Vaidišová ve větrném Las Vegas skončila ve čtvrtfinále na Brengleové

26. 9. 2014, 23:31
Aktuality 8
ITF LAS VEGAS - Nicole Vaidišová skončila na svém druhém turnaji po comebacku ve čtvrtfinále. V Las Vegas dnes v silném větru nestačila na domácí nasazenou čtyřku Madison Brengleovou, které podlehla ve dvou setech.
Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišová v březnu 2010 kvůli ztrátě motivace a problémům s ramenem ukončila v necelých 21 letech kariéru, po dvou operacích a čtyřech letech pauzy se však k tenisu rozhodla vrátit. Svůj pvní turnaj odehrála minulý týden v americkém Albuquerque, kde nejprve porazila Karatančevovou a následně v druhém kole podlehla Kontaové.

Tento týden na podniku ITF s dotací 50 tisíc dolarů v Las Vegas se pětadvacetiletá Češka dostala o kolo dál. Porazit dokázala Alexu Glatchovou i 135. tenistku světového žebříčku Veroniku Cepedeovou Roygovou, přes čtvrtfinále se už ale nedostala.

Bývalá světová sedmička Vaidišová dnes narazila na 110. hráčku světa Madison Brengleovou, na kterou v silném větru nedokázala najít recept. O rok mladší Američanka hrála trpělivěji a v těžkých podmínkách zvolila správnou taktiku.

Česká hráčka svou hru neměnila a hrála útočně, její údery ale končily často v autu. V závěru utkání už zcela ztratila koncentraci a poslední game při svém servisu prohrála čistou hrou po čtyřech nevynucených chybách v řadě.

Dvojnásobná grandslamová semifinalistka Vaidišová se v příštím vydání žebříčku WTA posune do osmé světové stovky. Po týdnu volna by měla startovat od 6. října na turnaji v Rock Hill a následně ve Florence. Oba podniky mají dotaci 25 tisíc dolarů.

- ITF LAS VEGAS -
(USA, tv. povrch, 50.000 dolarů)
páteční výsledky (26. 09. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Brengleová (4-USA) - Vaidišová (ČR) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Faddova
Hrála hrozně, hlavně na returnu, všechno vyházela sama, vůbec se nesnažila pozměnit hru, když viděla, že jí to tam nepadá. Připadá mi, že je tvrdohlavá - je zvyklá na jistý svůj standard a odmítá se přizpůsobit aktuální výkonnosti, prostě to střílí hlava nehlava, nevím, jestli to je správná cesta.
Reagovat
marekv
Tak ona si vubec musi rict, jestli tohle chce. Tyhle tri turnaje jsou podle me zkusebni balonky, a pak uvidi...
Reagovat
speed
Jak jsem psal, Nikola se zbytečně vyhazuje a Brengle nebyla Cepede. Nebude to mít lehké. :-)
Reagovat
Frick
No ale tedy věřme, že zkrátka Nicole se chce nejdříve dostat do tempa při hře v ideálních podmínkách a pak až řešit hru ve větrných poryvech.

Docela jsem zvědav, jak chce hrát letos dlouho. Tj. jestli bude hrát i během listopadu nebo jen říjen a pak už šlus.
Reagovat
Frick
Dokázal bych si třeba představit, že po těch dvou 25-tkách by opět následovala týdenní pauza a poté se hrají vhodné padesátky. Jedna je od 27.10. v Texasu a především pak o týden později se hraje padesátka na "její" Floridě.

Tím by vlastně také Nicole došly ty 3 + 3 WC....
Reagovat
Frick
Teď si dá týden oraz a pak by měly následovat dvě 25.000 v Rock Hill a Florence. V nich už by bylo na čase to kompletně vyhrát. Minimem 2x SF....

Kupříkladu z těch dvou SF ITF 25k by bylo celkem 36 bodů. S dalšími 25, co už má, by to dělalo 61 bodů, což by stačilo na TOP 500.

Kdyby Nicole třeba udělala jeden titul a jedno finále, tak by měla 10 + 15 + 50 + 30 = 105 bodů a podívala by se k TOP 350....

Předpokládám, že tento volný týden bude plný rozborů a tréninků s Kodatem.
Reagovat
Frick
Ovšem tedy, nedojdou už Nicole WC do hlavních soutěží? Jestli platí na ITF 3x MD a 3x Q, tak by na jedný z těch dvou 25-tek již měla dostat WC pouze do kvaldy.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, 4 WC do hlavní soutěže dostat nemůže.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist