světa dostala tento týden divokou kartu na halový turnaj v Memphisu a konečně se dočkala postupu do 2. kola. Domácí Lauru Granvilleovou, která je v žebříčku ještě o 30 míst za českou tenistkou, porazila za necelou hodinu 6-4 6-2.

Dvacetiletá Vaidišová ztratila podání jen v úvodu utkání, pak už ale především díky skvělé úspěšnosti servisu dominovala a zahraje si proti Estonce Kanepiové o čtvrtfinále.

Nad síly úspěšné fedcupové reprezentantky Lucie Hradecké byla Chorvatka Karolina Špremová, která vyhrála 6-4 6-4. Na turnaji s dotací 220.000 dolarů přitom česká hráčka hájila pozici nasazené čtyřky.

Proti 87. hráčce světa se nedostala ani k jednomu brejkbolu, naopak její soupeřka v každém ze setů po jednom využila a po 70 minutách postoupila do dalšího kola. Tam ji čeká krajanka Ajla Tomljanovičová. Hradecká sice získala důležitý druhý bod ve fedcupovém utkání proti Německu, na okruhu WTA však letos třikrát vypadla v 1. kole a na svou premiérovou výhru stále čeká.

Ani Renata Voráčová neuhrála proti Eleně Baltachaové set a britské tenistce podlehla 5-7 1-6. Během zápasu celkem šestkrát neudržela vlastní podání.

Z kvarteta českých hráček se už v pondělí z postupu radovala Petra Kvitová.

- WTA INTERNATIONAL MEMPHIS (USA, tv. povrch - hala, 220.000 dolarů) -
úterní výsledky (16. 02. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Špremová (Chorv.) - Hradecká (4-ČR) 6-4 6-4
Baltachaová (8-Brit.) - Voráčová (ČR) 7-5 6-1
Vaidišová (ČR) - Granvilleová (USA) 6-4 6-2
Osterlohová (USA) - Duboisová (Kan.) 3-6 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Měla jednoduchou soupeřku, ale i tak mě překvapila, myslel jsem, že vyletí, ale je to konečna Kanepiova ji dál nepustí. Prostě už Nikol nevěřím.
Reagovat
smazaný uživatel
Nicole ma na to aby se vratila, vratili se i hrači, kteři byli na tom huř než ona. Stale je mlada, jen to chce chtit a dřit pak vysledek vždy přijde. Doufam, že se ji to podaři.
Reagovat
smazaný uživatel
Přeju Nicole, ať se jí daří a vrátí se zpět, ale jen ona sama musí vědět, jestli to vůbec chce a půjde do toho naplno, jestli je to její priorita, tak jí držím moc palce, aby to dokázala. A jsem ráda, že jsou i přející fanoušci, nejen ti, kteří jí pořád jen kritizují a urážejí, nepřipadá mi to moc dobrosrdečný, ale lidi jsou různí!!!
Reagovat
smazaný uživatel
takovy dotaz myslite ze se ste nicol muze ,,vratit´´??
ja uz tomu moc neverim
Reagovat
smazaný uživatel
pojd Nicole... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nicole jen tak dál ukaž,že máš nato
Reagovat
smazaný uživatel
to je ono, takhle je to správně slečinko!!!
Reagovat
smazaný uživatel
hlupaci. Nikto neprehrava vecne. Myslite si, ze by bookies prisli o tolko penazi???
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist