Vaněk nakonec jede na olympiádu

31. 7. 2008, 13:39
Aktuality 9
Jiří Vaněk se přeci jen představí na olympijských hrách v Pekingu. Třicetiletý rodák z Domažlic, jenž dlouho figuroval jako první náhradník pro dvouhru, se tak stal 134. členem české olympijské výpravy.
Profily hráčů
Jiří Vaněk

Vaňkovu účast schválila Mezinárodní tenisová federace a předseda ČOV Milan Jirásek dnes aktuálně 114. hráče světového žebříčku dodatečně nominoval do Pekingu.

Sám tenista byl dnešní informací zaskočen. Ne proto, že by měl do Číny cestovat, ale naopak proto, že bral svou účast jako jistou. "Už před dvěma měsíci jsem dostal od našeho tenisového svazu zprávu, že jsem na sto procent v nominaci, takže jsem s tím počítal. Až před třemi dny mi volal jeden novinář a ptal se mě, jak to vypadá a že bych neměl jet," řekl Vaněk.

Následně si proto začal zjišťovat informace a dozvěděl se, že jeho jméno ve schválené nominaci Českého olympijského výboru chybí. "Začal jsem být trochu nervóznější, ale pořád jsem počítal s tím, že tam poletím," uvedl.

Problémy s jeho nominací podle něj souvisely s nominací belgických tenistů Steva Darcise a Oliviera Rochuse, kteří podle ATP měli v Pekingu startovat, což se ale nelíbilo Belgickému olympijskému výboru. "Dokonce se prý kvůli tomu i soudili. Nakonec se ale odhlásil Baghdatis, takže se tím pro mě všechno vyřešilo," řekl Vaněk, jenž byl oficiálně prvním náhradníkem pro dvouhru. O tom, že jeho účast byla ale prakticky jistá i předtím, svědčí fakt, že už měl nafasované olympijské oblečení a zamluvenou letenku.

Díky Vaňkovi se tak skupina českých tenistů na olympijských hrách rozroste na jedenáct. Čtvrtfinalistu letošního turnaje v Estorilu čeká druhá účast pod pěti kruhy, před osmi lety v Sydney vypadl v druhém kole.

ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
bude tam do poctu
Reagovat
smazaný uživatel
Fandím všem schopným reprezentantům, ale z tohoto mám smíšené pocity. Kdyby se to hrálo aspoň na antuce, jinde je m i z e r n ý. Má hezkou dovolenou, doufám, že pošle Baghdatisovi pohlednici.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodne je lepsi nez napr. ten ubozak Massu. myslim ze muze neco uhrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Vaněk už olympiádu vyhrál jako Massu, tak ani neceknu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda nevím,ale podle mě je to rodák z HOlýšova...Teda na základku tam chodil..
Reagovat
smazaný uživatel
stejnak hnedka poleti zpatky
Reagovat
smazaný uživatel
No tak poletí..Možná to tak bude,žebříčkově je na tom asi jeden z nejhorších...Ale to že tam startoval prostě,pro něj bude na celej život určitě vzpomínka...
Reagovat
smazaný uživatel
Fandim každýmu kdo tam jede. Nechápu reakci "stejnak hnedka poleti zpatky". Nepřát někomu to není moc hezký. Doufám, že tam naše výprava zaboduje, jak nejlíp dovede. Přesně, vzpomínka na celej život.
Reagovat
smazaný uživatel
Berďa vyřadí Rafu v osmifinále a ve finále prohraje s Rogikem!!! COME ON ROGER!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist