Vaidišová ve čtvrtfinále nestačila na Záhlavovou

17. 12. 2009, 17:28
Aktuality 0
ITF DUBAJ - První čtvrtfinále po roce a půl pro Nicole Vaidišovou dobře nedopadlo. Na podniku ITF v Dubaji neuhrála ani set s krajankou Sandrou Záhlavovou a své žebříčkové postavení před novou sezonou tak příliš nevylepší.
Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišová v Dubaji vyřadila Maďarky Marosiovou a Kaprosovou, a byť jen na turnaji nižší kategorie ITF, postoupila poprvé od loňského Wimbledonu do čtvrtfinále.

Více ale dvacetiletá Češka ve Spojených Arabských Emirátech neuhraje. Dnes v souboji dvou českých hráček podlehla Sandře Záhlavové 3-6 2-6 a doslova zpackaná sezona pro ni skončila.

Z aktuálně 187. místa se výrazně neposune a příští sezonu ji v Austrálii čekají starty v kvalifikacích. Na podniku ITF hrála tento týden poprvé od roku 2004, titul z Columbusu, který získala v 15 letech, ale nezopakovala.

Čtyřiadvacetiletá Záhlavová je momentálně 98. hráčkou světa, což je její nejlepší umístění v kariéře. Rodačka z Plzně letos hrála většinu roku turnaje ITF - dva dokázala vyhrát a ještě čtyřikrát byla ve finále. Díky tomu poskočila v žebříčku od ledna o 84 míst. Její bratranec Jakub Herm Záhlava je manželem další české tenistky Barbory Strýcové.

"Očekávala jsem dnes mnohem větší boj, ale sama jsem byla překvapena, jak jsem od začátku hrála dobře na její servis," citoval Záhlavovou dubajský server Gulf News po utkání, které netrvalo ani hodinu.

Sedmá nasazená Záhlavová si o finále zahraje s turnajovou trojkou Stefanií Vögeleovou (75. na WTA) ze Švýcarska. Ta v dalším čtvrtfinálovém duelu vyřadila bývalou světovou osmnáctku Anne Kremerovou z Lucemburska.

- ITF DUBAJ (Spojené Arabské Emiráty, tv. povrch, 75.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (17. 12. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Záhlavová (7-ČR) - Vaidišová (ČR) 6-3 6-2
Vögeleová (3-Švýc.) - Kremerová (Luc.) 7-5 7-6(3)
Kulikovová (Rus.) - Rodinová (8-Rus.) 6-2 6-3
Jovanovská (Srb.) - Savinykhová (Rus.) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist