Vaidišové návrat nevyšel, Li Na ji smetla

29. 9. 2008, 16:23
Aktuality 6
Jen necelou hodinu strávila na kurtu nejlepší česká tenistka Nicole Vaidišová ve svém prvním utkání od US Open. Proti Číňance Li Na uhrála pouhé tři gamy a s turnajem ve Stuttgartu se tak rozloučila hned v úvodním kole.
Nicole Vaidišová

Devatenáctiletá Vaidišová, která naposledy hrála před měsícem, nedokázala o sedm let starší 30. hráčku světového žebříčku porazit ani ve třetím vzájemném utkání. Před dvěma lety prohrála s Li Na ve Wimbledonu, letos Číňance podlehla na turnaji v Gold Coast. Li Na narazí ve druhém kole na turnajovou jedničku Američanku Serenu Williamsovou.

Česká tenistka vyhrála od červencové účasti ve čtvrtfinále Wimbledonu pouze dva zápasy. Letos má 22. hráčka světa nelichotivou bilanci 19 výher a 18 proher.

Lépe se dnes ve Stuttgartu dařilo další české tenistce Sandře Záhlavové. Ta musela bojovat o účast v hlavní soutěži, kam se díky vítězství nad Italkou Briantiovou dostala.

Blízko překvapení byla Němka Tatjana Maleková. Jednadvacetiletá hráčka třetí světové stovky vedla nad Rakušankou Sybille Bammerovou v rozhodující sadě 5-3 a podávala. Druhého vítězství v sezoně se však nedočkala a ve druhém kole proti nasazené Rusce Dementěvové se postaví Bammerová. Ta dnes využila až třetí mečbol.

V Taškentu se dařilo nasazeným
V prvním kole turnaje v Taškentu potvrdila slovenská tenistka Magdalena Rybáriková roli páté nasazené a svůj úvod v uzbecké metropoli zvládla. Fedcupová reprezentantka dnes porazila 6-4 a 6-4 Němku Kathrin Wörleovou.

Ještě hladší průběh měl zápas mezi turnajovou čtyřkou Sabine Lisickou a domácí Saidchodžajevovou. Německá favoritka dovolila své soupeřce jediný game a postoupila po výsledku 6-0 6-1.

Výsledky - Stuttgart:
Dvouhra - 1. kolo:
Li Na (Čína) - Vaidišová (ČR) 6:1, 6:2, A. Bondarenková (Ukr.) - Daniilidouová (Řek.) 7:6, 6:1, Bammerová (Rak.) - Maleková (Něm.) 4:6, 6:2, 7:5.

Kvalifikace:
Záhlavová (ČR) - Briantiová (It.) 6:3, 6:7(5), 6:4, Pironkovová (Bul.) - Klaschkaová (Něm.) 6:2, 6:3.


Výsledky - Taškent:

Dvouhra - 1. kolo:
Lisická (4-Něm.) - Saidchodžajevová (Uzb.) 6:0, 6:1, Rybáriková (5-SR) - Wörleová (Něm.) 6:4, 6:4, Šapatavová (Gruz.) - Laisneová (Fr.) 6:3, 4:6, 6:4.

 

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
skott
Vysledek ani nestoji za komentar...Ale Nicole nema kouce nebo nekoho s kym planuje svuj program?Soucasny Stuttgart je nad jeji moznosti, slabsi hracka nez ona tam neni.Tokio by bylo urcite vhodnejsi na nabrani sebevedomi a nejakych bodu.
Reagovat
smazaný uživatel
Taskent by byl lepsi.
Reagovat
smazaný uživatel
A nechystá se i do Moskvy a Zurichu, když tam loni uhrála dobré výsledky? Kde jinde by ten zázrak mohl přijít. Body dost brzo začne ztrácet.
Reagovat
skott
Do Moskvy se chysta, ale netusim, co tam chce delat.A misto Zurichu jede Linz.
Reagovat
dabelsobul
Už je to fakt krize. Z toho se jen tak nedostane, bohužel... Takový talent a kde je ?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist