Vandewegheová získala v Hertogenboschi první titul

21. 6. 2014, 13:21
Aktuality 32
Coco Vandewegheová si v nizozemském Hertogenboschi došla z kvalifikace až pro první titul v kariéře. Američanka dnes ve finále travnatého turnaje porazila Číňanku Jie Zheng 6-2 6-4.
Profily hráčů
Coco Vandewegheová

Coco Vandewegheová má dva dny před startem Wimbledonu důvod k radosti. Dvaadvacetiletá Američanka, které momentálně patří až 69. místo v žebříčku WTA, tento týden v Hertogenboschi ukázala, že se jí na trávě daří. Vandewegheová totiž prošla v Nizozemsku z kvalifikace až do finále, v němž dnes čelila bývalé 15. hráčce světa Jie Zheng z Číny.

Američanka, jež hrála finále turnaje WTA teprve podruhé v kariéře, si v utkání se zkušenější Číňankou počínala velmi dobře a nebyla na ní patrná žádná známka nervozity. V úvodní sadě soupeřku dvakrát brejkla, zatímco sama si podání ani jednou neprohrála. Ve druhém dějství byla situace obdobná - Vandewegheová v něm po vlastním podání ztratila pouhé čtyři body a soupeřce nenabídla jedinou šanci na zvrat, Číňanku jasně přehrávala agresivní a tvrdou hrou. Za hodinu a deset minut hry si tak došla bez problémů pro vítězství 6-2 6-4 a pro první titul v kariéře.

Na podání nezářila Američanka jen dnes, ale už od začátku turnaje. Za sedm zápasů nastřílela dohromady celkem 81 es, nejvíce jich bylo v prvním kole proti Novozélanďance Marině Erakovicové, kdy jich Vandewegheová nastřílela 19

"Před turnajem jsem neměla moc času na to, abych tu trénovala, takže jsem se na první zápas kvalifikace připravovala opravdu jen chvíli, neměla jsem za sebou nějaký dlouhý trénink tady. Už od začátku jsem se tady ale cítila moc dobře, po každém zápase to bylo lepší a lepší a já si věřila, že můžu uhrát dobrý výsledek," komentovala průběh turnaje Vandewegheová. "Odehrála jsem náročná a dlouhá utkání, ve kterých jsem musela bojovat a jsem tak šťastná, že jsem je zvládla."

"V semifinále jsem hrála s Koukalovou, které jsem chtěla oplatit porážku z minulého týdne, kdy jsem s ní v Birminghamu prohrála. Myslím, že jsem hrála solidně, hodně mi tu pomáhalo i podání. Když jsem vyhrála semifinále, tak jsem si věřila, věděla jsem, že ve finále mám šanci."

"Snažila jsem se nemyslet na to, že hraju finále. Po prvním setu jsem zůstala koncentrovaná, protože jsem věděla, že potřebuju ještě jeden. Šla jsem krok po kroku a vyšlo to. Jsem neuvěřitelně šťastná," dodala Američanka.

Výsledky - Hertogenbosch - ženy (dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Vandewegheová (USA) - Zheng (Čína) 6:2, 6:4

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bylo mi to v podstatě jedno. Zheng může mít Anička ve 2. kole Wimbledonu, Coco zase může mít Vika ve 3. kole... Každopádně zápas Muguruza - Vandeweghe v 1. kole bude asi pořádná bitva a něco pro milovníky přestřelek.
Reagovat
aligo
Devatenáctiletá Madison Keysová přetavil na turnaji v Eastbourne své první finále na okruhu WTA v zisk premiérového titulu.
Reagovat
PetaM
Asi -ová, a přetavil? :D
Reagovat
aligo
čím dál víc chyb... :D
Reagovat
PetaM
Já to neřeším :) Jsou to ještě malé chyby ...
Reagovat
smazaný uživatel
přetavil + a = přetavila ;)
Reagovat
Cico93
:((((((((((((((((((
Reagovat
aligo
rozhodčí jí zahlásila chybně dvojchybu....
Reagovat
Cico93
viem šak som to sledoval celé Angie bojovala, ale ta zubkaKeys neskutočne zahrala :(
Reagovat
smazaný uživatel
S Muguruzaovou se Vandewegheová utká v 1. kole Wimbledonu a s Azarenkovou by se mohla střetnout ve třetím kole. Jinak doporučuji na webu www.wtatennis.com článek "Ubha: Wimbledon Expert Predictions".
Reagovat
smazaný uživatel
to by mi ta stranka ale musela nejdriv fungovat dele nez jen par vterin :(
Reagovat
dadaft
v roce 2011 jsem tě poprvé viděl v zápase - na US Open proti pozdější vítězce Sam Stosur a v neuváženém pohnutí mysli jsem pár lidem slíbil večeři v dobré restauraci pokud nebudeš do tří let v top10.

čas už téměř vypršel a já už se s tou útratou dávno smířil.

ale teď vidím, že naděje vždy umírá poslední - teď ještě vyhrát Wimbledon a celou U.S.Open Series a mohlo by to ještě klapnout. ))))))

c´mon.
Reagovat
VlS
No, těšil bych se spíš na tu dobrou večeři :-)
Reagovat
freeteepek
Tak tohle připomínalo Petru Kvitovou na trávě 2011. Její servis byl dnes brutální. Na forhendu Číňanku přehrávala tvrdými plochými údery. Parádní švih. A bylo vidět, že umí zahrát i pěkný kraťas. Kdyby si udržela stabilitu, tak může být ve Wimbledonu v příštích letech hodně nebezpečná. Ten servis sice neměl leváckou rotaci, ale rychlost přes 180km/hod. to vynahrazovala.
Reagovat
slacker
180KM/HOD? smesne, sjezdari daji 250Km/hod
Reagovat
dadaft
a Valentino Rosi jezdí i 340 km/h.
Reagovat
slacker
za pomoci vlastnich svalu pouze?
Reagovat
spaniel
Nevedel jsem ze sjezdovi lyžaři dosahují rychlosti pouze pomoci svalu. Ja naiva si myslel, ze je to gravitaci a minimalizovanim tření. Tak to jo potom.
Reagovat
slacker
Nevedel jsme ze teniste tim mickem hazi rukou. Ja naiva si myslel ze pouzivaji raketu. Tak to potom jo.
Reagovat
Cico93
no no slacker
Spaniel ma pravdu!
Reagovat
slacker
Ja mam pravdu taky :-)
Reagovat
spaniel
Jsi mimo, takze jen zmiz, zmiz, zmiz :)
Reagovat
slacker
Jsem uvnitr, mizim
Reagovat
slacker
Pojd pojd pojd
Reagovat
Cico93
zmiz zmiz zimiz:)
Reagovat
slacker
az po tobe, az po tobe, az po tobe :-)
Reagovat
Cico93
noo vidiš ani Fandinu nám netreba:)
my si rozumieme i tak!
Reagovat
Davor1
To, čo dnes predviedla na servise, som u žien ešte nevidel. Zheng nemala absolútne žiadnu šancu na returne, nemala jediný BP za celý zápas a druhý set dopodávala Coco čistou hrou 2 esami a 2 priamými bodmi...taký tenis sa mi u žien absolútne nepáči, snáď ju Garbine v prvom kole nejako vyradí :/
Reagovat
Cico93
noo najhoršie natom je to, že sme natok krute odovzdali, všetci zavyslaci od vedľa.
silno neunášam:)
Reagovat
smazaný uživatel
podla mna by mala podavat tak 1.5 metra od baseliny, aby to bolo o tenise a nie o trapnych esach
Reagovat
smazaný uživatel
Moc gratuluju! Moc se mi líbí její styl hry a super servis.
Reagovat
EllNino
CoCo konečně, tvuj tenis se mi líbí čím dál tím víc :D Na Wimblu bys při trochu štěstí mohla dojít daleko. C'mooon ! :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist