Vaidišová v Pekingu nestačila na Cornetovou

11. 8. 2008, 07:56
Aktuality 4
OH PEKING ŽENY - Nejlepší česká tenistka Nicole Vaidišová vypadla v prvním kole olympijského turnaje. Čtvrtfinalistka letošního Wimbledonu dnes v Pekingu nestačila na patnáctou nasazenou Francouzku Alizé Cornetovou, které podlehla 6-4 1-6 4-6.
Nicole Vaidišová

Zápas začal už v neděli, kdy do něj lépe vstoupila česká reprezentantka. První set proti osmnáctileté Francouzce vyhrála Vaidišová 6-4, ale vzápětí v druhé sadě uhrála jen jeden game. Pak zápas přerušil déšť a rozhodující set se na kurtech Olympijského tenisového centra dohrával dnes.

A Vaidišová jej měla dobře rozehraný. Podařilo se ji dostat se do vedení 3:1, ale vzápětí neudržela svůj servis a o výhodu přišla. Zlomila rám rakety o betonový kurt a následně prohrála dva gamy bez zisku míčku. Přesto se ještě jednou dokázala do zápasu vrátit, když opět získala podání soupeřky a vyrovnala na 4-4.

Ani tentokrát však nedokázala vše potvrdit svým servisem a francouzská tenistka mohla podávat na vítězství, což se jí podařilo. Devatenáctiletá Češka sice vedla 40:0 a následně měla i výhodu, ale vynutit prodloužení duelu se jí už nepodařilo.

Vaidišovou čeká ještě čtyřhra
"Byl to zbytečně prohraný zápas. Měla jsem své šance, ale nevyužila jsem je," litovala Vaidišová. V koncovce jí chyběla jistota. "Nebyly tady optimální podmínky, abych mohla hrát svou hru. Pak mi pár míčků ulétlo a neměla jsem kontrolu nad svým tenisem," řekla novinářům zklamaná tenistka.

Od premiérové olympijské účasti si slibovala víc. "Samozřejmě jsem doufala, že tady budu dýl," poznamenala aktuálně dvacátá hráčka světa, kterou v Pekingu čeká ještě čtyřhra s Ivetou Benešovou. V prvním kole se utkají s favorizovanými Američankami Serenou a Venus Williamsovými.

V Pekingu se tak Vaidišové nepodařilo vymanit z výkonnostní krize v této sezoně, z níž se na chvíli dostala jen na londýnské trávě, kde prošla mezi posledních osm. Zatím tak vypadli všichni tři čeští tenisté, kteří se dnes na OH představili.

OH PEKING (ženy) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Cornetová (15-Fr.) - Vaidišová (ČR) 4:6, 6:1, 6:4, Safinová (6-Rus.) - Santangelová (It.) 6:3, 7:6 (7:1), Zvonarevová (9-Rus.) - Jen C' (Čína) 6:2, 6:0, Hantuchová (10-SR) - Sugijamaová (Jap.) 6:2, 7:5, Martinezová-Sánchezová (Šp.) - Moliková (Austr.) 6:1, 6:1, S. Williamsová (4-USA) - Govorcovová (Běl.) 6:3, 6:1, Pcheng Šuaj (Čína) - Suarezová-Navarrová (Šp.) 7:5, 7:6 (7:2)..

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nejvíc mě šokuje porážka Andyho Murraye,který měl být soupeřem Rafy ve čtvrtfinále!
Reagovat
smazaný uživatel
Vaidišová a Štěpánek předváděj poslední dobou úplný ho.no.Před rokem by Llodru porazil Štěpánek ve dvou setech.Někdy se chvíli drží Berdych,ale vsaďte se,že se Sepim vypadne.Jen snad Iveta Benešová by mohla překbapit,ale v dalšim kole nemá proti Venus asi moc šancí.Šafárovou ani nekomentuju......
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Nicole prostě a jasně umí prt.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasim
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist