Vaněk a Ondrášková postoupili z kvalifikace na Roland Garros

22. 5. 2009, 19:53
Aktuality 1
Tenisté Jiří Vaněk a Zuzana Ondrášková prošli kvalifikací do hlavní soutěže grandslamového Roland Garros. Naopak poslední krok neudělal Lukáš Rosol, který dnes v duelu třetího kola nestačil ve dvou setech na čtvrtého nasazeného Rumuna Victora Crivoie.
Jiří Vaněk

Vaněk porazil v duelu jednatřicetiletých hráčů 7-6 6-2 Slováka Dominika Hrbatého, jenž před deseti lety došel na Roland Garros až do semifinále. Hrbatého neúspěch znamená, že poprvé po patnácti letech nebude mít slovenský tenis zástupce v mužské dvouhře hlavní soutěže grandslamového turnaje.

Devětadvacetiletá Ondrášková vyhrála ve třetím kole kvalifikace 6:4, 6:1 nad Němkou Carmen Klaschkaovou a v Paříži se představí po roční pauze. Stejně jako u Vaňka je jejím nejlepším výsledkem na Roland Garros druhé kolo.

Pokud se Rosol nedostane do hlavní soutěže jako takzvaný "šťastný poražený", bude český tenis zastupovat ve dvouhrách pět mužů a osm žen. Rosol na grandslamu ještě nikdy nehrál.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ach Vanek, Vanek, co si mi to urobil!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist